Η Deutsche Bank σε διακανονισμό εκατομμυρίων- Μετά από καταγγελία θύματος sex trafficking του Έπσταϊν

Η Deutsche Bank σε διακανονισμό εκατομμυρίων- Μετά από καταγγελία θύματος sex trafficking του Έπσταϊν Facebook Twitter
0

H Deutsche Bank συμφώνησε να πληρώσει 75 εκατ. δολ. προκειμένου να διευθετήσει αγωγή, σύμφωνα με την οποία η τράπεζα φέρεται να παράβλεπε επανειλημμένα ύποπτες συναλλαγές που αφορούσαν σε sex trafficking του κυκλώματος του Τζέφρι Έπσταιν.

Η καταγγελία κατατέθηκε από μια γυναίκα, που δεν κατονομάζεται, η οποία ισχυρίστηκε ότι η Deutsche Bank συνέχισε να έχει συναλλαγές με τον Έπσταϊν, παρά το γεγονός ότι γνώριζε ότι οι λογαριασμοί του χρησιμοποιήθηκαν σε υποθέσεις που φέρεται να αφορούσαν σε sex trafficking.

Η γυναίκα είπε ότι η Deutsche Bank «επέλεξε το κέρδος από την τήρηση του νόμου», καθώς γνώριζε ότι «θα κέρδιζε εκατομμύρια δολάρια από τη διευκόλυνση του κυκλώματος sex trafficking του Έπσταϊν».

Η γυναίκα που έκανε την καταγγελία υποστηρίζει ότι και αυτή κακοποιήθηκε από τον Έπσταϊν και ήταν θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τους φίλους του.

Η Deutsche Bank αρνήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση όταν την προσέγγισε το BBC.

Η γυναίκα, η οποία αναφέρεται ανώνυμα ως «Jane Doe» στα δικαστικά έγγραφα, κατέθεσε την ομαδική αγωγή στη Νέα Υόρκη τον περασμένο Νοέμβριο, για λογαριασμό της ίδιας και άλλων γυναικών, που φέρεται σύμφωνα με την καταγγελία να είχαν κακοποιηθεί από τον δισεκατομμυριούχο Τζέφρι Επστάιν.

Η ίδια ισχυρίστηκε ότι και αυτή κακοποιήθηκε από τον Τζέφρι Έπσταίν και ήταν θύμα sex trafficking από τους φίλους του για περίπου 15 χρόνια, ενώ πληρωνόταν σε μετρητά για τις σεξουαλικές της πράξεις.

Ο διακανονισμός αναμένεται να χρησιμοποιηθεί για την καταβολή αποζημιώσεων σε δεκάδες γυναίκες.

Το δικηγορικό γραφείο Έντουαρντς Πότινγκερ, που εκπροσωπεί την ανώνυμη γυναίκα, είπε στο BBC ότι «πιθανότατα αυτός ο διακανονισμός είναι ο μεγαλύτερος σε υπόθεση sex trafficking, που αφορά ένα τραπεζικό ίδρυμα στην ιστορία των ΗΠΑ».

«Ο διακανονισμός θα επιτρέψει σε δεκάδες θύματα του Τζέφρι Έπσταϊν που επέζησαν, να προσπαθήσουν επιτέλους να αποκαταστήσουν την πίστη τους στο σύστημα, γνωρίζοντας ότι όλα τα άτομα και οι οντότητες που διευκόλυναν την επιχείρηση sex trafficking ου Έπσταϊν, θα λογοδοτήσουν επιτέλους», πρόσθεσε η εταιρεία.

Η Deutsche Bank ωστόσο, πριν τον διακανονισμό είχε ζητήσει να απορριφθεί η αγωγή.

Ο Ντίλαν Ριντλ, εκπρόσωπος της Deutsche Bank, αρνήθηκε να σχολιάσει τον διακανονισμό αλλά είπε ότι «έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδο στην επίλυση ορισμένων προβλημάτων του παρελθόντος».

Πρόσθεσε ότι η Deutsche Bank είχε επενδύσει περισσότερα από 4 δισ. ευρώ στην προσπάθεια να βελτιώσει τους ελέγχους, την εκπαίδευση και τις επιχειρησιακές διαδικασίες της ενώ διεύρυνε την ομάδα της, που ασχολείται με την καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Έπσταϊν πέθανε στη φυλακή της Νέας Υόρκης στις 10 Αυγούστου 2019 καθώς περίμενε τη δίκη, όπου ήταν αντιμέτωπος με κακουργήματα sex trafficking.

Με  πληροφορίες του BBC/NewYorkTimes

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Marina Summers γράφει ιστορία ως η πρώτη τρανς γυναίκα που θα παρουσιάσει το Miss Universe Philippines

Διεθνή / Η Marina Summers γράφει ιστορία ως η πρώτη τρανς γυναίκα που θα παρουσιάσει το Miss Universe Philippines

Η σταρ του Drag Race θα παρουσιάσει την τελετή στέψης του Miss Universe Philippines στις 2 Μαΐου, επιστρέφοντας στη σκηνή όπου το 2024 είχε γίνει η πρώτη drag queen που εμφανίστηκε στον θεσμό.
THE LIFO TEAM
ΕΠΙΘΕΣΗ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Πυροβολισμοί στην Ουάσινγκτον: Από τα video games στην πολιτική οργή - Τι αποκαλύπτουν οι αναρτήσεις του δράστη

Οι διαδικτυακές αναρτήσεις του 31χρονου Κόουλ Τόμας Άλεν αποκαλύπτουν μια σταδιακή μετάβαση από περιεχόμενο σχετικό με βιντεοπαιχνίδια σε ακραία πολιτικά μηνύματα μίσους για τον Τραμπ και την κυβέρνησή του
THE LIFO TEAM