ΤΩΡΑ

Η Ινδία απαγορεύσε το μαγείρεμα λόγω καύσωνα

Η Ινδία απαγορεύσε το μαγείρεμα λόγω καύσωνα Facebook Twitter
0


Περισσότεροι από 300 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους τον τελευταίο μήνα εξαιτίας του σφοδρού κύματος καύσωνα που πλήττει τη χώρα, με αποτέλεσμα οι αρχές να προβαίνουν σε έκτακτα μέτρα προκειμένου να διαχειριστούν την κατάσταση. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η απαγόρευση του μαγειρέματος κατά τη διάρκεια της ημέρας, ειδικά σε όσες περιοχές σημειώνεται εξαιρετική ξηρασία προκειμένου να προληφθούν τυχόν φωτιές, καθώς από κάτι τέτοιο έχουν πεθάνει ήδη 80 άτομα. Ανάμεσα στα θύματα ήταν και 10 μικρά παιδιά. 

Η απόφαση του Bihar να απαγορεύει στα νοικοκυριά το μαγείρεμα μεταξύ 9 το πρωί και 6 το απόγευμα είναι πρωτοφανής, αλλά αναπόφευκτη, καθώς οι τυχαίες πυρκαγιές που ξεσπούν λόγω της γενικής ξηρασίας και του καυτού ανέμου σε όλη τη χώρα, είναι αρκετά συχνό φαινόμενο στα χωριά όπου τα σπίτια έχουν αχυρένιες σκεπές. Αντ' αυτού λοιπόν οι πολίτες καλούνται να μαγειρεύουν τη νύχτα.

Στο ίδιο μήκος κύματος, έχουν απαγορέψει επίσης στους κατοίκους να καίνε τα απομεινάρια από τις σοδιές τους όπως επίσης και οι θρησκευτικές τελετές με φωτιές. Οποιοσδήποτε παραβεί τους νέους κανόνες, μπορεί να αντιμετωπίσει μέχρι και ενός έτους φυλάκιση.

Με τον υδράργυρο στα ύψη εδώ κι εβδομάδες να αγγίζει και τους 44 βαθμούς Κελσίου, το μεγαλύτερο μέρος της Ινδίας "λιώνει" με την ξηρασία να έχει καταστρέψει χιλιάδες στρέμματα από τις σοδειές, να σκοτώνει ζώα και να έχει αφήσει πάνω από 330 εκατομμύρια Ινδούς χωρίς αρκετό νερό έστω για τις βασικές τους ανάγκες και οι βροχοπτώσεις των μουσώνων δεν αναμένονται πριν τον Ιούνιο. 

Αυτή είναι η δεύτερη χρονιά στη σειρά που η νότια Ινδία πλήττεται από σφοδρό καύσωνα, με τον περσινό απολογισμό να κλείνει σε περισσότερους από 2.500 νεκρούς. 

0

ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλιάς Κάρολος ανοίγει για πρώτη φορά στο κοινό την ιστορική αίθουσα που οδηγεί στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ

Διεθνή / Ο βασιλιάς Κάρολος ανοίγει για πρώτη φορά στο κοινό την ιστορική αίθουσα που οδηγεί στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ

Μετά από πέντε χρόνια ανακαινίσεων η ανατολική πτέρυγα των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ θα είναι ανοιχτή για τους επισκέπτες από την προσεχή εβδομάδα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ