Η Airbnb απαγόρευσε τα πάρτι σε όλα τα σπίτια της πλατφόρμας παγκοσμίως λόγω κορωνοϊού - Όριο ατόμων

Η Airbnb απαγόρευσε τα πάρτι σε όλα τα σπίτια της πλατφόρμας παγκοσμίως λόγω κορωνοϊού - Όριο ατόμων Facebook Twitter
0

Η Airbnb απαγόρευσε τα πάρτι και τις εκδηλώσεις σε όλα τα σπίτια και διαμερίσματα που διατίθενται μέσω της πλατφόρμας, παγκοσμίως, σε μία προσπάθεια να τηρηθεί η κοινωνική αποστασιοποίηση στη μάχη κατά του κορωνοϊού. 

Οι νέοι κανονισμοί που ανακοινώθηκαν σήμερα, προβλέπουν ανώτατο όριο 16 ατόμων, και όσοι οικοδεσπότες ή επισκέπτες πιαστούν να αγνοούν το πλαφόν, θα έρθουν αντιμέτωποι με αποκλεισμό από την κοινότητα της Airbnb και ακόμα και νομικές κυρώσεις όπως προειδοποιεί η εταιρεία. 

«Η θέσπιση μιας παγκόσμιας απαγόρευσης για πάρτι και εκδηλώσεις, είναι για το καλό της δημόσιας υγείας», σημειώνει η Airbnb, διευκρινίζοντας πως η απαγόρευση ισχύει για όλες τις μελλοντικές κρατήσεις μέχρι νεωτέρας.

Σύμφωνα με την Airbnb, στο 73% των ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης απαγορευόταν ούτως ή άλλως η διοργάνωση πάρτι, ενώ κάποιοι ιδιοκτήτες επέτρεπαν μόνο μικρές συγκεντρώσεις όπως πάρτι γενεθλίων. Τώρα η απαγόρευση γίνεται καθολική.

Από πέρυσι, η Airbnb είχε επιβάλει πιο αυστηρούς κανόνες, με παγκόσμια απαγόρευση των πάρτι σε κατοικίες, στις περιπτώσεις που προκαλούσαν «μόνιμη ενόχληση σε συγκεκριμένες γειτονιές». Υπό το φως των επιδημιολογικών δεδομένων, η πλατφόρμα αναθεώρησε την πολιτική της, αφαιρώντας από τα φίλτρα αναζήτησης τις επιλογές «ιδανικό για εκδηλώσεις» και «επιτρέπονται τα πάρτι και οι συγκεντρώσεις». 

Η παγκόσμια απαγόρευση έρχεται μία ημέρα μετά την ανακοίνωση ότι κατέθεσε εμπιστευτικά έγγραφα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ για την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο, χωρίς να αποκαλύψει τα οικονομικά της στοιχεία.  Η Airbnb δεν διευκρίνισε πόσες μετοχές θα προσφερθούν. 

Η πανδημία έχει πλήξει βάναυσα την εταιρεία, που τον Μάιο απέλυσε περίπου 1.900 υπαλλήλους - περίπου το 25% του προσωπικού της, μειώνοντας παράλληλα και το κόστος μάρκετινγκ. Πολλοί χρήστες έχουν διαμαρτυρηθεί για καθυστερήσεις πληρωμών από την Airbnb. 

Με πληροφορίες από Airbnb και Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Συλλήψεις Εβραίων ακτιβιστών μέσα σε κτίριο του Κογκρέσου ενόψει της ομιλίας του Νετανιάχου

Διεθνή / ΗΠΑ: Συλλήψεις Εβραίων ακτιβιστών μέσα σε κτίριο του Κογκρέσου ενόψει της ομιλίας του Νετανιάχου

Διαδήλωναν για τον πόλεμο στη Γάζα και φορούσαν κόκκινες μπλούζες με συνθήματα όπως «όχι στο όνομά μας» και «Οι Εβραίοι λένε σταματήστε να εξοπλίζετε το Ισραήλ»
LIFO NEWSROOM