Η βασίλισσα Ελισάβετ ζήτησε από τους συμβούλους της «λύση» για τον Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ

Η βασίλισσα Ελισάβετ ζήτησε από τους συμβούλους της «λύση» για τον Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ Facebook Twitter
Μετά το σοκ της παραίτησης του Χάρι και της Μέγκαν, η βασίλισσα Ελισάβετ θέλει μια λύση σύντομα - EPA
0

Η βασίλισσα Ελισάβετ ζήτησε από το βασιλικό προσωπικό να συνεργαστεί με το Δούκα και τη Δούκισσα του Σάσεξ, ώστε να βρεθεί μία βιώσιμη λύση μετά την ανακοίνωσή τους πως εγκαταλείπουν τα βασιλικά τους καθήκοντα.

Σύμφωνα με τον ρεπόρτερ του BBC που καλύπτει το βασιλικό ρεπορτάζ, η βασίλισσα ήρθε σήμερα, Πέμπτη σε επαφή με τον πρίγκιπα της Ουαλίας, Κάρολο και τον Δούκα του Κέιμπριτζ, Ουίλιαμ, δίνοντας οδηγία στο ανώτερο προσωπικό των ανακτόρων να συνεργαστούν με τους Χάρι και Μέγκαν για μία βιώσιμη λύση.

Η βασίλισσα Ελισάβετ έδωσε σήμερα λίγες «ημέρες» στη βασιλική οικογένεια, προκειμένου να συμφωνήσει σε μια «λύση» για το θέμα της παραίτησης από τα βασιλικά καθήκοντα του πρίγκιπα Χάρι και της συζύγου του Μέγκαν Μαρκλ, την οποία ανακοίνωσαν χωρίς να την συμβουλευτούν, όπως μεταδίδουν πολλά βρετανικά ΜΜΕ.

Στις ομάδες της βασίλισσας, του γιου της Καρόλου και των γιων του, Ουίλιαμ και Χάρι έχουν δοθεί οδηγίες να εργαστούν «με αμείωτους ρυθμούς» για να βρουν «λύσεις», σύμφωνα με μια πηγή στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Μια λύση αναμένεται «σε λίγες ημέρες, όχι εβδομάδες», επισήμανε η πηγή.

Το σοκ από την ανακοίνωση του Χάρι και της Μέγκαν ότι προτίθενται να αποποιηθούν τα καθήκοντά τους είναι τέτοιο στη Βρετανία, που επισκίασε την ιστορική ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο, το οποίο έδωσε το πράσινο φως για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, έπειτα από διαμάχες και διχασμούς τρεισήμισι ετών.

Περισσότερο από το Brexit, είναι το Megxit που δεσπόζει στα πρωτοσέλιδα και δελτία ειδήσεων των βρετανικών ΜΜΕ, μετά την ανακοίνωση που αιφνιδίασε όλον τον κόσμο, ακόμα και τη βασίλισσα Ελισάβετ, ηλικίας 93 ετών.

Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της Τετάρτης, το πριγκιπικό ζεύγος ανακοίνωσε πως εγκαταλείπει το Μπάκιγχαμ και τα καθήκοντα που απορρέουν από αυτό.

Η δραματική τους απόφαση ελήφθη χωρίς τη γνώση της Βασίλισσας, του Πρίγκιπα Καρόλου ή του Πρίγκιπα Ουίλιαμ, ο οποίος έμαθε για την ανακοίνωση μέσα από τις έκτακτες ειδήσεις, που χθες άρχισαν μαζικά να εμφανίζονται σε όλα τα παγκόσμια δίκτυα. Τα ταμπλόιντ λένε πως η Βασίλισσα Ελισάβετ αισθάνθηκε ότι η ξαφνική ανακοίνωση ήταν μια «πισώπλατη μαχαιριά» σε όλη την βασιλική οικογένεια και τον θεσμό. 

Με πληροφορίες από BBC/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ

Διεθνή / Υπάρχουν απόγονοι του Τζέφρι Έπσταϊν; - «Πέθανε αλλά το γενετικό του υλικό μπορεί να επέζησε»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times, ο Τζέφρι Έπσταϊν είχε καταθέσει το σπέρμα του σε τράπεζα σπέρματος αρκετά χρόνια πριν τον θάνατό του - Ποιοι ήταν οι όροι του συμβολαίου που είχε υπογράψει
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΑΣΜΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να επιβάλει πρόσθετους δασμούς στην ΕΕ και σε άλλες 54 οικονομίες

Η εξέλιξη σημειώνεται λίγες μόλις εβδομάδες μετά τη συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ουάσιγκτον για τη διατήρηση των δασμών στο 15% για την πλειονότητα των ευρωπαϊκών εξαγωγών προς τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΖΑΡΕΝΤ ΚΟΥΣΝΕΡ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Αλβανία: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις για το τουριστικό θέρετρο του Τζάρεντ Κούσνερ - Τι δηλώνει ο Ράμα

Οι αλβανικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για το σχέδιο κατασκευής του πολυτελούς θερέτρου του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ, στο ακατοίκητο νησί Sazan και σε προστατευόμενη παράκτια περιοχή, εν μέσω διαμαρτυριών των πολιτών
THE LIFO TEAM
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΕΥΡΩΠΗ

Διεθνή / Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορείται ότι υιοθετεί πρακτικές τύπου ICE στη μεταναστευτική πολιτική της

Ευρωπαϊκοί θεσμοί κατέληξαν σε συμφωνία για νέο πλαίσιο επιστροφών μεταναστών χωρίς νόμιμα έγγραφα, το οποίο προβλέπει ευκολότερες απελάσεις, δημιουργία κέντρων κράτησης εκτός ΕΕ και ισόβια απαγόρευση εισόδου στην ΕΕ
THE LIFO TEAM