ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Η Google ξεκινά εκστρατεία κατά της παραπληροφόρησης σε τρεις χώρες της ΕΕ- «Ένα πιλοτικό πείραμα»

Η Google ξεκινά εκστρατεία κατά της παραπληροφόρησης σε τρεις χώρες της ΕΕ- «Ένα πιλοτικό πείραμα» Facebook Twitter
0

Η Jigsaw, θυγατρική της Google, την επομένη εβδομάδα θα ξεκινήσει εκστρατεία κατά της παραπληροφόρησης για τους Ουκρανούς πρόσφυγες, στην Πολωνία, τη Σλοβακία και την Τσεχία, με βάση έρευνα ψυχολόγων δύο βρετανικών πανεπιστημίων. 

Σε συνεργασία με την Jigsaw, οι ψυχολόγοι των πανεπιστημίων του Κέιμπριτζ και του Μπρίστολ δημιούργησαν βίντεο 90 δευτερολέπτων, σχεδιασμένων έτσι ώστε να δημιουργήσουν στους πολίτες «άμυνες» έναντι του επιβλαβούς περιεχομένου στα social media. 

Τα εν λόγω βίντεο, που θα προβάλλονται στις διαφημιστικές θέσεις της Google σε πλατφόρμες όπως το YouTube, το Twitter, το Facebook και το TikTok, έχουν στόχο να βοηθήσουν τους ανθρώπους να αναγνωρίσουν τη συναισθηματική χειραγώγηση και δημιουργία αποδιοπομπαίων τράγων στον τίτλο μίας είδησης.  

«Αν πεις στους ανθρώπους τι είναι αλήθεια και τι ψέμα, πολλοί θα το αμφισβητήσουν… αλλά μπορείς να προβλέψεις τις τεχνικές που θα χρησιμοποιηθούν για τη διάδοση παραπληροφόρησης, για παράδειγμα με την ουκρανική κρίση», δήλωσε στο Reuters ο Jon Roozenbeek, επικεφαλής συγγραφέας της έκθεσης σχετικά με την έρευνα στην οποία βασίζεται η εκστρατεία. 

Η καμπάνια είναι σχεδιασμένη ώστε να δημιουργήσει αντιστάσεις στα αφηγήματα κατά των προσφύγων, σε συνεργασία με τοπικές μη κυβερνητικές οργανώσεις, ακαδημαϊκούς, ειδικούς επί της παραπληροφόρησης και υπεύθυνους επαλήθευσης ειδήσεων. 

«Το βλέπουμε ως ένα πιλοτικό πείραμα, οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος που δεν θα μπορούσε αυτή η προσέγγιση να επεκταθεί σε άλλες χώρες», δήλωσε η Beth Goldberg, επικεφαλής έρευνας της Jigsaw.

Η Πολωνία επελέγη επειδή έχει τους περισσότερους Ουκρανούς πρόσφυγες, εξήγησε και συμπλήρωσε ότι η Τσεχία και η Σλοβακία θα είναι χρήσιμοι «μπροστάρηδες» για την υπόλοιπη Ευρώπη. Η εκστρατεία κατά της παραπληροφόρησης θα διαρκέσει έναν μήνα. 

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χωρίς την Κέιτ Μίντλετον ο πρίγκιπας Ουίλιαμ στον αγώνα της Εθνικής Αγγλίας με τη Δανία

Διεθνή / Χωρίς την Κέιτ Μίντλετον ο πρίγκιπας Ουίλιαμ στον αγώνα της Εθνικής Αγγλίας με τη Δανία

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας πραγματοποίησε την πρώτη δημόσια εμφάνιση, μετά τη διάγνωση με καρκίνο, στις 15 Ιουνίου - Σε ποια εκδήλωση του καλοκαιριού υπάρχει πιθανότητα να παραβρεθεί;
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα στην τρίτη μέρα των ιπποδρομιών του Άσκοτ - Απούσα η Κέιτ Μίντλετον

Διεθνή / Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα στην τρίτη μέρα των ιπποδρομιών του Άσκοτ - Απούσα η Κέιτ Μίντλετον

Με αγωνία παρακολουθεί η βασίλισσα την εξέλιξη των ιπποδρομιών από το royal box - Η τρίτη μέρα των ιπποδρομιών του Άσκοτ είναι γνωστή ως «Ladies Day»
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Βραζιλία: Πρόταση νόμου καταδικάζει σε μεγαλύτερη ποινή φυλάκισης τα θύματα βιασμού απ' τους βιαστές τους

Διεθνή / Βραζιλία: Πρόταση νόμου μπορεί να καταδικάσει τα θύματα βιασμού σε μεγαλύτερη ποινή φυλάκισης απ' τους βιαστές τους

Νέος προτεινόμενος νόμος στη Βραζιλία μπορεί να καταδικάσει τα θύματα βιασμού που προχωράνε σε εκτρώσεις σε μεγαλύτερη ποινή φυλάκιση από τους βιαστές τους.
NEWSROOM