Η CIA βοήθησε στην αποτροπή τρομοκρατικής ενέργειας στη Ρωσία - To «ευχαριστώ» του Πούτιν

Η CIA βοήθησε στην αποτροπή τρομοκρατικής ενέργειας στη Ρωσία - To «ευχαριστώ» του Πούτιν Facebook Twitter
0

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν τηλεφώνησε την Κυριακή στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προκειμένου να τον ευχαριστήσει για τις πληροφορίες που έλαβαν οι ρωσικές αρχές από τη CIA, γεγονός που επέτρεψε στη Ρωσία να αποτρέψει μια τρομοκρατική επίθεση στο έδαφός της.

Οι πληροφορίες που παρείχε η CIA επέτρεψαν στις ρωσικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου να αποτρέψουν μια επίθεση στον Καθεδρικό Καζάνσκι (Ναός της Παναγίας του Καζάν), στην Αγία Πετρούπολη. Χάρη σ' αυτές εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι επίδοξοι τρομοκράτες, ανέφερε το Κρεμλίνο.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες, ο Πούτιν ευχαρίστησε τον Τραμπ και του ζήτησε να μεταφέρει την ευγνωμοσύνη του στον διευθυντή της CIA και στους εργαζόμενους στην υπηρεσία.

Διαβεβαίωσε, επίσης, ότι η Ρωσία θα ενημερώσει τις αμερικανικές αρχές εάν λάβει οποιαδήποτε πληροφορία για κάποια σχεδιαζόμενη επίθεση στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Κρεμλίνο, οι τρομοκράτες σχεδίαζαν επιθέσεις με εκρηκτικούς μηχανισμούς στον Καθεδρικό «και σε άλλα πολυσύχναστα μέρη της πόλης».

Την Παρασκευή, η ρωσική υπηρεσία πληροφοριών (FSB) ανακοίνωσε ότι εξάρθρωσε έναν πυρήνα του Ισλαμικού Κράτους που ετοιμαζόταν να πραγματοποιήσει επιθέσεις στις 16 Δεκεμβρίου στην Αγία Πετρούπολη.

Συνολικά συνελήφθησαν επτά ύποπτοι, την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Η FSB διευκρίνισε ότι κατασχέθηκε «σημαντική ποσότητα εκρηκτικών (...) αυτόματων όπλων και πυρομαχικών».

Τον περασμένο Απρίλιο, σε μια επίθεση στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης σκοτώθηκαν 14 άνθρωποι.

Οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών ανησυχούν κυρίως για το τι θα συμβεί αφού επιστρέψουν στη χώρα οι τζιχαντιστές που πολέμησαν στη Συρία, όπου το ΙΚ έχει απολέσει σχεδόν όλα τα εδάφη του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΣ ΠΑΤΕΛ ΗΠΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ FBI

Διεθνή / «Κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια»: Οι Δημοκρατικοί ζητούν να υποβληθεί ο διευθυντής του FBI σε τεστ αλκοόλ

Το αίτημα ακολουθεί δημοσίευμα του Atlantic που αναφέρει, επικαλούμενο αξιωματούχους, ότι η κατανάλωση αλκοόλ του Πατέλ προκαλεί ανησυχία στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο καλεί τους Αμερικανούς να μπλοκάρουν νομοσχέδιο για τα απειλούμενα είδη

Διεθνή / Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο καλεί τους Αμερικανούς να μπλοκάρουν νομοσχέδιο για τα απειλούμενα είδη

Ανήμερα της Earth Day, ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο κάλεσε τους ακολούθους του να πιέσουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων να καταψηφίσει το νομοσχέδιο H.R. 1897, υποστηρίζοντας ότι θα αποδυναμώσει τον ιστορικό νόμο προστασίας των απειλούμενων ειδών στις ΗΠΑ.
THE LIFO TEAM