Η Χεζμπολάχ στηρίζει τις εκκλήσεις για νέα παλαιστινιακή Ιντιφάντα

Η Χεζμπολάχ στηρίζει τις εκκλήσεις για νέα παλαιστινιακή Ιντιφάντα Facebook Twitter
0

Η πανίσχυρη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου στηρίζει τις εκκλήσεις για μια νέα Ιντιφάντα, μετά την απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και παρότρυνε τους υποστηρικτές της να στηρίξουν την «αντίσταση».

«Στηρίζουμε την έκκληση για μια νέα παλαιστινιακή Ιντιφάντα (εξέγερση) και την κλιμάκωση της αντίστασης που είναι η μεγαλύτερη, σημαντικότερη και πιο σοβαρή απάντηση στην αμερικανική απόφαση» είπε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, σε μια ομιλία του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

«Ανεπιθύμητος» στα Παλαιστινιακά Εδάφη ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς

 

Νωρίτερα, υψηλόβαθμος Παλαιστίνιος αξιωματούχος του κυβερνώντος κόμματος Φάταχ του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς ανακοίνωσε σήμερα ότι ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς, που πρόκειται να επισκεφθεί την περιοχή της Μέσης Ανατολής εντός του Δεκεμβρίου, «είναι ανεπιθύμητος στην Παλαιστίνη».

«Εξ ονόματος της Φάταχ, δηλώνω ότι δεν θα υποδεχτούμε τον αναπληρωτή του Τραμπ στα Παλαιστινιακά Εδάφη. Ζήτησε να συναντηθεί (με τον Αμπάς) στις 19 του μηνός στη Βηθλεέμ. αυτή η συνάντηση δεν θα γίνει», είπε ο Τζιμπρίλ Ρατζούμπ.

Συνεργάτες του Αμπάς δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για να σχολιάσουν αυτήν την ανακοίνωση.

 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Διεθνή / Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Μετά την υποδοχή του προέδρου και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ από την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή καλωσορίσματος με τον βασιλιά και τη βασίλισσα
LIFO NEWSROOM
Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του -

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του - «Διαφωνούσα μαζί του»

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν πατέρας, σύζυγος και άνθρωπος με πίστη, και ελπίζω πως, ό,τι κι αν σημαίνει η σύνδεση με τον Θεό, να την ένιωσε εκείνη τη στιγμή.»
LIFO NEWSROOM
Η βία εις βάρος των διεμφυλικών έχει αυξηθεί στην ΕΕ από το 2019

Διεθνή / Η βία εις βάρος των διεμφυλικών ατόμων έχει αυξηθεί στην ΕΕ από το 2019

Eυρήματα από νέα έρευνα της FRA αποκαλύπτουν ραγδαία αύξηση της βίας κατά διεμφυλικών στην ΕΕ και τα Δυτικά Βαλκάνια, με βασική αιτία την παραπληροφόρηση και την πολιτική ρητορική μίσους
LIFO NEWSROOM
Η αμερικανική δεξιά εργαλειοποιεί τη δολοφονία Κερκ για να επιτεθεί στην τρανς κοινότητα

Διεθνή / Η αμερικανική δεξιά εργαλειοποιεί τη δολοφονία Κερκ για να επιτεθεί στην τρανς κοινότητα

Από τις πρώτες ώρες μετά το χτύπημα, κύκλοι της αμερικανικής δεξιάς και μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα προσπάθησαν να συνδέσουν το έγκλημα με την τρανς κοινότητα
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ