Η Βιέννη είναι έτοιμη να αναπτύξει τον στρατό στα σύνορα με την Ιταλία για τους μετανάστες

Η Βιέννη είναι έτοιμη να αναπτύξει τον στρατό στα σύνορα με την Ιταλία για τους μετανάστες Facebook Twitter
0

Η Αυστρία σχεδιάζει «πολύ σύντομα» να ξαναρχίσει τους ελέγχους και να αναπτύξει στρατιώτες στα σύνορά της με την Ιταλία εάν η μαζική έλευση μεταναστών δεν επιβραδυνθεί, διεμήνυσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας σε δηλώσεις του σε μια βιεννέζικη εφημερίδα χθες.

 

«Αναμένω ότι οι έλεγχοι στα σύνορα και μια αποστολή αρωγής (των ένοπλων δυνάμεων) πολύ σύντομα θα είναι κάτι επιβεβλημένο», σημείωσε ο Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εφημερίδας Krone. Τα μέτρα αυτά θα είναι «απολύτως απαραίτητα εάν η συρροή (των μεταναστών) στην Ιταλία δεν επιβραδυνθεί», πρόσθεσε ο ίδιος.

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ήδη «είναι διαθέσιμοι» 750 στρατιώτες και τέσσερα τεθωρακισμένα οχήματα για να σταλούν στην περιοχή των συνόρων το Σαββατοκύριακο.

 

Η Αυστρία ξανάρχισε να προβαίνει σε ελέγχους στα σύνορά της με την Ουγγαρία το 2015, ενώ έχει καταστήσει σαφές ότι είναι διατεθειμένη να ανεγείρει φράκτες στα σύνορά της με την Ιταλία.

 

Νωρίτερα χθες, η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) ανακοίνωσε ότι 83.650 άνθρωποι έχουν φθάσει στην Ιταλία διά θαλάσσης μέχρι στιγμής φέτος, ήτοι ένας αριθμός αυξημένος κατά σχεδόν 20% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Στην πλειονότητά τους, οι άνθρωποι αυτοί αναχώρησαν από τις ακτές της Λιβύης, συχνά με επικίνδυνα πλεούμενα. Πάνω από 2.00 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους αποπειρώμενοι τον διάπλου.

 

«Δεν είναι ρεαλιστικό να θεωρούμε ότι η Ιταλία έχει την ευθύνη να χειρίζεται τις αφίξεις όλων» αυτών των μεταναστών, σημείωσε ο Βενσάν Κοσετέλ, ο ειδικός απεσταλμένος της UNHCR για την περιοχή της κεντρικής Μεσογείου.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν με νοιάζει αν είναι έγκλημα πολέμου»: Ο Βανς υπερασπίζεται το φονικό drone strike στην Καραϊβική

Διεθνή / «Δεν με νοιάζει αν είναι έγκλημα πολέμου»: Ο Βανς υπερασπίζεται το φονικό drone strike στην Καραϊβική

Σχολιάζοντας κατά πόσο η αμερικανική επιχείρηση στην Καραϊβική, όπου drone κατέστρεψε ταχύπλοο, σκοτώνοντας έντεκα Βενεζουελάνους, συνιστά έγκλημα πολέμου, ο Βανς απάντησε «Δεν με νοιάζει πώς το αποκαλείτε» «I don’t give a sh*t what you call it»
LIFO NEWSROOM
Σκηνικό πραξικοπήματος στην Τουρκία: Δακρυγόνα και χάος έξω από τα γραφεία του CHP στην Κωνσταντινούπολη

Διεθνή / Σκηνικό πραξικοπήματος στην Τουρκία: Δακρυγόνα και χάος έξω από τα γραφεία του CHP στην Κωνσταντινούπολη

Δραματικές εξελίξεις στην Τουρκία: Η αστυνομία επιτίθεται σε διαδηλωτές του CHP έξω από τα κεντρικά γραφεία στην Κωνσταντινούπολη, εν μέσω δικαστικών αποφάσεων που απειλούν να διαλύσουν το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
Τραμπ σε Hyundai: «Σεβαστείτε τους νόμους μας!» - Διεθνής κρίση και 22 δισ. σε κίνδυνο

Διεθνή / Τραμπ σε Hyundai: «Σεβαστείτε τους νόμους μας» - Διεθνής κρίση και 22 δισ. σε κίνδυνο

Ο Τραμπ καλεί τις πολυεθνικές να σεβαστούν τους μεταναστευτικούς νόμους των ΗΠΑ μετά από μαζική έφοδο σε εργοστάσιο της Hyundai. Μπορεί η πολιτική του να βλάψει τις ξένες επενδύσεις;
LIFO NEWSROOM
YouTuber κατά των μεταναστών που φώναζε για την ασφάλεια των παιδιών είναι καταδικασμένος παιδόφιλος

Διεθνή / Βρετανία: YouTuber κατά των μεταναστών που φώναζε για την ασφάλεια των παιδιών είναι καταδικασμένος παιδόφιλος

Ο Άντονι Στάιλς, διαδηλωτής κατά των μεταναστών και YouTuber, αποκαλύφθηκε ως καταδικασμένος παιδόφιλος με ιστορικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων
LIFO NEWSROOM