Η Ιαπωνία αυξάνει τις αμυντικές της δαπάνες

Η Ιαπωνία αυξάνει τις αμυντικές της δαπάνες Facebook Twitter
0

 Η Ιαπωνία αποφάσισε σήμερα να αυξήσει κατά 5% τις αμυντικές της δαπάνες για την επόμενη πενταετία, σε μια περίοδο που η ένταση με την Κίνα αυξάνεται, ενώ και οι ΗΠΑ έχουν ρίξει το μεγαλύτερο βάρος της εξωτερικής τους πολιτικής στην ασιατική ήπειρο.

Όπως γράφουν τα Νέα, Η κυβέρνηση του Σίνζο Άμπε έδωσε το πράσινο φως για την αύξηση του αμυντικού προϋπολογισμού της περιόδου 2014-2019 στα 24.700 δισεκατομμύρια γεν (175 δισεκατομμύρια ευρώ), μέρος των οποίων θα διατεθεί για την προμήθεια μη επανδρωμένων αεροσκαφών, αεροπλάνων κάθετης απογείωσης, αμφιβίων οχημάτων και υποβρυχίων. Η προτεραιότητα της ιαπωνικής άμυνας αναπροσανατολίζεται προς τα νησιωτικά εδάφη της δυτικής και νότιας περιοχής του αρχιπελάγους, από την επιχειρησιακή άμυνα του βόρειου και ανατολικού τμήματος της χώρας απέναντι στην πρώην Σοβιετική Ένωση, η οποία αποτελούσε μέχρι σήμερα προτεραιότητα.

Το μήλον της έριδος είναι το σύμπλεγμα των νησιών Σενκάκου, που ανήκουν μεν στην Ιαπωνία, αλλά τα διεκδικεί και η Κίνα. Στις 22 Νοεμβρίου το Πεκίνο κήρυξε αυθαίρετα νέα ζώνη αεράμυνας πάνω από μια μεγάλη περιοχή της Θάλασσας της Ανατολικής Κίνας.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΔΑΝΙΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Δεν μπορείτε να προσαρτήσετε άλλες χώρες»: Δανία και Γροιλανδία απαντούν στον Τραμπ

Η νέα τοποθέτηση από τους πρωθυπουργούς της Δανίας και της Γροιλανδίας έρχεται μετά την ανακοίνωση του Τραμπ ότι διορίζει ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για το αρκτικό νησί
THE LIFO TEAM
Γάζα: «Δεν μπορώ να ξεχάσω τον τρόμο» περιγράφει μητέρα που γέννησε δύο φορές στη διάρκεια του πολέμου

Διεθνή / Γάζα: «Δεν μπορώ να ξεχάσω τον τρόμο» περιγράφει μητέρα που γέννησε δύο φορές στη διάρκεια του πολέμου

Καθημερινά, περίπου 130 μωρά γεννιούνται στη Λωρίδα της Γάζας, μέσα σε συνθήκες ασφυκτικής πίεσης, με το σύστημα υγείας να βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης και τις βασικές προμήθειες να εξαντλούνται
THE LIFO TEAM