ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Γαλλία: Διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον πρώην επικεφαλής της Nissan, Κάρλος Γκοσν

Γαλλία: Διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον πρώην επικεφαλής της Nissan, Κάρλος Γκοσν Facebook Twitter
0

Η Γαλλία έχει εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Κάρλος Γκοσν, πρώην επικεφαλής της Nissan που αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση στην Ιαπωνία και διέφυγε στον Λίβανο.

Το ένταλμα εκδόθηκε για ύποπτες πληρωμές ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ μεταξύ της συμμαχίας Renault-Nissan της οποίας ήταν κάποτε επικεφαλής ο Γκοσν και της εταιρείας Suhail Bahwan Automobiles (SBA), σύμφωνα με τη γαλλική εισαγγελία.

Ο Γκοσν, τότε επικεφαλής της Nissan και επικεφαλής μιας συμμαχίας μεταξύ της Renault, της Nissan και της Mitsubishi Motors, συνελήφθη στην Ιαπωνία τον Νοέμβριο του 2018 ως ύποπτος οικονομικής κακοδιαχείρισης, μαζί με τον βοηθό του, Γκρεγκ Κέλι. Και οι δύο αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

Τον Δεκέμβριο του 2019, καθώς περίμενε τη δίκη, ο Γκοσν οργάνωσε μια τολμηρή απόδραση και έφυγε από την Ιαπωνία κρυμμένος μέσα σε μια θήκη ηχητικού εξοπλισμού, με ένα ιδιωτικό τζετ.

Ο Γκοσν, ο οποίος έχει γαλλικό, λιβανέζικο και βραζιλιάνικο διαβατήριο, προσγειώθηκε στη Βηρυτό, η οποία δεν έχει συνθήκη έκδοσης με την Ιαπωνία.

Είπε ότι απέδρασε επειδή δεν πίστευε ότι θα είχε μια δίκαιη δίκη στην Ιαπωνία, όπου οι εισαγγελείς έχουν ποσοστό καταδίκης σχεδόν 99% σε υποθέσεις που οδηγούνται σε δίκη.

Τόνισε επίσης ότι η Nissan συνεννοήθηκε με τους εισαγγελείς για τη σύλληψή του επειδή ήθελε να εμβαθύνει τη συμμαχία της ιαπωνικής εταιρείας με τη Renault.

Με πληροφορίες του Guardian

Διεθνή
0

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ