ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Η Amazon απείλησε με απόλυση εργαζόμενους που είναι ακτιβιστές για το κλίμα

Η Amazon απείλησε με απόλυση εργαζόμενους που είναι ακτιβιστές για το κλίμα Facebook Twitter
0

Εργαζόμενοι της Amazon καταγγέλλουν ότι η εταιρεία απειλεί να απολύσει μερικούς από αυτούς επειδή υψώνουν τη φωνή τους για  περιβαλλοντικά ζητήματα όπως η κλιματική αλλαγή.

Το παράρτημα Amazon Employees for Climate Justice έκανε την αποκάλυψη λέγοντας ότι στους εργαζόμενους είπαν ότι παραβιάζουν τις πολιτικές της εταιρείας. Η απειλή για απόλυση έρχεται αφού οι εργαζόμενοι ζήτησαν από τον γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου να κάνει περισσότερα για να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή. Η εταιρεία με τη σειρά της, δήλωσε ότι η πολιτική της για τους υπαλλήλους που κάνουν δημόσιες παρατηρήσεις δεν είναι καινούργια και καλύπτει όλους τους εργαζομένους της.

Σε μια δημοσίευση στο Twitter, η ομάδα είπε ότι κάποιοι υπάλληλοι είχαν δεχθεί κλήσεις από τις νομικές ομάδες της Amazon και ρωτήθηκαν για τις δημόσιες παρατηρήσεις που είχαν κάνει. «Κάποιοι εργαζόμενοι έλαβαν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απειλούσαν με απόλυση, αν συνεχίσουν να μιλάνε για τις επιχειρήσεις της Amazon», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Πρέπει να είμαστε σε θέση να μιλήσουμε. Εδώ είναι η απάντησή μας στην τακτική εκφοβισμού της Amazon», απάντησαν οι εργαζόμενοι.


Η Amazon δήλωσε στο BBC ότι οι κανόνες δεν ήταν καινούργιοι, προσθέτοντας: «Ενημερώσαμε πρόσφατα την πολιτική και τη σχετική διαδικασία έγκρισης για να διευκολύνουμε τους υπαλλήλους να συμμετέχουν σε εξωτερικές δραστηριότητες όπως ομιλίες, συνεντεύξεις και χρήση του λογότυπου της εταιρείας». «Όπως συμβαίνει με οποιαδήποτε πολιτική της εταιρείας, οι εργαζόμενοι ενδέχεται να λάβουν ειδοποίηση από την ομάδα ανθρώπινου δυναμικού μας εάν μάθουμε για μια περίπτωση όπου μια πολιτική παραβιάζεται», καταλήγει η Amazon.

Οι εργαζόμενοι της Amazon για την Κλιματική Δικαιοσύνη είναι μια ομάδα των εργαζομένων της εταιρείας που πιστεύουν ότι «είναι δική μας ευθύνη να διασφαλίσουμε ότι τα επιχειρηματικά μοντέλα μας δεν συμβάλλουν στην κλιματική κρίση». Η ομάδα κάλεσε τον κολοσσό να επιτύχει μηδενικές εκπομπές μέχρι το 2030, να περιορίσει τη συνεργασία με εταιρείες με ορυκτά καύσιμα και να σταματήσει τη χρηματοδότηση πολιτικών και εκπροσώπων συμφερόντων που αρνούνται την κλιματική αλλαγή.

Η Amazon αντιμετώπισε αυξανόμενη πίεση τόσο από το κοινό, όσο και από τους δικούς της εργαζόμενους να λάβει πιο αποφασιστικά μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεών της λειτουργίας της στο περιβάλλον.

Διεθνή
0

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ