Η Ινδία απαγορεύσε το μαγείρεμα λόγω καύσωνα

Η Ινδία απαγορεύσε το μαγείρεμα λόγω καύσωνα Facebook Twitter
0


Περισσότεροι από 300 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους τον τελευταίο μήνα εξαιτίας του σφοδρού κύματος καύσωνα που πλήττει τη χώρα, με αποτέλεσμα οι αρχές να προβαίνουν σε έκτακτα μέτρα προκειμένου να διαχειριστούν την κατάσταση. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η απαγόρευση του μαγειρέματος κατά τη διάρκεια της ημέρας, ειδικά σε όσες περιοχές σημειώνεται εξαιρετική ξηρασία προκειμένου να προληφθούν τυχόν φωτιές, καθώς από κάτι τέτοιο έχουν πεθάνει ήδη 80 άτομα. Ανάμεσα στα θύματα ήταν και 10 μικρά παιδιά. 

Η απόφαση του Bihar να απαγορεύει στα νοικοκυριά το μαγείρεμα μεταξύ 9 το πρωί και 6 το απόγευμα είναι πρωτοφανής, αλλά αναπόφευκτη, καθώς οι τυχαίες πυρκαγιές που ξεσπούν λόγω της γενικής ξηρασίας και του καυτού ανέμου σε όλη τη χώρα, είναι αρκετά συχνό φαινόμενο στα χωριά όπου τα σπίτια έχουν αχυρένιες σκεπές. Αντ' αυτού λοιπόν οι πολίτες καλούνται να μαγειρεύουν τη νύχτα.

Στο ίδιο μήκος κύματος, έχουν απαγορέψει επίσης στους κατοίκους να καίνε τα απομεινάρια από τις σοδιές τους όπως επίσης και οι θρησκευτικές τελετές με φωτιές. Οποιοσδήποτε παραβεί τους νέους κανόνες, μπορεί να αντιμετωπίσει μέχρι και ενός έτους φυλάκιση.

Με τον υδράργυρο στα ύψη εδώ κι εβδομάδες να αγγίζει και τους 44 βαθμούς Κελσίου, το μεγαλύτερο μέρος της Ινδίας "λιώνει" με την ξηρασία να έχει καταστρέψει χιλιάδες στρέμματα από τις σοδειές, να σκοτώνει ζώα και να έχει αφήσει πάνω από 330 εκατομμύρια Ινδούς χωρίς αρκετό νερό έστω για τις βασικές τους ανάγκες και οι βροχοπτώσεις των μουσώνων δεν αναμένονται πριν τον Ιούνιο. 

Αυτή είναι η δεύτερη χρονιά στη σειρά που η νότια Ινδία πλήττεται από σφοδρό καύσωνα, με τον περσινό απολογισμό να κλείνει σε περισσότερους από 2.500 νεκρούς. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πίτερ Μάντελσον στο BBC: «Δεν είδα ποτέ νεαρές γυναίκες στις επισκέψεις μου στον Έπσταϊν»

Διεθνή / Πίτερ Μάντελσον στο BBC: «Δεν είδα ποτέ νεαρές γυναίκες στις επισκέψεις μου στον Έπσταϊν»

«Αν ήξερα ή αν είχα οποιαδήποτε εμπλοκή, φυσικά θα απολογούμουν. Όμως δεν ήμουν ούτε συνένοχος ούτε ενήμερος για όσα έκανε» υποστήριξε στην πρώτη συνέντευξή του μετά την απομάκρυνσή του από τη θέση του πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
Αψηφούν την καταστολή οι διαδηλωτές στο Ιράν – Σκληρές συγκρούσεις καταγράφονται σε βίντεο

Διεθνή / Αψηφούν την καταστολή οι διαδηλωτές στο Ιράν – Σκληρές συγκρούσεις καταγράφονται σε βίντεο

Παρά τη σκληρή καταστολή, τις απειλές για θανατικές ποινές και το μπλακάουτ στο διαδίκτυο, οι διαδηλωτές στο Ιράν συνεχίζουν τις μαζικές κινητοποιήσεις σε δεκάδες πόλεις, με δεκάδες νεκρούς, χιλιάδες συλλήψεις και έντονη διεθνή ανησυχία για κλιμάκωση της κρίσης
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ: Φέρεται να έδωσε εντολή για σχέδιο εισβολής στη Γροιλανδία

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Φέρεται να έδωσε εντολή για σχέδιο εισβολής στη Γροιλανδία

Ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να έχει ζητήσει από τους διοικητές των ειδικών δυνάμεων να εκπονήσουν σχέδιο εισβολής, παρά τις αντιδράσεις κορυφαίων στρατιωτικών και τις ανησυχίες για τη συνοχή του ΝΑΤΟ
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Kαλούν τους πολίτες τους να φύγουν άμεσα από τη Βενεζουέλα λόγω επικίνδυνων ένοπλων ομάδων

Διεθνή / ΗΠΑ: Kαλούν τους πολίτες τους να φύγουν άμεσα από τη Βενεζουέλα λόγω επικίνδυνων ένοπλων ομάδων

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι ένοπλες ομάδες φέρεται να στήνουν οδοφράγματα και να ελέγχουν οχήματα προκειμένου να εντοπίσουν Αμερικανούς
THE LIFO TEAM