Η Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτέζ αποκάλυψε ότι έχει δεχθεί σεξουαλική επίθεση

Η Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτέζ αποκάλυψε ότι έχει δεχθεί σεξουαλική επίθεση Facebook Twitter
EPA
0

Η βουλευτής των Δημοκρατικών, Αλεξάντρια Οκάσιο- Κορτέζ, αποκάλυψε ότι έχει δεχθεί σεξουαλική επίθεση.

Σε μία εξομολόγηση στο Instagram, κατά την οποία ήταν αρκετά φορτισμένη, η Οκάσιο- Κορτέζ μίλησε για τα όσα βίωσε κατά τη βίαιη εισβολή στο Καπιτώλιο και πώς αυτό που έζησε επηρεάστηκε από το γεγονός ότι έχει δεχθεί στο παρελθόν σεξουαλική επίθεση.

Η βουλευτής περιέγραψε ότι είχε κρυφτεί σε τουαλέτα στο γραφείο της, κατά τη διάρκεια της εισβολής, ενώ άκουγε να χτυπούν τους τοίχους και έναν άνδρα να ουρλιάζει «Πού είναι;».

«Πίστευα ότι θα πεθάνω», είπε η Οκάσιο- Κορτέζ στο βίντεο και εξέφρασε την οργή της γιατί της ζητούν να «προχωρήσει» μετά την εισβολή, συγκρίνοντάς το με αυτό που ακούν πολλοί που έχουν βιώσει σεξουαλική επίθεση.

«Αυτοί οι τύποι μας λένε να προχωρήσουμε, ότι δεν είναι μεγάλο θέμα, ότι θα έπρεπε να ξεχάσουμε τι συνέβη, μας λένε ακόμη ότι πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη. Αυτές είναι οι ίδιες τακτικές που χρησιμοποιούν όσοι κακοποιούν», είπε.

«Είμαι επιζήσασα σεξουαλικής επίθεσης. Και δεν το έχω πει σε πολλούς ανθρώπους στη ζωή μου. Αλλά όταν υποφέρουμε τραύματα, τα τραύματα χειροτερεύουν το ένα το άλλο», συνέχισε.


Αναφερόμενη στην εισβολή στο Καπιτώλιο και το συμβάν στο γραφείο της, είπε: «Αμέσως συνειδητοποίησα ότι δεν έπρεπε να μπω στην τουαλέτα. Έπρεπε να μπω στην ντουλάπα. Μετά άκουσα να μπαίνει κάποιος και συνειδητοποίησα ότι ήταν ήδη αργά».

Στη συνέχεια, περιέγραψε, άκουσε να φωνάζουν. «Ήταν η στιγμή που πίστεψα ότι όλα τελείωσαν. Ότι θα πέθαινα». Σκουπίζοντας τα δάκρυά της, περιέγραψε ότι κοίταξε από τους μεντεσέδες της πόρτας. «Είδα έναν λευκό άνδρα με μαύρο σκούφο να ουρλιάζει "Πού είναι;"». Στη συνέχεια συνεργάτης της είπε ότι μπορεί να βγει και αποδείχθηκε ότι ο άνδρας ήταν αστυνομικός του Καπιτωλίου. Αλλά, σύμφωνα με την ίδια, «με κοιτούσε με θυμό και εχθρότητα» και ότι με τους συνεργάτες της δεν ήξεραν «αν ήταν εκεί για να μας βοηθήσει ή να μας βλάψει».


Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον γιατρό του: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Διεθνή / Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον Δρ. Πλασένσια: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Ο Δρ. Πλασένσια είναι από τους βασικούς κατηγορούμενους στην υπόθεση θανάτου του Πέρι - Οι επιστολές του πατέρα, της μητέρας, του πατριού και της μητριάς του
LIFO NEWSROOM
Αγία Σοφία:

Διεθνή / Αγία Σοφία: Οι επικεφαλής των έργων αποκατάστασης απαντούν για τα φορτηγά μέσα στο μνημείο

Η σκληρή κριτική οφείλεται στην πολιτική πόλωση, ενώ η πολυπλοκότητα των εργασιών καθιστά δύσκολη την πλήρη κατανόησή τους από το ευρύ κοινό, εξηγεί μέλος του επιστημονικού συμβουλίου
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχουν ήδη εγκατασταθεί στο νέο τους σπίτι, στο οποίο σκοπεύουν να μείνουν ακόμη και όταν ο Ουίλιαμ γίνει βασιλιάς
LIFO NEWSROOM
Instagram: Ο CEO βάζει τέλος στην τηλεργασία για λόγους δημιουργικότητας και συνεργασίας

Διεθνή / Instagram: Ο CEO Άνταμ Μοσέρι βάζει τέλος στην τηλεργασία των υπαλλήλων

Ο Μοσέρι υποστήριξε ότι η επιστροφή στο γραφείο και οι αλλαγές στον τρόπο εργασίας θα βοηθήσουν την εταιρεία να γίνει πιο ευέλικτη και αποτελεσματική, ενόψει αυτού που χαρακτήρισε ως δύσκολη χρονιά
LIFO NEWSROOM