Η Γαλλία θα δημιουργήσει θέση απεσταλμένου LGBTQ+ για την προώθηση των δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο

Η Γαλλία θα δημιουργήσει ρόλο απεσταλμένου LGBTQ+ για την προώθηση των δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Θέση «πρεσβευτή για τα δικαιώματα LGBT+» θα δημιουργηθεί στη Γαλλία, όπως ανακοίνωσε η πρωθυπουργός της χώρας, Ελίζαμπεθ Μπορν.

Σύμφωνα με το γραφείο της Μπορν, ο άνθρωπος που θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο θα είναι υπεύθυνος για τον «συντονισμό της γαλλικής διπλωματικής δράσης για την προστασία από τις διακρίσεις και την προώθηση των δικαιωμάτων LGBT+ σε όλο τον κόσμο».

Η Γαλλίδα πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη δημιουργία ταμείου 3 εκατ. ευρώ για 10 νέα LGBTQ+ κέντρων, εκτός από την αύξηση του προϋπολογισμού των υφιστάμενων 35 κέντρων, που διοργανώνουν εκδηλώσεις που φιλοξενούνται από LGBTQ+ οργανώσεις.

Η κίνηση έρχεται εν μέσω έντονης κριτικής στην κυβέρνηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, δεδομένου του διορισμού, μετά από ανασχηματισμό, δύο υπουργών που έχουν κάνει δηλώσεις κατά του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων στο παρελθόν: την Caroline Cayeux και τον Christophe Béchu.

Η Μπορν έκανε την ανακοίνωση της νέας θέσης, η οποία θα καλυφθεί πριν από το τέλος του έτους, κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε κέντρο LGBTQ+ στην Ορλεάνη, για την 40ή επέτειο από την κατάργηση του νόμου που ποινικοποιεί τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις στη Γαλλία.

Με πληροφορίες Politico

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Πολωνία πιέζει τη Γερμανία για πολεμικές αποζημιώσεις 1,3 τρισεκατομμυρίων ευρώ

Διεθνή / Η Πολωνία πιέζει τη Γερμανία για πολεμικές αποζημιώσεις 1,3 τρισ. ευρώ για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Τη Δευτέρα επιδόθηκε ρηματική διακοίνωση από την Πολωνία στη Γερμανία για πολεμικές αποζημιώσεις. Η συνέχεια διαδραματίστηκε στη Βαρσοβία με την Αν. Μπέρμποκ να επαναλαμβάνει «nein»
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ