ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ

Η Βρετανία μπορεί να θέσει υπό κράτηση ρωσικά αεροσκάφη- Ποινικό αδίκημα η πτήση πάνω από τον εναέριο χώρο της

Η Βρετανία μπορεί να θέσει υπό κράτηση ρωσικά αεροσκάφη- Ποινικό αδίκημα η πτήση πάνω από τον εναέριο χώρο της Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η Βρετανία μπορεί πλέον να θέσει υπό κράτηση ρωσικά αεροσκάφη, σύμφωνα με ανακοίνωση της Βρετανίδας ΥΠΕΞ.

Η Βρετανία ανακοίνωσε μια σειρά νέων κυρώσεων που επηρεάζουν τα ρωσικά αεροσκάφη και τις εξαγωγές διαστημικής και αεροπορικής τεχνολογίας.

Τα μέτρα, τα οποία ανακοινώθηκαν από την Υπουργό Εξωτερικών, Λιζ Τρας, θα δώσουν στην κυβέρνηση εξουσίες που της επιτρέπει να θέσει υπό κράτηση ρωσικά αεροσκάφη στη Βρετανία και να καταστήσει ποινικό αδίκημα την πτήση ή την προσγείωση τους στη χώρα.

Η Τρας είπε ότι οι αλλαγές θα προκαλέσουν περαιτέρω «οικονομικό πλήγμα στη Ρωσία και σε όσους βρίσκονται κοντά στο Κρεμλίνο».

Ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς δήλωσε ότι η Βρετανία προχωρά ένα βήμα παραπέρα «καθιστώντας ποινικό αδίκημα για τα ρωσικά αεροσκάφη να επιχειρούν στον εναέριο χώρο της Βρετανίας».

Ο πολιτικός συντάκτης του BBC Newsnight, Νικ Βατ, εξήγησε ότι η κίνηση αυτή δεν είχε στόχο να στοχεύσει ρωσικά αεροσκάφη, για τα οποία υπάρχει ήδη απαγόρευση πτήσης στη Βρετανία.

Αντίθετα, είπε ότι θα αντιμετωπίσουν τη «γκρίζα ζώνη» των ιδιωτικών αεροσκαφών που είναι νηολογημένα σε τρίτη χώρα και ναυλώνονται από πλούσιους Ρώσους.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σουδάν: Συνεχίζονται πάνω από έναν χρόνο οι βίαιες συγκρούσεις

Διεθνή / «Έπρεπε να μείνουμε κρυμμένοι, χωρίς νερό ή φαγητό και υπό συνεχή απειλή»

Ένα μέλος του προσωπικού των Γιατρών Χωρίς Σύνορα μοιράζεται την πραγματικότητα της ζωής στην El Geneina του Σουδάν, την πραγματικότητα ενός πολίτη που έχει παγιδευτεί στη σκληρή σύγκρουση.
THE LIFO TEAM