Η γιαγιά που χρεώνει την οικογένειά της για το χριστουγεννιάτικο δείπνο, φέτος αύξησε τις τιμές

Η γιαγιά που χρεώνει την οικογένειά της για το χριστουγεννιάτικο δείπνο φέτος αύξησε τις τιμές Facebook Twitter
0

Η γιαγιά που χρεώνει την οικογένειά της- ενήλικους και παιδιά- για το χριστουγεννιάτικο δείπνο, φέτος ανέβασε τις τιμές. 

Πέρυσι, η Κάρολαιν Ντάντριτζ χρέωσε κάθε ενήλικο συγγενή της έως 15 λίρες, ενώ για τα εγγόνια της ο λογαριασμός του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού ξεκινούσε από τις 2,5 λίρες. 

Φέτος, η 63χρονη από το Κάρντιφ ανέβασε τις τιμές, κυρίως λόγω της αύξησης των τιμών των τροφίμων και του κόστους διαβίωσης. Τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ είναι «απλά τρομακτικά» δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Η ιδέα να πληρώνουν οι καλεσμένοι της για το χριστουγεννιάτικο δείπνο της ήρθε μετά τον θάνατο του συζύγου της, το 2015. Μάλιστα, ζητά από τους αγαπημένους της να μεταφέρουν τα χρήματα απευθείας στον τραπεζικό λογαριασμό της. 

Πέρυσι χρέωσε τους δύο γιους της από 15 λίρες, τις τρεις κόρες της από 10, τα τέσσερα εγγόνια της άνω των 5 ετών έδωσαν πέντε λίρες έκαστος και τα δύο μικρότερα από 2,50 λίρες. Για τους γιους της το χριστουγεννιάτικο δείπνο ήταν πιο ακριβό γιατί έχουν δουλειά πλήρους απασχόλησης. Οι κόρες της δουλεύουν part time, ενώ έχουν δημιουργήσει και τις δικές τους οικογένειες, εξήγησε. 

Τα Χριστούγεννα 2023 θα είναι λίγο πιο ακριβά. «Ανέβασα τις τιμές των κοριτσιών κατά 2 λίρες, γιατί βαρέθηκα λίγο εκείνους που μιλούσαν για σεξισμό, όχι ότι δίνω ιδιαίτερη σημασία στη γνώμη του κόσμου», δήλωσε η Κάρολαιν μιλώντας στο BBC. 

Πάντως, ακόμη και με αυτή την αύξηση, δεν καλύπτεται το κόστος των τροφίμων στο σούπερ μάρκετ, σημείωσε. «Αγοράζεις λίγα πράγματα και κοστίζουν 30-40 λίρες χωρίς να είναι καν γεμάτη η τσάντα. Δεν είναι μόνο χριστουγεννιάτικα πράγματα, γενικά τα ψώνια. Είναι τρομακτικό και αναρωτιέμαι πού θα καταλήξει», είπε η 63χρονη. 

Κάποιοι, σημείωσε, την αποκαλούν «Σκρουτζ», όμως η ιδέα της βρίσκει και μιμητές. «Υπάρχουν τα συνήθη trolls, αλλά κάποιοι πιστεύουν ότι είναι πραγματικά καλή ιδέα. Λένε ακόμη ότι θα την υιοθετήσουν κι εκείνοι», κατέληξε.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Κόβεται» το The Late Show με τον Στίβεν Κόλμπερτ: Αντιδράσεις για την απόφαση

Διεθνή / «Κόβεται» το The Late Show με τον Στίβεν Κόλμπερτ: Αντιδράσεις για την απόφαση

Ο Κόλμπερτ είναι σφοδρός επικριτής του Τραμπ, ενώ το δίκτυο μόλις συμβιβάστηκε εξωδικαστικά με τον Αμερικανό πρόεδρο και βρίσκεται σε διαδικασία μεταβίβασης - Η απόφαση «είναι καθαρά οικονομική» και δεν έχει σχέση με το περιεχόμενο της εκπομπής, ισχυρίζεται το CBS 
LIFO NEWSROOM
Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

Διεθνή / Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

«Το Ισραήλ λυπάται βαθύτατα που μια άστοχη βολή χτύπησε την εκκλησία της Αγίας Οικογένειας στη Γάζα. Κάθε αθώα ζωή που χάνεται είναι μια τραγωδία», δήλωσε το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου
LIFO NEWSROOM
«Απαράδεκτο»: Η Γερμανία απορρίπτει το σχέδιο «φουσκωμένου» προϋπολογισμού €1,8 τρισ. της φον ντερ Λάιεν

Διεθνή / «Απαράδεκτο»: Η Γερμανία απορρίπτει το σχέδιο «φουσκωμένου» προϋπολογισμού €1,8 τρισ. της φον ντερ Λάιεν

Το Βερολίνο στέλνει ηχηρό μήνυμα απόρριψης στο σχέδιο της Κομισιόν – Προειδοποιεί για «λάθος σήμα» σε επιχειρήσεις και ζητά εξορθολογισμό δαπανών
LIFO NEWSROOM