LIVE!

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ δήλωσε πως χρειάζεται ένα διάλειμμα - «Θα είμαι στο σπίτι μου για τα Χριστούγεννα»

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ δήλωσε πως χρειάζεται ένα διάλειμμα - «Θα είμαι στο σπίτι μου για τα Χριστούγεννα» Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ, που «οργώνει» τον κόσμο με κάθε μέσο, εκτός από αεροπλάνο, για να διατρανώσει την ανάγκη ανάληψης δράσης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, χρειάζεται ένα διάλειμμα.

Λίγο μετά την ανακήρυξή της σε Πρόσωπο της Χρονιάς 2019 από το περιοδικό Time, η 16χρονη Σουηδέζα ένωσε σήμερα τη φωνή της με εκείνες χιλιάδων φοιτητών στο Τορίνο, στη βόρεια Ιταλία, σε μια διαμαρτυρία προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις για την ανάληψη πρωτοβουλιών με στόχο τη μείωση των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Η Τούνμπεργκ, η οποία αρνείται να ταξιδέψει με αεροπλάνο, μετέβη στο Τορίνο με τρένο και αυτοκίνητο από τη Μαδρίτη, όπου έδωσε το παρών στη Σύνοδο για το Κλίμα του ΟΗΕ που διεξήχθη στην ισπανική πρωτεύουσα. Είχε φθάσει στην Ευρώπη λίγες ημέρες νωρίτερα με ένα καταμαράν, αφού πραγματοποίησε εκστρατεία για μήνες στις ΗΠΑ.

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ δήλωσε πως χρειάζεται ένα διάλειμμα - «Θα είμαι στο σπίτι μου για τα Χριστούγεννα» Facebook Twitter
ΕΡΑ
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ δήλωσε πως χρειάζεται ένα διάλειμμα - «Θα είμαι στο σπίτι μου για τα Χριστούγεννα» Facebook Twitter
ΕΡΑ

Τώρα, αυτό που χρειάζεται είναι ένα μικρό διάλειμμα. «Θα είμαι στο σπίτι μου για τα Χριστούγεννα και κατόπιν θα κάνω λίγες διακοπές, διότι πρέπει να ξεκουράζεσαι» είπε σε δημοσιογράφους στο Τορίνο. «Ειδάλλως, δεν μπορείς να το κάνεις αυτό όλη την ώρα».

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ δήλωσε πως χρειάζεται ένα διάλειμμα - «Θα είμαι στο σπίτι μου για τα Χριστούγεννα» Facebook Twitter
ΕΡΑ

Παρά το φορτωμένο πρόγραμμά της, η 16χρονη έσφυζε από ενεργητικότητα, την ώρα που εκφωνούσε την ομιλία της απευθυνόμενη στους νεαρούς διαδηλωτές στο Τορίνο. «Το 2019 έχει σχεδόν τελειώσει. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι το 2020 θα είναι η χρονιά της δράσης, θα είναι η χρονιά που θα μειώσουμε τα ποσοστά των εκπομπών αεριών παγκοσμίως», είπε προς το πλήθος. «Θα ασκήσουμε πιέσεις σε όσους βρίσκονται στην εξουσία, θα διασφαλίσουμε ότι εκείνοι θα ενεργήσουν και θα αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP

Διεθνή
0

LIVE!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ εξετάζει υποστήριξη ένοπλων ομάδων κατά του ιρανικού καθεστώτος

Ο Τραμπ μίλησε την Κυριακή με Κούρδους ηγέτες και συνεχίζει επαφές με άλλους τοπικούς παράγοντες, σε μια προσπάθεια να αξιολογήσει ποιοι θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν τη σημερινή αδυναμία της Τεχεράνης
THE LIFO TEAM
Το Ιράν θάβει τα παιδιά του πολύνεκρου πλήγματος σε δημοτικο σχολείο θηλέων

Διεθνή / Το Ιράν θάβει τα παιδιά του πολύνεκρου πλήγματος σε δημοτικο σχολείο θηλέων

Ο βομβαρδισμός του σχολείου, που σημειώθηκε το Σάββατο, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 175 ανθρώπους, πολλοί εκ των οποίων ήταν μαθήτριες που βρίσκονταν στις τάξεις του σχολείου στην πόλη Μινάμπ.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ

Διεθνή / Η Ισπανία απαντά στον Τραμπ: Οι πολίτες ζητούν «περισσότερη ευημερία, όχι περισσότερα προβλήματα»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως θα διακόψει κάθε εμπορική σχέση με την Ισπανία, μετά την απόφασή της να μην επιτρέψει στον αμερικανικό στρατό να χρησιμοποιήσει τις στρατιωτικές της βάσεις στην επιχείρηση κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΝΗΜΕΙΟ UNESCO ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ιράν: Σοβαρές ζημιές στο Ανάκτορο Γκολεστάν από αμερικανοϊσραηλινά πλήγματα στην Τεχεράνη

Το Ανάκτορο Γκολεστάν αποτελεί ένα από τα παλαιότερα ιστορικά συγκροτήματα της Τεχεράνης και κεντρικό δείγμα της περσικής αρχιτεκτονικής της περιόδου των Κατζάρων
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΣΠΑΝΙΑ ΝΑΤΟ

Διεθνή / O Τραμπ λέει ότι θα διακόψει κάθε εμπορική σχέση με την Ισπανία - «Φέρθηκε απαίσια»

Αιτία της απόφασης του Αμερικανού προέδρου φέρεται να είναι το γεγονός πως η Ισπανία δεν επέτρεψε στις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν ισπανικές βάσεις για τη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του Ιράν
THE LIFO TEAM