ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Η Αυστρία προσφεύγει στο Δικαστήριο της ΕΕ κατά των διοδίων στους γερμανικούς αυτοκινητοδρόμους

Η Αυστρία προσφεύγει στο Δικαστήριο της ΕΕ κατά των διοδίων στους γερμανικούς αυτοκινητοδρόμους Facebook Twitter
1

Η αυστριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι θα καταθέσει ενώπιον του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης την προσφυγή που ετοιμάζει εδώ και καιρό εναντίον ενός αμφιλεγόμενου σχεδίου για την επιβολή διοδίων στους γερμανικούς αυτοκινητοδρόμους, ένα μέτρο που χαρακτηρίζεται μεροληπτικό από τις γειτονικές χώρες.

 

«Τα διόδια αυτά είναι διόδια για τους ξένους. Οι Γερμανοί δεν πληρώνουν επειδή είναι Γερμανοί, οι Αυστριακοί πληρώνουν επειδή είναι Αυστριακοί», ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο αυστριακός υπουργός Μεταφορών Γιοργκ Λάιχτφριντ.

 

Η προσφυγή κατατίθεται έπειτα από την παρέλευση τριών μηνών στη διάρκεια των οποίων η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα έπρεπε να είχε λάβει θέση, σύμφωνα με τη Βιέννη. Οι Βρυξέλλες ωστόσο «έκλεισαν σταθερά τα μάτια» στην υπόθεση αυτή, είπε ο Λάιχτφριντ.

 

Η απόφαση για τα διόδια, υπό τη μορφή μιας βινιέτας που τοποθετείται στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου, ελήφθη τον Μάρτιο από την Μπούντεσταγκ και αναμένεται να τεθεί σε ισχύ το νωρίτερο το 2019. Αμφισβητείται γιατί οι γερμανοί οδηγοί αυτοκινήτων θα εξαιρούνται ουσιαστικά από τον φόρο αυτόν αφού θα αποζημιώνονται λαμβάνοντας σε αντάλλαγμα μειώσεις φόρου.

 

Το κόστος για τους οδηγούς αυτοκινήτων με ξένες πινακίδες κυκλοφορίας που χρησιμοποιούν τους γερμανικούς αυτοκινητόδρομους θα φθάνει έως και τα 130 ευρώ τον χρόνο.

 

Η διάταξη αυτή αποτελεί «έμμεση διάκριση ανάλογα με την εθνικότητα» και είναι «αντίθετη με το ευρωπαϊκό δίκαιο», υπογράμμισε ο Λάιχτφριντ, σύμφωνα με τον οποίο η υπόθεση αυτή αποτελεί ένα «αποφασιστικό τεστ» για το ευρωπαϊκό δικαιικό σύστημα.

 

Το Βέλγιο και η Ολλανδία έχουν ασκήσει επίσης κριτική στον γερμανικό νόμο.

Διεθνή
1

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς μπορεί ο Τραμπ να κερδίσει στην Αλάσκα

Διεθνή / Πώς μπορεί ο Τραμπ να κερδίσει στην Αλάσκα

Η πρόσκληση του Ντόναλντ Τραμπ στον Βλαντίμιρ Πούτιν για συνάντηση στην Αλάσκα προκαλεί ανησυχία στην Ευρώπη, καθώς μια συμφωνία που θα ευνοεί τη Μόσχα μπορεί να αποδυναμώσει την Ουκρανία και τη δυτική ασφάλεια
LIFO NEWSROOM
Μελέτη: Το stalking αυξάνει έως και 70% τον κίνδυνο καρδιοπάθειας στις γυναίκες

Διεθνή / Μελέτη: Το stalking αυξάνει έως και 70% τον κίνδυνο καρδιοπάθειας στις γυναίκες

Η έρευνα, που διήρκεσε δύο δεκαετίες και βασίστηκε σε στοιχεία από περισσότερες από 66.000 γυναίκες, καταγράφει σημαντικά υψηλότερα ποσοστά καρδιοπάθειας και εγκεφαλικού σε όσες είχαν εμπειρία stalking
LIFO NEWSROOM
Στην Ουάσινγκτον η εθνοφρουρά των ΗΠΑ: Τεθωρακισμένα σε κεντρικά σημεία και αξιοθέατα 

Διεθνή / Στην Ουάσινγκτον η εθνοφρουρά των ΗΠΑ: Τεθωρακισμένα σε κεντρικά σημεία και αξιοθέατα 

Αντιδράσεις από τη δήμαρχο της πόλης για την απόφαση Τραμπ να αναλάβει τον έλεγχο της αστυνομίας και να στείλει τον στρατό στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, υπό το πρόσχημα της εγκληματικότητας
LIFO NEWSROOM
Στο Άνκορατζ της Αλάσκα το τετ-α-τετ Τραμπ - Πούτιν για την Ουκρανία - Γιατί υποβαθμίζει τις προσδοκίες ο Λευκός Οίκος

Διεθνή / Στο Άνκορατζ της Αλάσκα το τετ-α-τετ Τραμπ - Πούτιν για την Ουκρανία - Γιατί υποβαθμίζει τις προσδοκίες ο Λευκός Οίκος

Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν κατ' ιδίαν - Στόχος είναι να κατανοήσουμε πώς θα μπορούσε να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, δήλωσε η εκπρόσωπος Τραμπ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Πολύ κουτοπονηρίστικη η Αυστριακή διαμαρτυρία. Η διάκριση δεν γίνεται βάσει εθνικότητας οδηγού, αλλά βάσει χώρας ταξινόμησης του οχήματος. Το γερμανικό όχημα πληρώνει φόρους και τέλη για την κυκλοφορία του σε αυτούς τους υπέροχους αυτοκινητόδρομους - το Αυστριακό σουλατσάρει τζάμπα.