Η Γερμανία σταματά τις αγορές τανκς Puma- Έπειτα από βλάβες που υπέστησαν σε άσκηση

Τανκ Facebook Twitter
18 Puma παρουσίασαν προβλήματα, σύμφωνα με το Spiegel (Φωτ.: EPA)
0

Η Γερμανία δεν θα αγοράσει άλλα τανκς Puma, μέχρι να αποδειχθούν αξιόπιστα, δήλωσε η υπουργός Άμυνας, Κριστίνε Λάμπρεχτ, καθώς αρκετά από αυτά παρουσίασαν βλάβη σε πρόσφατη στρατιωτική άσκηση. 

«Οι πρόσφατες αστοχίες των Puma είναι σημαντικό εμπόδιο», δήλωσε η Λάμπρεχτ και συμπλήρωσε ότι ζήτησε να έχει στα χέρια της έως τα τέλη της εβδομάδας αναφορά για το ζήτημα.  

«Οι στρατιώτες μας πρέπει να μπορούν να βασίζονται σε οπλικά συστήματα που είναι δυνατά και σταθερά ακόμη και στη μάχη», υπογράμμισε η Λάμπρεχτ. Τα συγκεκριμένα τεθωρακισμένα επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν από τη νατοϊκή δύναμη κρούσης υψηλής ετοιμότητας, από τον Ιανουάριο. Η Γερμανίδα υπουργός διαβεβαίωσε τους Συμμάχους ότι το Βερολίνο θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του. 

Στόχος, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωση, είναι να γίνουν λειτουργικά τα Puma το ταχύτερο δυνατόν. Στο μεταξύ, θα χρησιμοποιούνται τα Marder από την 1η Ιανουαρίου- τα τανκς που αντικαταστάθηκαν από τα Puma- μία εναλλακτική λύση όπως είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου. 

Το Spiegel έγραψε το σαββατοκύριακο πως 18 τανκς Puma, που προορίζονταν για την κοινή δύναμη κρούσης υψηλής ετοιμότητας του ΝΑΤΟ δεν ήταν λειτουργικά, έπειτα από προβλήματα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια άσκησης με πραγματικά πυρά. Μετά την ανακοίνωση της υπουργού, οι μετοχές της Rheinmetall- που κατασκευάζει αυτά τα τανκς μαζί με την Krauss-Maffei Wegmann- κατέγραψαν πτώση 7%.

Με πληροφορίες από Reuters
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κίνα: Απαντά με στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν στον απόηχο της ορκωμοσίας του νέου προέδρου

Διεθνή / Κίνα: Απαντά με στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν στον απόηχο της ορκωμοσίας του νέου προέδρου

Το Πεκίνο παρουσιάζει τις ασκήσεις ως «αυστηρή τιμωρία» του Λάι Τσινγκ-Τε - Θεώρησαν πως ο λόγος που εκφώνησε στην ορκωμοσία του ισοδυναμούσε με αναγγελία της ανεξαρτησίας της Ταϊβάν
NEWSROOM