Η φάτνη του Βατικανού έχει αστροναύτη και φιγούρα που θυμίζει τον Darth Vader

Η φάτνη του Βατικανού έχει αστροναύτη και φιγούρα που θυμίζει τον Darth Vader Facebook Twitter
EPA
0

Κάθε χρόνο στο Βατικανό στήνεται μια διαφορετική φάτνη, που αρκετές φορές προκαλεί αντιδράσεις. Αλλά η φετινή «διαστημική» πινελιά φαίνεται να έχει προκαλέσει... ξεσηκωμό.

Η φάτνη περιλαμβάνει αστροναύτη, αλλά και μια φιγούρα που σε αρκετούς θυμίζει τον Darth Vader από το Star Wars, κάτι που παρατήρησαν πολλοί, τόσο χρήστες των social media, όσο και ΜΜΕ και ειδικοί.

Η εφημερίδα Catholic Herald χαρακτηρίζει τη φάτνη «κωμικά απαίσια» σε άρθρο με τίτλο «Η ντροπιαστική φάτνη επιστημονικής φαντασίας του Βατικανού». Σημειώνει κάποιοι «πιο ευαίσθητοι τη χαρακτήρισαν δαιμονική, παγανιστική και ειδωλολατρική». Στο Twitter ο Τιμ Στάνλεϊ, ιστορικός και συνεργάτης της εφημερίδας αποκάλεσε τη φάτνη «απολύτως τρομακτική».

Η ιστορικός τέχνης Ελίζαμπεθ Λεβ σχολίασε ότι η φάτνη ότι έχει προκαλέσει «παγκόσμιο ξέσπασμα χλευασμού», μιλώντας στο America Magazine. «Η καθολική εκκλησία έχει μια απίστευτη παράδοση ομορφιάς και παρόλα αυτά, έπειτα από έναν χρόνο δυσκολίας, παρουσιάσαμε κάτι που κάνει τον κόσμο να κοροϊδεύει τον Ιησού», συμπλήρωσε η Λεβ.

Κάθε χρόνο το Βατικανό παρουσιάζει μια διαφορετική φάτνη στην πλατεία Αγίου Πέτρου. Τα φετινά γλυπτά είναι μέρος συλλογής που έφτιαξαν από το 1965 έως το 1975 σπουδαστές και εκπαιδευτικοί σχολής τέχνης στο Καστέλι, πόλη γνωστή για τα κεραμικά της, σύμφωνα με το CNN. 

 

Πάντως δεν έχουν απογοητευτεί όλοι. Ο Τόμι Τιγκ, συγγραφέας του βιβλίου «The Catholic Hipster Handbook» εξέφρασε τον ενθουσιασμό του μέσω Twitter. «Δεν μπορείς να σκέφτεσαι ότι ένας λόγος που κυριαρχεί ο καθολικισμός είναι επειδή είναι παράξενος και μετά να μην λατρεύεις τη φάτνη του Βατικανού, ειδικά τον αστροναύτη», έγραψε.

Αλλά και ο Λίνο Ρούλι, παρουσιαστής του «The Catholic Guy Show» στο ραδιόφωνο δεν έκρυψε πόσο εντυπωσιασμένος είναι: «Δεν ξέρω τι μου αρέσει περισσότερο: ο αστροναύτης ή ο τύπος από το Star Wars. Θέλω πραγματικά μία μικρή (εκδοχή) για το σπίτι μας», έγραψε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / WSJ: Τα κράτη του Κόλπου άρουν τους περιορισμούς για την επιχείρηση «Project Freedom» στα Στενά του Ορμούζ

Η απόφαση ανοίγει τον δρόμο για την επανέναρξη της αμερικανικής επιχείρησης καθοδήγησης και επίβλεψης πλοίων που βρίσκονται εγκλωβισμένα στα Στενά του Ορμούζ
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΕΥΡΩΠΗ

Διεθνή / Οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι η μετανάστευση έχει μετατρέψει την Ευρώπη σε «εκκολαπτήριο» τρομοκρατίας

«Ως γενέτειρα του δυτικού πολιτισμού και των αξιών του, η Ευρώπη πρέπει να δράσει τώρα και να σταματήσει τη σκόπιμη παρακμή της», σημειώνεται σε σχετικό κείμενο
THE LIFO TEAM
ΜΠΟΝΙ ΤΑΙΛΕΡ ΤΕΧΝΗΤΟ ΚΩΜΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Διεθνή / Νοσηλεύεται σε τεχνητό κώμα η Μπόνι Τάιλερ μετά από επέμβαση στο έντερο

Την Τετάρτη είχε γίνει γνωστό ότι η τραγουδίστρια υποβλήθηκε σε επείγουσα επέμβαση στο έντερο, με την αρχική ανακοίνωση να αναφέρει ότι η επέμβαση ολοκληρώθηκε επιτυχώς και ότι η ίδια αναρρώνει
THE LIFO TEAM
ΧΑΝΤΑΙΟΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

Διεθνή / Χανταϊός: Οι βρετανικές αρχές ζητούν καραντίνα 45 ημερών για επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου

Δύο Βρετανοί βρίσκονται ήδη σε απομόνωση στα σπίτια τους, έπειτα από πιθανή έκθεση στον ιό, ενώ ένας 56χρονος Βρετανός νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στην Ολλανδία
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Το Ιράν εξετάζει την πρόταση των ΗΠΑ ενώ ο Τραμπ απειλεί: «Αν δεν συμφωνήσουν, οι βομβαρδισμοί θα αρχίσουν»

Η Τεχεράνη μελετά το αμερικανικό σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ, ενώ η Ουάσινγκτον συνεχίζει τις στρατιωτικές πιέσεις και τις απειλές για νέα χτυπήματα
THE LIFO TEAM
ΧΑΝΤΑΪΟΣ

Διεθνή / Χανταϊός: Επιβεβαιώθηκαν τα 5 από τα 8 φερόμενα κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προειδοποίησε πως θα υπάρξουν κι άλλα κρούσματα, δεδομένου της περιόδου επώασης της νόσου που μπορεί να φτάσει έως και τις έξι εβδομάδες
THE LIFO TEAM
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ

Διεθνή / ΕΕ: Αποζημιώσεις από αεροπορικές ακόμη και σε ακυρώσεις πτήσεων λόγω καυσίμων

Οι αεροπορικές εταιρείες στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα εξακολουθούν να υποχρεούνται να αποζημιώνουν τους επιβάτες ακόμη και όταν ακυρώνουν πτήσεις λόγω έλλειψης ή ακριβού καυσίμου
THE LIFO TEAM