Η Άγκυρα απειλεί και πάλι να αναστείλει τις συμφωνίες με την Ε.Ε.

Η Άγκυρα απειλεί και πάλι να αναστείλει τις συμφωνίες με την Ε.Ε. Facebook Twitter
0

Η Τουρκία μπορεί να αναστείλει όλες τις συμφωνίες της με την Ευρωπαϊκή Ένωση, περιλαμβανομένης και της τελωνειακής ένωσης, εάν η ΕΕ συνεχίσει να εφαρμόζει «δύο μέτρα και δύο σταθμά» στις συνομιλίες της με την Άγκυρα, δήλωσε σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber ο Γιγίτ Μπουλούτ, σύμβουλος του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η εφαρμογή της συμφωνίας ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία με στόχο την ανακοπή της ροής προσφύγων και μεταναστών προς την Ευρώπη συναντά προσκόμματα, εξαιτίας των διαφωνιών για τον αντιτρομοκρατικό νόμο, για τον οποίο η Ένωση ζητεί να εναρμονισθεί με τα ευρωπαϊκά μέτρα.

Το νέο οικονομικό μοντέλο της Τουρκίας θα βασίζεται στην παραγωγή, με την αμυντική βιομηχανία να αποτελεί τον πυρήνα της τουρκικής οικονομίας, δήλωσε επίσης ο Γιγίτ Μπουλούτ διευκρινίζοντας ότι η κατεύθυνση της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης θα διατηρηθεί, ανεξάρτητα από τη σύνθεση του νέου οικονομικού επιτελείου της τουρκικής κυβέρνησης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ αναπαράγει στο Truth Social πορτρέτο του στο οποίο αναπαρίσταται ως πάπας

Διεθνή / Ο Τραμπ αναπαράγει στο Truth Social πορτρέτο του στο οποίο αναπαρίσταται ως πάπας

Η ανάρτηση δεν συνοδεύεται από κάποιο σχόλιο του προέδρου, ωστόσο έρχεται λίγες ημέρες μετά τη δημόσια τοποθέτησή του κατά την οποία, μεταξύ σοβαρού και αστείου, ανέφερε ότι «θα του άρεσε να είναι εκείνος ο επόμενος πάπας»
LIFO NEWSROOM