Η «ασεβής» Ρόουζ Μοντόγια και η γυμνόστηθη φωτογραφία στον Λευκό Οίκο

Η τρανς influencer Ρόουζ Μοντόγια εξηγεί γιατί πόζαρε γυμνόστηθη στο πάρτι του Pride του Λευκού Οίκου Facebook Twitter
Φωτ.: therosemontoya / Instagram
0

Ο Λευκός Οίκος απαγόρευσε την είσοδο στην τρανς influencer Ρόουζ Μοντόγια μετά την τόπλες πόζα της κατά τη διάρκεια του Pride πάρτι που διοργανώθηκε το Σάββατο 10 Ιουνίου.

Ειδικότερα, η τρανς influencer, ακτιβίστρια και μοντέλο Ρόουζ Μοντόγια παρευρέθηκε στο πάρτι του Λευκού Οίκου και πόζαρε γυμνόστηθη με τα χέρια της να καλύπτουν τις θηλές της. Στη συνέχεια, κοινοποίησε το συγκεκριμένο στιγμιότυπο στον λογαριασμό της στο Instagram.

Η πράξη της όμως προκάλεσε αντιδράσεις από την πλευρά του Λευκού Οίκου, με την εκπρόσωπο Τύπου, Καρίν Ζαν-Πιερ να δηλώνει πως τόσο η Ρόουζ Μοντόγια όσο και τα δυο φιλικά της πρόσωπα που πόζαραν κατά παρόμοιο τρόπο στο ίδιο πάρτι, δεν θα γίνονται δεκτά σε μελλοντικές αντίστοιχες εκδηλώσεις.

«Απαράδεκτη συμπεριφορά», δήλωσε η Καρίν Ζαν-Πιερ και συμπλήρωσε πως «Ήμαστε πολύ σαφείς ως προς αυτό». Ήταν άδικο για τους εκατοντάδες παρευρισκόμενους που ήταν εκεί για να γιορτάσουν μαζί με τις οικογένειές τους». Στην ίδια ανακοίνωση, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα την ίδια ημέρα γινόταν επίσης λόγος για «ασεβή» ενέργεια η οποία «δεν αντικατόπτριζε τις αξίες της κυβέρνησης».

Από την πλευρά της, η τρανς influencer, Ρόουζ Μοντόγια υπερασπίστηκε τη γυμνόστηθη πόζα της πάνω στο γκαζόν του Λευκού Οίκου μετά τις αντιδράσεις, καθώς πολλές εξ αυτών σχετίζονταν με ρητορική μίσους απέναντι στα τρανς άτομα ενώ επίσης συνοδεύονταν από σφοδρούς χαρακτηρισμούς.

Η ίδια εξήγησε ότι πόζαρε τόπλες για να δείξει το πόσο χαρούμενη είναι ως τρανς, ενώ δίπλα της βρίσκονταν και δύο φίλοι της, ομοίως τρανς. «Οι φίλοι μου έδειξαν τις ουλές τους μετά τις επεμβάσεις τους, καθώς είναι επίσης χαρούμενοι ως τρανς», είπε η Influencer και συμπλήρωσε πως «ο σχετικός νόμος στην Ουάσινγκτον είναι απολύτως σαφής. Έτσι, αποφάσισα να τους “ακολουθήσω”, καλύπτοντας ωστόσο τις δικές μου θηλές για να είμαι εντάξει απέναντι στον νόμο, ωστόσο μέσα μου ένιωθα βαθιά ελεύθερη». Πρόσθεσε πως «δεν είχα καμία πρόθεση να γίνω χυδαία ή προσβλητική με τον οποιονδήποτε τρόπο. Απλώς χαιρόμουν. Ζω την αλήθεια μου και υπάρχω μέσα στο σώμα μου».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ποινικός κώδικας στην Κολούμπια αναφέρει ότι είναι παράνομο για ένα άτομο σε δημόσιο χώρο να «προβεί σε άσεμνη έκθεση» των γεννητικών οργάνων ή του πρωκτού ή να συμμετάσχει σε «σεξουαλικές πράξεις», όπως αυτές ορίζονται μέσα στο πλαίσιο του νόμου.

Από την πλευρά τους, οι υποστηρικτές της Ρόουζ Μοντόγια σημείωσαν ότι οι δεξιοί ακτιβιστές ασχολήθηκαν ιδιαίτερα μ' ένα τρανς άτομο που εξέφραζε τη χαρά του, αντί να ασχολούνται με την παραπομπή σε δίκη αλλά και το κατηγορητήριο του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, γεγονότα που προέκυψαν την ίδια ημέρα.

Ο δημοσιογράφος των Media Matters Άρι Ντρένεν σημείωσε ότι οι Μπεν Σάφιρο και Μάικλ Νόουλς του Daily Wire συζητούσαν για το συγκεκριμένο θέμα, αντί να καταπιάνονται με την εμφάνιση του Ντόναλντ Τραμπ στο δικαστήριο.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η κυβέρνηση Μπάιντεν διοργάνωσε το Σάββατο τη μεγαλύτερη γιορτή για τον μήνα υπερηφάνειας στην ιστορία του Λευκού Οίκου. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τον μήνα υπερηφάνειας, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι παραμένει πιστός στην προστασία των ομοφυλόφιλων Αμερικανών μπροστά στις αυξανόμενες αντιδράσεις από τους Ρεπουμπλικάνους νομοθέτες.

Με πληροφορίες από thepinknews

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Άνκορατζ της Αλάσκα το τετ-α-τετ Τραμπ - Πούτιν για την Ουκρανία - Γιατί υποβαθμίζει τις προσδοκίες ο Λευκός Οίκος

Διεθνή / Στο Άνκορατζ της Αλάσκα το τετ-α-τετ Τραμπ - Πούτιν για την Ουκρανία - Γιατί υποβαθμίζει τις προσδοκίες ο Λευκός Οίκος

Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν κατ' ιδίαν - Στόχος είναι να κατανοήσουμε πώς θα μπορούσε να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, δήλωσε η εκπρόσωπος Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Οργή για τις αντιεμβολιαστικές δηλώσεις Κένεντι μετά την ένοπλη επίθεση στην Ατλάντα

Διεθνή / Οργή για τις αντιεμβολιαστικές δηλώσεις Κένεντι μετά την ένοπλη επίθεση στην Ατλάντα

Οι υπάλληλοι του οργανισμού καταγγέλλουν ότι η μακροχρόνια ρητορική του Κένεντι κατά των εμβολίων, συμπεριλαμβανομένων αυτών για τον κορωνοϊό, έχει τροφοδοτήσει το κλίμα εχθρότητας απέναντι στη δημόσια υγεία
LIFO NEWSROOM
Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και κυβέρνηση Τραμπ προς διακανονισμό $500 εκατ. και αποκατάσταση ομοσπονδιακής χρηματοδότησης

Διεθνή / Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και κυβέρνηση Τραμπ προς διακανονισμό $500 εκατ. και αποκατάσταση ομοσπονδιακής χρηματοδότησης

Το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ συμφωνεί να ξοδέψει $500 εκατ. σε εκπαιδευτικά προγράμματα για να αποκαταστήσει δισεκατομμύρια δολάρια ομοσπονδιακής χρηματοδότησης, κλείνοντας μήνες αντιπαράθεσης με τη διακυβέρνηση Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Από «πασιφίστρια» η Ιαπωνία γίνεται μεγάλος εξαγωγέας όπλων με την επιλογή της Mitsubishi για φρεγάτες

Διεθνή / Ιαπωνία: Από ειρηνευτική δύναμη γίνεται μεγάλος εξαγωγέας όπλων με την επιλογή της Mitsubishi για φρεγάτες

Η συμφωνία Αυστραλίας-Mitsubishi ύψους 6,5 δισ. δολαρίων για φρεγάτες είναι η πρώτη μεγάλη διεθνής πώληση ιαπωνικού οπλικού συστήματος μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο
LIFO NEWSROOM
Ο Σέργκει Μοσούνωφ εξαγοράζει τη Fabergé έναντι 50 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Η Φαμπερζέ των αυτοκρατορικών αυγών περνά στα χέρια του Σέργκει Μοσούνωφ έναντι 50 εκατ. δολαρίων

Ο επιχειρηματίας Σέργκει Μοσούνωφ απέκτησε το διάσημο brand Φαμπερζέ, γνωστό για τα πολυτελή κοσμήματα και τα περίφημα αυγά, σε μια συμφωνία ύψους 50 εκατ. δολαρίων, συνεχίζοντας την κληρονομιά της εμβληματικής μάρκας
LIFO NEWSROOM