Η γενιά Ζ λέει «όχι» στα e-mail: «Μου προκαλεί στρες» - Πώς επικοινωνεί στο χώρο εργασίας

Η γενιά Ζ λέει «όχι» στα e-mail: «Μου προκαλεί στρες» - Πώς επικοινωνεί στο χώρο εργασίας Facebook Twitter
0

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την τάση αναφορικά με το είδος ηλεκτρονικής επικοινωνίας που προτιμά στην εργασία η γενιά Ζ, δηλαδή όσοι έχουν γεννηθεί μεταξύ του 1997 και του 2012, παρουσιάζει έρευνα που διεξήχθη το 2020.

Συγκεκριμένα, όπως αποτυπώνουν τα συμπεράσματα μελέτης της εταιρείας Creative Strategies όσοι είναι άνω των 30 ετών θεωρούν το e-mail ως το βασικό εργαλείο επικοινωνίας με τους συναδέλφους τους. 

Αντίθετα, όσοι είναι κάτω των 30 ετών θεωρούν ότι το Google Docs είναι το βασικό εργαλείο, με το Zoom να κατέχει τη δεύτερη θέση στις προτιμήσεις του, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται το iMessage.

Τα παραπάνω στοιχεία αποτυπώνουν το χάσμα που παρατηρείται ανάμεσα στις γενιές, σχετικά με τα εργαλεία επικοινωνίας στο χώρο της εργασίας.

«Το e-mail μού προκαλεί στρες»

Ο Adam Simmons είναι 24 ετών και εργάζεται στο Λος Άντζελες σε μία εταιρεία παραγωγής βίντεο. Για τον ίδιο η επικοινωνία με e-mail στο χώρο εργασίας του είναι ιδιαίτερα στρεσογόνα. Γι' αυτό το λόγο προτιμάει να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε άλλο μέσο επικοινωνίας, όπως το Instagram και το Zoom.

«Δεν θέλω να τσεκάρω συνέχεια το mail μου. Δεν θέλω να κοιτάζω διαρκώς αν το αφεντικό μού έστειλε κάποιο μήνυμα. Είναι το πιο στρεσογόνο πράγμα στον κόσμο» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο Adam Simmons υποστηρίζει πως το e-mail παρουσιάζει άλλο ένα σημαντικό για τον ίδιο μειονέκτημα. Το πρόβλημα το εντοπίζει στην ταξινόμηση των εισερχόμενων μηνυμάτων, σημειώνοντας πως το παρελθόν ενώ περίμενε ένα σημαντικό e-mail δεν το είδε ποτέ, καθώς το μήνυμα ήταν στον φάκελο με τα spam.

Με πληροφορίες από New York Times

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ