Χριστούγεννα στη Μοσούλη: Oι Αγιοβασίληδες ψάχνουν για παιδιά στην κατεστραμμένη πόλη

Χριστούγεννα στη Μοσούλη: Oι Αγιοβασίληδες ψάχνουν για παιδιά στην κατεστραμμένη πόλη Facebook Twitter
0

Άνθρωποι ντυμένοι Aγιοβασίληδες να περπατούν σε μια κατεστραμμένη πόλη θα μπορούσε να είναι σκηνή από μετα-αποκαλυπτική ταινία, όμως είναι η πραγματικότητα στη Μοσούλη τα φετινά Χριστούγεννα. 

Η πόλη στο Βόρειο Ιράκ υπήρξε από το 2014 έως το 2017 προπύργιο του ISIS. Πλέον, οι κυβερνητικές δυνάμεις του Ιράκ έχουν επανακτήσει τον έλεγχο ύστερα από μια επιχείρηση απελευθέρωσης με τη στήριξη των ΗΠΑ, η οποία όμως άφησε πίσω τις πάρα πολλά θύματα και τεράστιες υλικές καταστροφές.

Χριστούγεννα στη Μοσούλη: Oι Αγιοβασίληδες ψάχνουν για παιδιά στην κατεστραμμένη πόλη Facebook Twitter
 

Δύο Ιρακινοί ντύθηκαν με στολή Άγιου Βασίλη και γέμισαν με δώρα τους σάκους τους προκειμένου να δώσουν λίγη χαρά στα παιδιά που υπέφεραν τόσο πολύ τα προηγούμενα χρόνια. 

Χριστούγεννα στη Μοσούλη: Oι Αγιοβασίληδες ψάχνουν για παιδιά στην κατεστραμμένη πόλη Facebook Twitter

Καθώς περπατούν στην παλιά πόλη της Μοσούλης, ανάμεσα στα συντρίμμια, ήταν σχεδόν αδύνατον να εντοπίσουν παιδιά.

Όσα παιδιά εμφανίστηκαν φαίνεται πως χάρηκαν περισσότερο από την ίδια την πράξη καλοσύνης, παρά από το δώρο μίας μπάλας ή μίας κούκλας. 

 

Έχουν ξεκινήσει κάποιες προσπάθειες ανοικοδόμησης της πόλης, όμως σίγουρα η Μοσούλη, που είναι γνωστή ως «Μαργαριτάρι του Βορρά» θα αργήσει πολύ να θυμίζει την παλιά της μορφή.

Σύμφωνα με το Associated Press, κατά την περίοδο της μάχης για την απελευθέρωση της πόλης από το Iσλαμικό Κράτος, το 2016 και το 2017, σκοτώθηκαν 9.000 έως 11.000 άμαχοι. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΕΣΤΗ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΓΑΛΛΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Ακραία ζέστη σε Γαλλία, Ισπανία και Βρετανία με νέα ρεκόρ για τον Μάιο

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες προειδοποιούν ότι το κύμα θερμότητας θα συνεχιστεί για αρκετές ακόμη ημέρες, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν έως και κατά 13 βαθμούς τα φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή
THE LIFO TEAM
Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Διεθνή / Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του για τον εθισμό, ο Γκάμπορ Ματέ μιλά για το τραύμα, την αποτυχία του πολέμου κατά των ναρκωτικών, τις «αξιοσέβαστες» δικές του εξαρτήσεις και τα κινητά που, όπως λέει, λειτουργούν πάνω στα ίδια κυκλώματα ανταμοιβής του εγκεφάλου.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM