Η Γαλλία ακυρώνει τις συνομιλίες με τη Βρετανία μετά την επιστολή Τζόνσον για τους μετανάστες

Η Γαλλία ακυρώνει τις συνομιλίες με τη Βρετανία μετά την επιστολή Τζόνσον για τους μετανάστες Facebook Twitter
AP
0

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας ακύρωσε τις συνομιλίες με την Βρετανίδα ομόλογό του Πρίτι Πατέλ, μετά την επιστολή Τζόνσον που καλεί τη Γαλλία να δεχτεί πίσω τους μετανάστες που διέσχισαν το κανάλι.

Σε μια κλιμάκωση της πολιτικής κρίσης μετά τον θάνατο 31 ανθρώπων στη Μάγχη, ο Gérald Darmanin είπε ότι η Γαλλία ήταν απογοητευμένη από το σχέδιο.

«Η δημοσιοποίηση το έκανε ακόμη χειρότερο» τόνισε.

Ο Τζόνσον καθόρισε πέντε βήματα στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για να αποφευχθεί η επανάληψη της τραγωδίας της Τετάρτης.

Η δήλωση του Βρετανού πρωθυπουργού ήρθε μία ημέρα μετά το πολύνεκρο ναυάγιο στη Μάγχη, όπου έχασαν τη ζωή τους 31 άνθρωποι.

«Προτείνω να εφαρμόσουμε μια διμερή συμφωνία επανεισδοχής, που θα επιτρέπει την επιστροφή όλων των παράτυπων μεταναστών που διαπλέουν τη Μάγχη» αναφέρει ο Τζόνσον σε μια επιστολή του προς τον Μακρόν, την οποία ανάρτησε στο Twitter.

Ανάμεσα στα μέτρα που παρουσίασε ήταν οι κοινές περιπολίες, προκειμένου να αποτρέπονται οι αναχωρήσεις σκαφών από τις γαλλικές ακτές, η χρήση αισθητήρων και ραντάρ, η συμφωνία επανεισδοχής στη Γαλλία αλλά και μια παρόμοια συμφωνία μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ