«Η Amazon θα καταρρεύσει»- Ο Μπέζος προειδοποιεί

«Η Amazon θα καταρρεύσει»- Ο Μπέζος προειδοποιεί Facebook Twitter
EPA
3

Ο Τζεφ Μπέζος προειδοποίησε τους υπαλλήλους της Amazon πως η εταιρία θα καταρρεύσει. 

Σε μία ευρεία συνάντηση με τους υπαλλήλους του, ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη έκανε αυτή την απροσδόκητη πρόβλεψη. Η Amazon έχει χρηματιστηριακή αξία λίγο κάτω από το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια και είναι με διαφορά η μεγαλύτερη εταιρία λιανικού εμπορίου του πλανήτη,

Όλα αυτά δεν εμπόδισαν τον Μπέζος να πει πως «η Amazon δεν είναι πολύ μεγάλη για να καταρρεύσει (not too big to fail). Για την ακρίβεια προβλέπω πως κάποια μέρα η Amazon θα καταρρεύσει. Αν μελετήσει κανείς τις μεγάλες εταιρίες, θα δει πως επιζούν για κάτι περισσότερο από 30 χρόνια, όχι για πάνω από 100» είπε ο Μπέζος στο προσωπικό της Amazon, σύμφωνα με το CNBC.  

Ο Μπέζος απαντούσε σε ερώτηση για τη Sears, κάποτε τη μεγαλύτερη εταιρία λιανικού εμπορίου στον κόσμο, η οποία τον περασμένο μήνα έκανε αίτηση πτώχευσης. Η κατάρρευση της Sears αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στην αποτυχία της να ανταγωνιστεί την Amazon. 

Στη συνέχει ο Μπέζος πρόσθεσε πως «αν αρχίσουμε να επικεντρωνόμαστε στον εαυτό μας αντί για τους πελάτες μας, αυτό θα είναι η αρχή του τέλους. Πρέπει να προσπαθήσουμε ώστε αυτή η μέρα να έρθει όσο πιο αργά γίνεται».

Η δήλωση αυτή έρχεται μετά από μια δύσκολη εβδομάδα για την Αmazon. Η εταιρία ανακοίνωσε δύο καινούργια κεντρικά γραφεία, ένα στο Κουίνς της Νέας Υόρκης και ένα στο Άρλινγκτον της Βιρτζίνια. Οι δύο τοποθεσίες επιλέχθηκαν ανάμεσα σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ, που για να κερδίσουν την εύνοια της εταιρίας προσέφεραν φοροαπαλλαγές ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων. 

Όμως αυτό προκάλεσε αντιδράσεις. Σύμφωνα με τον Τζιμι Βαν Μπρέιμερ, δημοτικό σύμβουλο της Νέας Υόρκης που εκπροσωπεί το Λονγκ Άιλαντ, «ο κυβερνήτης και ο δήμαρχος δώρισαν στον Μπέζος σχεδόν 3 δισ. δολάρια σε χρηματοδοτήσεις και φοροαπαλλαγές, ακόμα και ένα ελικοδρόμιο για να μη χρειάζεται να μπαίνει στο τρένο». 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Κύριε ανώνυμε επισκέπτη, δεν ήταν πάντα τρανή εταιρεία με γνωριμίες. Από κάποιο ισόγειο ξεκίνησε και αυτός. Επίσης η φοροαπαλλαγή που του προσφέρθηκε είναι φανερή! Ενώ εδώ δεν απαιτείται καν να πληρώσεις ακόμη και αν χρωστάς! Να μην μιλήσουμε για τις γνωριμίες με έλληνες πολιτικους. Θα ήταν έστω προτιμότερο να πληρώνουν λιγότερα παρά να χρωστάνε 100.000.000 σε εφκα-ανατρέξτε σε σχετική δημοσιοποιημένη λίστα- και να μην τα πληρώσουν ποτέ. Επιπλέον σε εσάς σε εμάς, θα απαιτήσουν όλο το φόρο και τον εφκα αλλά οι "έξυπνοι" έλληνες θα κάνουν διακανονισμό όποτε και αν, και τελικά μάλλον δεν θα πληρώσουν. Οι κουτοί Αμερικάνοι όμως ζητάνε και πληρώονται φόρους έστω με φοροαπαλλαγές.
"που για να κερδίσουν την εύνοια της εταιρίας προσέφεραν φοροαπαλλαγές ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων."Το χρήμα στο χρήμα πάει. Μην απορούμε πως χτίζονται αυτοκρατορίες. Έτσι χτίζονται. Συν πολιτικές γνωριμίες. Η μικρή επιχείρηση όμως δεν έχει καμία απαλλαγή από κανέναν Δήμαρχο (εδώ Νέας Υορκης) ή Υπουργό. Θέλουν και το τελευταίο ευρώ/δολλάριο ώστε προφανώς να καλύπτεται η πλουσιοπάροχη παροχή προς τις μεγάλες εταιρίες δις δολλαρίων.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ