Η Γερμανία δίνει 36 ευρώ ανά ένεση εμβολίου σε γιατρούς και φαρμακεία- Αυξάνει την αμοιβή

Η Γερμανία δίνει 36 ευρώ ανά ένεση εμβολίου σε γιατρούς και φαρμακεία- Αυξάνει την αμοιβή Facebook Twitter
AP Photo/Martin Meissner
0

Οικονομικά κίνητρα για να παραμείνουν ανοιχτά τα ιατρεία και τα φαρμακεία δίνει η Γερμανία, που αυξάνει στα 36 ευρώ ανά ένεση την αμοιβή γιατρών και φαρμακοποιών για τους εμβολιασμούς.

Σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Γερμανό υπουργό Υγείας, Καρλ Λάουτερμπαχ, ο πρόεδρος του κρατικού επιδημιολογικού Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, Λόταρ Βίλερ ανέφερε πως το αργότερο σε τρεις εβδομάδες η Όμικρον θα είναι η κυρίαρχη μετάλλαξη κορωνοϊού στη Γερμανία.

Όπως εξήγησαν, η μετάλλαξη αυτή θα αναπτύξει μια πρωτοφανή δυναμική σε ό,τι αφορά την εξάπλωση της πανδημίας και για τον λόγο αυτό έκαναν έκκληση στους πολίτες, να αποφεύγουν ταξίδια που δεν είναι αναγκαία, να περιορίσουν τις επαφές τους τις ημέρες των εορτών και πριν από κάθε συνάντηση να κάνουν τεστ, ανεξάρτητα από το αν έχουν εμβολιαστεί ή όχι. 

Η τρίτη δόση είναι κατά τον Καρλ Λάουτερμπαχ το καλύτερο μέσο, για να αποφευχθούν σοβαρές επιπτώσεις σε περίπτωση μόλυνσης, καθώς το ποσοστό προστασίας της αναμνηστικής δόσης κυμαίνεται περίπου στο 75%, σύμφωνα με την DW.

Στην ίδια συνέντευξη τύπου ο Αντρέας Γκάσεν, γενικός διευθυντής της Ομοσπονδιακής Ένωσης Ασφαλιστικών Ταμείων, ενημέρωσε, πως από τις 18 Νοεμβρίου μέχρι σήμερα έχουν χορηγηθεί πάνω από 28 εκατομμύρια αναμνηστικά εμβόλια.

Ως το τέλος του χρόνου μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος της κυβέρνησης για 30 εκατομμύρια εμβολιασμούς, δήλωσε ο Κάρλ Λάουτερμπαχ.

Για αυτό το λόγο θα συνεχιστούν να γίνονται οι εμβολιασμοί και τις ημέρες των εορτών. Ως κίνητρο για να παραμείνουν ανοιχτά τα ιατρεία και τα φαρμακεία το κράτος θα αμείβει από τις 24 Δεκεμβρίου ως τις 9 Ιανουαρίου κάθε ένεση εμβολίου με 36 ευρώ, αντί με 28 ευρώ.

Οι εμβολιασμοί το επόμενο διάστημα θα γίνονται κυρίως με το σκεύασμα της εταιρείας Moderna, η οποία θα παραδώσει τον Ιανουάριο 25 εκατομμύρια δόσεις στη χώρα. Δεδομένου ότι για τον αναμνηστικό εμβολιασμό αρκεί η μισή δόση, οι ποσότητες φτάνουν για 50 εκατομμύρια άτομα. Τα υπάρχοντα τρία εκατομμύρια δόσεις της BioNTech/Pfizer θα διατίθενται μόνο για τον εμβολιασμό των ατόμων κάτω των 30 ετών.
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ