Η Δανία αναστέλλει το πρόγραμμα μαζικών εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού

Η Δανία αναστέλλει το πρόγραμμα μαζικών εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η Δανία, η οποία τον Φεβρουάριο ήρε όλους τους περιορισμούς που σχετίζονται με την πανδημία του κορωνοϊού, σταματά προσωρινά το πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού κατά του Covid-19.

Σημειώνοντας ότι η επιδημία είναι υπό έλεγχο και ότι τα επίπεδα εμβολιασμού είναι υψηλά, η Δανέζικη Υγειονομική Αρχή είπε ότι η χώρα βρίσκεται σε «καλή θέση».

«Ως εκ τούτου, τερματίζουμε το πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού κατά του Covid-19», δήλωσε η Bolette Søborg, διευθύντρια του τμήματος μολυσματικών ασθενειών της αρμόδιας αρχής.

Περίπου το 81% των 5,8 εκατομμυρίων κατοίκων της Δανίας έχουν λάβει δύο δόσεις του εμβολίου και το 61,6% έχει κάνει και την αναμνηστική δόση.

Η Δανία κατέγραψε μείωση στον αριθμό των νέων λοιμώξεων και έχει σταθερά ποσοστά νοσηλείας.

Ενώ οι προσκλήσεις για εμβολιασμούς δεν θα εκδίδονται πλέον μετά τις 15 Μαΐου, οι υγειονομικοί αξιωματούχοι προβλέπουν ότι οι εμβολιασμοί θα επαναληφθούν μετά το καλοκαίρι.

«Σκοπεύουμε να ανοίξουμε ξανά το πρόγραμμα εμβολιασμού το φθινόπωρο. Θα προηγηθεί μια ενδελεχής επαγγελματική αξιολόγηση για το ποιος και πότε να εμβολιαστεί και με ποια εμβόλια», είπε η Søborg.

Καθώς ένα κύμα της μετάλλαξης Όμικρον έπληξε τη χώρα τον περασμένο Νοέμβριο, η Δανία ενέτεινε την εκστρατεία εμβολιασμού της, επιταχύνοντας την πρόσβαση σε αναμνηστικές δόσεις και προσφέροντας μια τέταρτη δόση από τα μέσα Ιανουαρίου στους πιο ευάλωτους πληθυσμούς.

Με πληροφορίες του Local.de/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ