Η Γαλλία θα δημιουργήσει θέση απεσταλμένου LGBTQ+ για την προώθηση των δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο

Η Γαλλία θα δημιουργήσει ρόλο απεσταλμένου LGBTQ+ για την προώθηση των δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Θέση «πρεσβευτή για τα δικαιώματα LGBT+» θα δημιουργηθεί στη Γαλλία, όπως ανακοίνωσε η πρωθυπουργός της χώρας, Ελίζαμπεθ Μπορν.

Σύμφωνα με το γραφείο της Μπορν, ο άνθρωπος που θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο θα είναι υπεύθυνος για τον «συντονισμό της γαλλικής διπλωματικής δράσης για την προστασία από τις διακρίσεις και την προώθηση των δικαιωμάτων LGBT+ σε όλο τον κόσμο».

Η Γαλλίδα πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη δημιουργία ταμείου 3 εκατ. ευρώ για 10 νέα LGBTQ+ κέντρων, εκτός από την αύξηση του προϋπολογισμού των υφιστάμενων 35 κέντρων, που διοργανώνουν εκδηλώσεις που φιλοξενούνται από LGBTQ+ οργανώσεις.

Η κίνηση έρχεται εν μέσω έντονης κριτικής στην κυβέρνηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, δεδομένου του διορισμού, μετά από ανασχηματισμό, δύο υπουργών που έχουν κάνει δηλώσεις κατά του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων στο παρελθόν: την Caroline Cayeux και τον Christophe Béchu.

Η Μπορν έκανε την ανακοίνωση της νέας θέσης, η οποία θα καλυφθεί πριν από το τέλος του έτους, κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε κέντρο LGBTQ+ στην Ορλεάνη, για την 40ή επέτειο από την κατάργηση του νόμου που ποινικοποιεί τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις στη Γαλλία.

Με πληροφορίες Politico

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

LiFO politics / Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

Θα καταφέρει ο χαρισματικός, νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης να υλοποιήσει τις σημαντικές εξαγγελίες του; Είναι πράγματι αντισυστημικός, όπως παρουσιάζεται, και ποιες θα είναι οι πρώτες του αποφάσεις; Στο σημερινό επεισόδιο του πόντκαστ της LiFO Politics, η Βασιλική Σιούτη συζητά με τον Θοδωρή Καρναβά, καθηγητή Γενετικής και απόφοιτο του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, που ζει στη Νέα Υόρκη, για τα αισιόδοξα μηνύματα της εκλογής του αλλά και για τις επιφυλάξεις που εκφράζονται.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM