Η Gucci λάνσαρε ομπρέλα 1550€ που δεν είναι αδιάβροχη και υπάρχει ήδη λίστα αναμονής

Gucci £1,300 umbrella ridiculed in China for not being waterproof Facebook Twitter
0

Μια διακοσμητική ομπρέλα της Gucci δέχτηκε θύελλα επικρίσεων στην Κίνα, καθώς οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης διαμαρτύρονται πως η ομπρέλα δεν είναι αδιάβροχη.

Κινέζοι πελάτες γράφουν πως παρότι η ομπρέλα στοιχίζει 11.000 γουάν, 1547 ευρώ, δεν επιτελεί την πιο βασική λειτουργία που θα περίμενε κανείς. Ωστόσο ο οίκος μόδας ουδέποτε έκρυψε πως η ομπρέλα δεν προορίζεται για την βροχή. 

Άλλωστε το κομμάτι από την επερχόμενη συλλογή Adidas x Gucci ονομάζεται «ομπρέλα του ήλιου», και στην ιστοσελίδα της Gucci η καταχώρηση συνοδεύεται από την προειδοποίηση ότι η ομπρέλα δεν είναι αδιάβροχη και προορίζεται για ηλιοπροστασία ή διακοσμητική χρήση.

Η Gucci λάνσαρε ομπρέλα 1550€ που δεν είναι αδιάβροχη και υπάρχει ήδη λίστα αναμονής Facebook Twitter

Το BBC σταχυολόγησε κάποια από τα σχόλια στην πλατφόρμα Weibo, με κάποιον χρήστη να χαρακτηρίζει την ομπρέλα, «μια πολύ μεγάλη, αλλά άχρηστη δήλωση μόδας» και άλλον να σημειώνει σκωπτικά «Όσο είμαι φτωχός, δεν μπορούν να με ξεγελάσουν να πληρώσω γι' αυτό».

Στο Twitter επικράτησε αντίστοιχο κλίμα: «Φανταστείτε να αγοράζετε μια ομπρέλα αξίας 1.600 δολαρίων ως σύμβολο στάτους, και να ανακαλύπτετε ότι δεν προστατεύει από τη βροχή, ότι δεν προοριζόταν ποτέ για αυτό εξ αρχής», έγραψε κάποιος χρήστης.

Η Gucci λάνσαρε ομπρέλα 1550€ που δεν είναι αδιάβροχη και υπάρχει ήδη λίστα αναμονής Facebook Twitter
Η Gucci λάνσαρε ομπρέλα 1550€ που δεν είναι αδιάβροχη και υπάρχει ήδη λίστα αναμονής Facebook Twitter

Σε σχόλιό της στο περιοδικό Caijing του Πεκίνου, η Gucci δήλωσε ότι το αντικείμενο «δεν συνιστάται να χρησιμοποιηθεί ως κανονική ομπρέλα.» Ωστόσο, όπως σημειώνει ο οίκος μόδας, η ομπρέλα είναι πολύτιμο συλλεκτικό κομμάτι και κατάλληλη ως καθημερινό αξεσουάρ»

Ανεξαρτήτως σχολίων πάντως, το πολυτελές αξεσουάρ κάνει προκαταβολικά θραύση και στον ιστότοπο της Gucci στο Ηνωμένο Βασίλειο, υπάρχει λίστα αναμονής για την ομπρέλα, όπου η τιμή της είναι ελαφρώς χαμηλότερη, «μόλις» 870 λίρες.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δομινικανή Δημοκρατία: Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του «Jet Set» για τον θάνατο 236 ατόμων μετά την κατάρρευση της οροφής

Διεθνή / Δομινικανή Δημοκρατία: Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του «Jet Set» για τον θάνατο 236 ατόμων μετά την κατάρρευση της οροφής

Η σύλληψη του ιδιοκτήτη του νυχτερινού κέντρου έγινε μετά από κατάθεση εργαζόμενου, ο οποίος προσκόμισε αποδεικτικά στοιχεία ότι είχε προειδοποιήσει τους ιδιοκτήτες για την επικίνδυνη κατάσταση της οροφής και είχε ζητήσει την ακύρωση της συναυλίας.
LIFO NEWSROOM
Συντριβή αεροπλάνου στην Ινδία: 265 νεκροί, μόλις ένας επιβάτης επέζησε - Μαρτυρίες για «περισυλλογή πτωμάτων»

Διεθνή / Συντριβή αεροπλάνου στην Ινδία: 265 νεκροί, μόλις ένας επιβάτης επέζησε - Μαρτυρίες για «περισυλλογή πτωμάτων»

Η Air India επιβεβαίωσε ότι 241 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη συντριβή της πτήσης AI171, ενώ 20 και πλέον άνθρωποι έχασαν την ζωή του στα κτίρια που προσέκρουσε το αεροσκάφος πριν τυλιχθεί στις φλόγες
LIFO NEWSROOM