Η αμερικανική DoorDash εξαγόρασε την Wolt για 7 δισ. ευρώ

Η αμερικανική DoorDash εξαγόρασε την Wolt για 7 δισ. ευρώ Facebook Twitter
Unsplash
0

Η εφαρμογή delivery DoorDash κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά της φινλανδικής εταιρείας διανομής Wolt συνολικής αξίας 7 δισ. ευρώ- η πιο ακριβή εξαγορά στην άκρως ανταγωνιστική αγορά delivery της Ευρώπης.

Η Wolt με έδρα το Ελσίνκι, η οποία έχει περισσότερους από 4.000 υπαλλήλους, δραστηριοποιείται σε 23 ευρωπαϊκές αγορές.

Στην ελληνική αγορά, η Wolt εισήλθε πριν από δύο χρόνια και έπειτα από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, έχει επεκτείνει την παρουσία της σε Λάρισα, Πάτρα, Βόλο και Ηράκλειο.

Παράλληλα, έχει μπει στον ανερχόμενο κλάδο της διανομής προϊόντων σούπερ μάρκετ, ανοίγοντας μέχρι στιγμής δύο dark stores με 2.000 κωδικούς, από όπου παραδίδει παραγγελίες σε 20-30 λεπτά.

Στην DoorDash, που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο, η συμφωνία θα δώσει πρόσβαση σε 22 νέες χώρες και ένα δυνητικό πελατολόγιο 700 εκατομμυρίων, δήλωσε ο Tony Xu, διευθύνων σύμβουλος.

Η είδηση της συμφωνίας εκτίναξε τις μετοχές της DoorDash κατά περίπου 20% στην χθεσινή μετασυνεδρίαση της Wall Street.

Η Wolt ιδρύθηκε το 2014 και ως ιδιωτική εταιρεία είχε αντλήσει χρηματοδότηση 800 εκατ. δολαρίων. Τα έσοδά της τριπλασιάστηκαν στα 345 εκατ. δολάρια πέρυσι, ενώ το αποτέλεσμά της εμφάνισε ζημιές 45 εκατ. δολαρίων.

Η εφαρμογή έχει πάνω από 2,5 εκατ. ενεργούς χρήστες, με την αξία των παραγγελιών να ξεπερνά τα 2,5 δισ. δολάρια τον χρόνο.

Πέρυσι, η Wolt κέρδισε τον τίτλο της δεύτερης ταχύτερα αναπτυσσόμενης εταιρείας στην Ευρώπη, από τους Financial Times.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ