Η Γερμανία σταματά τις αγορές τανκς Puma- Έπειτα από βλάβες που υπέστησαν σε άσκηση

Τανκ Facebook Twitter
18 Puma παρουσίασαν προβλήματα, σύμφωνα με το Spiegel (Φωτ.: EPA)
0

Η Γερμανία δεν θα αγοράσει άλλα τανκς Puma, μέχρι να αποδειχθούν αξιόπιστα, δήλωσε η υπουργός Άμυνας, Κριστίνε Λάμπρεχτ, καθώς αρκετά από αυτά παρουσίασαν βλάβη σε πρόσφατη στρατιωτική άσκηση. 

«Οι πρόσφατες αστοχίες των Puma είναι σημαντικό εμπόδιο», δήλωσε η Λάμπρεχτ και συμπλήρωσε ότι ζήτησε να έχει στα χέρια της έως τα τέλη της εβδομάδας αναφορά για το ζήτημα.  

«Οι στρατιώτες μας πρέπει να μπορούν να βασίζονται σε οπλικά συστήματα που είναι δυνατά και σταθερά ακόμη και στη μάχη», υπογράμμισε η Λάμπρεχτ. Τα συγκεκριμένα τεθωρακισμένα επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν από τη νατοϊκή δύναμη κρούσης υψηλής ετοιμότητας, από τον Ιανουάριο. Η Γερμανίδα υπουργός διαβεβαίωσε τους Συμμάχους ότι το Βερολίνο θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του. 

Στόχος, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωση, είναι να γίνουν λειτουργικά τα Puma το ταχύτερο δυνατόν. Στο μεταξύ, θα χρησιμοποιούνται τα Marder από την 1η Ιανουαρίου- τα τανκς που αντικαταστάθηκαν από τα Puma- μία εναλλακτική λύση όπως είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου. 

Το Spiegel έγραψε το σαββατοκύριακο πως 18 τανκς Puma, που προορίζονταν για την κοινή δύναμη κρούσης υψηλής ετοιμότητας του ΝΑΤΟ δεν ήταν λειτουργικά, έπειτα από προβλήματα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια άσκησης με πραγματικά πυρά. Μετά την ανακοίνωση της υπουργού, οι μετοχές της Rheinmetall- που κατασκευάζει αυτά τα τανκς μαζί με την Krauss-Maffei Wegmann- κατέγραψαν πτώση 7%.

Με πληροφορίες από Reuters
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM
Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM