Το Kampung Pelangi, ένα μικρό χωριό της Ινδονησίας ίσως να είναι αυτή την στιγμή το πιο χρωματιστό μέρος πάνω στον πλανήτη. 

 

Όλα ξεκίνησαν όταν η κυβέρνηση ενέκρινε μια επιχορήγηση για το συγκεκριμένο χωριό με την ελπίδα να γίνουν στην περιοχή οι απαραίτητες εργασίες, που θα την μεταμόρφωναν μελλοντικά σε πόλο έλξης για τους τουρίστες. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί ένα μέρος που θυμίζει ουράνιο τόξο, με πολύχρωμα σπίτια, κτίρια, γέφυρες και δεκάδες γκράφιτι που το έχουν μετατρέψει στον παράδεισο κάθε Instagrammer- όπως αποδεικνύεται από τον κόσμο που συρρέει για να το φωτογραφίσει και φωτογραφηθεί εκεί. 

 

Σύμφωνα με το Lonely Planet, η κυβέρνηση αρχικά υπολόγισε το κόστος της ανάπλασης στα 300 εκατ. ρούπιες (περίπου 20.000 ευρώ) αλλά τελικά το πρότζεκτ θα κοστίσει συνολικά 2 δισεκ. ρούπιες (σχεδόν 138.000 ευρώ). Αν και το μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας έχει ολοκληρωθεί, εκκρεμούν ο καθαρισμός του μέρους και το βάψιμο κι άλλων σπιτιών μέχρι τα 390 συνολικά που έχει το χωριό. 

 

Κάθε σπίτι βάφτηκε το λιγότερο με τρία χρώματα, αν και μερικά εμφανίζουν πολλά περισσότερα, ώστε να είναι το αποτέλεσμα πιο άρτιο και εντυπωσιακό. Εκτός από τους χρωματιστούς φράκτες, τις σκεπές, έχουν βαφτεί μέχρι και τα παγκάκια ενώ τριγύρω στο χωριό υπάρχουν και δεκάδες τρισδιάστατα murals. 

 

Οι πρώτες εντυπώσεις είναι μόνο θετικές και ήδη δεκάδες άνθρωποι έχουν αρχίσει να επισκέπτονται το Kampung Pelangi, όπου τραβούν συνεχώς ενθουσιασμένοι φωτογραφίες, τις οποίες δημοσιεύουν μετά στα social media. 

 

Mimpi yang sempurna with @tsanialastfriends bawellku ???• • •• • • • #wisatasemarang #wisatapelangi #bejalenambarawa #kampungpelangi #desawisatabejalen

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Reksi anggara (@reksi._anggara) στις

 

Bukan siapa yg qt kenal pling lama,yg dtang pertama ato yg pling perhatian.Tpi ttang siapa yg dtang & tdak pergi... Eaakk... #kampungpelangi #likeforlike #like4like

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kingkin Setyo Utami (@kingkin.kin) στις