Παραγωγός πορνογραφικών ταινιών δηλώνει ένοχος για sex trafficking στις ΗΠΑ

Παραγωγός πορνογραφικών ταινιών δηλώνει ένοχος για sex trafficking στις ΗΠΑ Facebook Twitter
0

Την ενοχή του σε υπόθεση sex trafficking ομολόγησε παραγωγός πορνογραφικών ταινιών.

Ο Matthew Isaac Wolfe από τη Νέα Ζηλανδία βοήθησε στην οικοδόμηση μιας αυτοκρατορίας στην πορνογραφία με έδρα τις ΗΠΑ, εξαναγκάζοντας νεαρές γυναίκες να συμμετάσχουν σε πορνογραφικά βίντεο.

Ο 40χρονος ομολόγησε την ενοχή του στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Ντιέγκο, όπου αντιμετώπιζε κατηγορία για συνωμοσία σε υπόθεση sex trafficking.

Παραδέχτηκε ότι συμμετείχε σε ένα κύκλωμα, που στρατολογούσε γυναίκες για να συμμετάσχουν σε βίντεο για το GirlsDoPorn, με την υπόσχεση ότι οι ταινίες δεν θα προβληθούν στις ΗΠΑ και δεν θα ανέβαιναν στο διαδίκτυο. Ο Wolfe είναι ο τέταρτος κατηγορούμενος που παραδέχεται την ενοχή του σε σχέση με την υπόθεση.

Η συνδρομητική υπηρεσία ξεκίνησε το 2006 από τον Νεοζηλανδό Michael Pratt και τη διαχειριζόταν ο Ruben Garcia και ο Wolfe, οι οποίοι μετακόμισαν στις ΗΠΑ το 2011 για να βοηθήσουν τον Pratt.

Οι ιστότοποι του Pratt απέφεραν έσοδα άνω των 17 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Wolfe γύρισε περίπου 100 ταινίες, τις ανέβασε στο ίντερνετ, επέβλεπε τα οικονομικά των εταιρειών και προώθησε την επιχείρηση, δήλωσε το δικαστήριο της Καλιφόρνια. Ο ίδιος εκπαίδευσε επίσης τον συγκατηγορούμενό του Theodore Gyi, έναν εικονολήπτη, ενώ του είχε δώσει εντολή να λέει στις γυναίκες ότι τα βίντεο δεν θα ανέβαιναν στο διαδίκτυο.

Οι γυναίκες απαντούσαν σε δήθεν κάστινγκ για μόντελινγκ στο Craigslist. Στη συνέχεια τους γίνοταν η πρόταση για συμμετοχή σε ταινίες για ενήλικες, με την δέσμευση ωστόσο, ότι αυτές δεν θα κυκλοφορούσαν ποτέ στο διαδίκτυο. Οι γυναίκες ανέφεραν ότι αισθάνονταν πιέσεις να λάβουν μέρος στις ταινίες και όσες προσπάθησαν να υποχωρήσουν, δέχτηκαν απειλές.

Τους υποσχέθηκαν ότι το υλικό θα πήγαινε κατευθείαν σε DVD για πλούσιους αγοραστές σε άλλες χώρες, ιδιαίτερα στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, από όπου προέρχονται οι κατηγορούμενοι.

Για να πείσει τις γυναίκες να εμφανιστούν στις ταινίες, ο Wolfe έλεγε στα θύματα ότι δεν θα μάθαινε ποτέ κανείς γνωστός τους για τα βίντεο. Ωστόσο οι ταινίες αυτές σύμφωνα με το δικαστήριο, έχουν προβληθεί περισσότερες από ένα δισεκατομμύριο φορές.

«Ο Wolfe παραδέχτηκε επίσης ότι γνώριζε πως δημοσιεύονταν στο pornwikileaks.com που ελέγχεται από τον Pratt. Στο site αυτό αποκαλύπτονται οι αληθινές ταυτότητες, προσωπικές πληροφορίες και τα social media των γυναικών που συμμετείχαν σε πορνογραφικές ταινίες. Αποτέλεσμα ήταν οι γυναίκες να γίνονται θύματα παρενόχλησης», ανέφερε το δικαστήριο.

«Αυτό το έγκλημα είχε καταστροφικό αντίκτυπο στα θύματα», δήλωσε ο Αμερικανός δικηγόρος Ράντι Γκρόσμαν. «Θα αναζητήσουμε δικαιοσύνη για τα θύματα του sex trafficking με την ελπίδα ότι θα τα βοηθήσει να ανακτήσουν τη ζωή τους και να αφήσουν τον πόνο αυτής της εμπειρίας στο παρελθόν».

Το 2020, Αμερικανός δικαστής επιδίκασε αποζημίωση 13 εκατομμυρίων δολαρίων στις 22 γυναίκες που έπεσαν θύματα της απάτης αυτής.

Ο Wolfe αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης για το έγκλημά του. Παράλληλα, το FBI προσφέρει αποζημίωση έως και 50.000 δολάρια για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψη του 39χρονου Pratt, ο οποίος καταζητείται από τις αρχές.

Με πληροφορίες του Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ