Η Covid-19 δεν αποτελεί πλέον την κύρια αιτία θανάτου στην Αγγλία

Η Covid-19 δεν αποτελεί πλέον την κύρια αιτία θανάτου στην Αγγλία Facebook Twitter
EPA/NEIL HALL
0

Ο κορωνοϊός δεν αποτελεί πλέον την κύρια αιτία θανάτου σε Αγγλία και Ουαλία τον Μάρτιο, για πρώτη φορά μετά από τέσσερις μήνες.

Τα δεδομένα της στατιστικής υπηρεσίας του Ηνωμένου Βασιλείου που δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα έδειξαν ότι ότι κύριες αιτίες θανάτου στην Αγγλία είναι η άνοια και οι ασθένειες που συνδέονται με το Αλτσχάιμερ και στην Ουαλία η ισχαιμική καρδιοπάθεια.

Μέχρι σήμερα συνολικά 33,26 εκατομμύρια Βρετανοί έχουν λάβει μια δόση ενός εμβολίου κατά της Covid-19, ενώ 11,2 εκατομμύρια και τις δύο δόσεις, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της Βρετανίας (MHRA) ανακοίνωσε ότι έχουν καταγραφεί 168 σοβαρές θρομβοεμβολές μετά τη χορήγηση μιας δόσης του εμβολίου της εταιρείας AstraZeneca για την Covid-19, κάτι που αντιστοιχεί σε 7,9 περιπτώσεις ανά εκατομμύριο δόσεων μια αύξηση της παρενέργειας αυτής σε σύγκριση με τα στοιχεία που είχαν δημοσιοποιηθεί την περασμένη εβδομάδα.

Μέχρι την περασμένη εβδομάδα είχαν καταγραφεί 100 τέτοια κρούσματα, δηλαδή 4,9 ανά εκατομμύριο δόσεις.

Συνολικά έχουν χορηγηθεί 21,2 εκατομμύρια πρώτες δόσεις του εμβολίου στη Βρετανία και όλες οι περιπτώσεις θρομβοεμβολών, εκτός από μία, αναφέρθηκαν μετά την πρώτη δόση. Δεν ανακοινώθηκε ο συνολικός αριθμός των δεύτερων δόσεων που έχουν χορηγηθεί.

Τις τελευταίες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 2.729 κρούσματα και 18 θάνατοι που συνδέονται με την νόσο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Ο Τραμπ αντιμετωπίζει την πρώτη πολιτική του ήττα στο ζήτημα του Ιράν

Οι ψηφοφορίες που πραγματοποιούνται αυτή την εβδομάδα στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία των ΗΠΑ για τον περιορισμό της στρατιωτικής εκστρατείας κατά του Ιράν, αν περάσουν, θα αποτελέσουν μια σημαντική πολιτική ταπείνωση για τον Αμερικανό πρόεδρο
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΑΚΤΙΒΙΣΤΡΙΑ ΙΤΑΜΑΡ ΜΠΕΝ-ΓΚΒΙΡ

Διεθνή / «Γνώριζα ποιος ήταν και δεν μπορούσα να μείνω σιωπηλή» λέει η ακτιβίστρια που φώναξε στον Μπεν-Γκβιρ

Για την εμπειρία της μιλά η ακτιβίστρια Κατρίονα Γκράχαμ, η οποία φώναξε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης μπροστά στον Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, πριν άνδρες ασφαλείας την ακινητοποιήσουν βίαια στο έδαφος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ THE LATE SHOW

Διεθνή / Τραμπ για το τέλος του «The Late Show»: «Ο Κόλμπερτ τελείωσε επιτέλους, ήταν σαν νεκρός»

«Θα μπορούσες να πάρεις οποιονδήποτε από το δρόμο και θα ήταν καλύτερος από αυτόν τον τελείως ηλίθιο» έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Μουσείο για την ιστορία των γυναικών κόλλησε επειδή η δεξιά θέλει να αποκλείσει τις τρανς γυναίκες

Διεθνή / Ελληνοαμερικανίδα βουλευτής στο επίκεντρο της μάχης για μουσείο γυναικών χωρίς τρανς γυναίκες στις ΗΠΑ

Η Βουλή των Αντιπροσώπων απέρριψε νομοσχέδιο για το Smithsonian American Women’s History Museum, μετά την προσθήκη διατάξεων που αποκλείουν τις τρανς γυναίκες από την αφήγηση του μουσείου και δίνουν στον Ντόναλντ Τραμπ λόγο για την τελική του τοποθεσία.
THE LIFO TEAM