Η αδερφή του Κιμ Γιονγκ Ουν προειδοποιεί με αντίποινα τη Νότια Κορέα

Η αδερφή του Κιμ Γιονγκ Ουν προειδοποιεί με αντίποινα τη Νότια Κορέα Facebook Twitter
EPA
0

Η αδελφή του Βορειοκορεάτη ηγέτη, Κιμ Γιο Τζονγκ, προειδοποίησε για αντίποινα σε βάρος της Νότιας Κορέας, κλιμακώνοντας περαιτέρω την ένταση με αφορμή αποστάτες από τη Βόρεια Κορέα που στέλνουν στη χώρα τους προπαγανδιστικό υλικό και τρόφιμα.

Η Κιμ Γιο Τζονγκ, που είναι ανεπίσημα εκ των κορυφαίων συμβούλων του Κιμ Γιονγκ Ουν, προχώρησε στην προειδοποίηση αυτή σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε χθες από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

«Ασκώντας τις εξουσίες που έχουν δοθεί από τον Ανώτατο Ηγέτη, το Κόμμα μας και το κράτος, έδωσα οδηγίες (...) στο υπουργείο που είναι αρμόδιο για τις υποθέσεις με τον εχθρό να εκτελέσει αποφασιστικά τις επόμενες ενέργειές μας», δήλωσε η Κιμ.

Η δήλωσή της, στην οποία δεν διευκρινίζεται ποιες μπορεί να είναι οι επόμενες ενέργειες, καταγράφεται μερικές ημέρες αφού η Νότια Κορέα κινήθηκε νομικά κατά αποστατών που έστελναν ρύζι και φυλλάδια με προπαγανδιστικό περιεχόμενο εναντίον του συστήματος της Βόρειας Κορέας, συχνά χρησιμοποιώντας μπαλόνια που πετούν πάνω από τα σύνορα, ή μπουκάλια στη θάλασσα.

Η Βόρεια Κορέα κατέστησε σαφές ότι εξοργίστηκε από τους αποστάτες και την περασμένη εβδομάδα έκοψε όλους τους διαύλους επικοινωνίας με τη Σεούλ, ενώ απείλησε να κλείσει το γραφείο σύνδεσης των δύο κυβερνήσεων.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών για τη βελτίωση των σχέσεων με την Πιονγκγιάνγκ, η κυβέρνηση του Νοτιοκορεάτη προέδρου Μουν Τζε-ιν προσπάθησε να αποθαρρύνει την εκστρατεία με τα φυλλάδια και τις ποσότητες ρυζιού, ενώ από την πλευρά των αποστατών γίνονται καταγγελίες ότι δέχονται πιέσεις να αποφεύγουν να ασκούν κριτική σε βάρος της Βόρειας Κορέας.

Το υπουργείο Ενοποίησης της Νότιας Κορέας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία προτρέπει την Πιονγκγιάνγκ να τηρήσει τις συμφωνίες των δύο χωρών που συνήφθησαν στο παρελθόν.

«Η Βόρεια και η Νότια (Κορέα) θα πρέπει να προσπαθήσουν να τιμήσουν όλες τις συμφωνίες που έχουν συνάψει», ανέφερε το υπουργείο σε δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα. «Η κυβέρνηση παίρνει αυτή την κατάσταση σοβαρά».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενεζουέλα «παραδίδει» πετρέλαιο αξίας 2 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Τραμπ

Διεθνή / Η Βενεζουέλα «παραδίδει» πετρέλαιο αξίας 2 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Τραμπ

Η συμφωνία δείχνει ότι η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ανταποκρίνεται στο αίτημα του Τραμπ να ανοίξει τις αγορές της στις αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρείες, διαφορετικά θα διακινδυνεύσει περαιτέρω στρατιωτική επέμβαση
THE LIFO TEAM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ

Διεθνή / Βρετανία και Γαλλία έτοιμες να αναπτύξουν στρατεύματα στην Ουκρανία μετά από ειρηνευτική συμφωνία

«Μετά την κατάπαυση του πυρός, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία θα δημιουργήσουν στρατιωτικούς κόμβους σε όλη την Ουκρανία», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
THE LIFO TEAM
ΦΑΝΑΡΙ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

Διεθνή / Θεοφάνεια στο Φανάρι: Μήνυμα εκκλησιαστικής ενότητας για την Ουκρανία από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Σε πανηγυρικό κλίμα η Θεία Λειτουργία - Παρευρέθηκαν Κυριάκος Πιερρακάκης, Νίκος Ανδρουλάκης και Σοφία Ζαχαράκη αλλά και ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφάνιος
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΣΤΙΒΕΝ ΜΙΛΕΡ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Κανείς δεν θα μας πολεμήσει για τη Γροιλανδία»: Προκαλούν εκ νέου οι δηλώσεις του Στίβεν Μίλερ

«Tο πραγματικό ερώτημα είναι με ποιο δικαίωμα η Δανία ισχυρίζεται ότι ελέγχει τη Γροιλανδία» δήλωσε ο Μίλερ, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο
THE LIFO TEAM