Η ανιψιά της Λεπέν θεωρεί την ΕΕ αποικία της Αφρικής των ΗΠΑ και της Κίνας

Η ανιψιά της Λεπέν θεωρεί την ΕΕ αποικία της Αφρικής των ΗΠΑ και της Κίνας Facebook Twitter
ΦΩΤ.: EPA
0

Αποικία διαφόρων φυλών και χωρών και για διαφορετικούς λόγους, θεωρεί η Μαριόν Μαρεσάλ, ανιψιά της Μαρίν Λεπέν, ότι έχει καταντήσει η Ευρώπη, όπως σχολίασε προσφάτως.

«Ξυπνάω σε ηλικία 34 ετών σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση που είναι μια ψηφιακή αποικία των Ηνωμένων Πολιτειών, μια οικονομική αποικία της Κίνας, μια δημογραφική αποικία της Αφρικής και γίνεται θρησκευτική και πολιτιστική αποικία του Ισλάμ», έγραψε σε ανάρτησή της η Μαριόν Μαρεσάλ, ανιψιά της Μαρίν Λεπέν

Η έχουσα φωτογένεια, πρώην βουλευτής και εγγονή του ιδρυτή του Εθνικού Μετώπου Ζαν Μαρί Λεπέν, θεωρείται από πολλούς ως μια πιθανή μέλλουσα ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς, κάτι που η θεία της λέει πως είναι πρόωρο να λεχθεί.

Η Μαριόν Μαρεσάλ, η οποία διέγραψε το "Λεπέν" από το επίθετό της το 2021, τροφοδότησε τις εικασίες σχετικά με τις πολιτικές φιλοδοξίες της, όταν άνοιξε, την ίδια εποχή, μια πολιτική ακαδημία στη Λιόν. Η Μαρεσάλ επέστρεψε στην πρώτη γραμμή της γαλλικής πολιτικής σκηνής και άρπαξε τα όπλα ενάντια στο κόμμα της αδελφής της μητέρας της, ως επικεφαλής μιας αντίπαλης ακροδεξιάς ομάδας στις προσεχείς Ευρωεκλογές.

Η 33χρονη ανερχόμενη πολιτικός πήρε το χρίσμα από τον Ερίκ Ζεμούρ, πολέμιο της γαλλικής πολιτικής στα θέματα της μετανάστευσης, η υποψηφιότητα του οποίου στις προεδρικές εκλογές του 2022 τον έθεσε αντίπαλο της Μαρίν Λεπέν. Η Μαρεσάλ θα ηγηθεί της μάχης του νεοσύστατου Κόμματος Επανάκτησης στις ευρωεκλογές του 2024, όπου θα τεθεί αντιμέτωπη με το κόμμα της θείας της και το δεξιό κόμμα των Ρεπουμπλικανών. Για τη Μαρεσάλ, κόρη της αδερφής της Μαρίν Λεπέν, Γιαν, είναι ένα στοίχημα να αναβιώσει μια λιμνάζουσα πολιτική καριέρα που άνοιξε θεαματικά το 2012, όταν κέρδισε μια έδρα στο γαλλικό κοινοβούλιο σε ηλικία μόλις 22 ετών. Η νίκη της για το Εθνικό Μέτωπο, όπως ονομαζόταν το κόμμα της Λεπέν εκείνη την εποχή, την έκανε τη νεότερη βουλευτή της Γαλλίας μετά το 1791. Μετά από δύο διαδοχικές εκλογικές αποτυχίες και μια παύση στην πολιτική της καριέρα για να γεννήσει δύο κόρες, η Μαρεσάλ αναβίωσε τα διαπιστευτήριά της ως η αγαπημένη του πιο μορφωμένου τμήματος της σκληρής Δεξιάς, όταν τα έσπασε δημοσίως με τη θεία της για να βοηθήσει την προεδρική υποψηφιότητα του Ζεμούρ.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM
Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

Διεθνή / Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

To Γραφείο για την Προστασία της Εθνικής Ασφάλειας κάλεσε έναν αριθμό μη προσδιορισμένων μέσων ενημέρωσης, επικρίνοντας την κάλυψη της πυρκαγιάς που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 159 άτομα στο πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών Wang Fuk Court
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

Διεθνή / Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

«Αναμφίβολα αξίζετε το πρώτο Βραβείο Ειρήνης της FIFA για τις πράξεις σας, για όσα έχετε επιτύχει με τον δικό σας τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM