Χουλουσί Ακάρ: Συνεχείς προκλήσεις και απειλές από την ελληνική πλευρά

Χουλουσί Ακάρ: Συνεχείς προκλήσεις και απειλές από την ελληνική πλευρά Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, για μία ακόμη φορά κατηγόρησε την Ελλάδα για προκλήσεις, υποστηρίζοντας ότι η Άγκυρα είναι υπέρ του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας.

 

«Συνεχίζουμε τις δραστηριότητές μας στην ανατολική Μεσόγειο, στο πλαίσιο της συμφωνίας με τη Λιβύη. Είναι μάταιες οι προσπάθειες της Ελλάδας να ανατρέψει αυτή τη συμφωνία. Εμείς είμαστε υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων μέσω του διεθνούς δικαίου, της καλής γειτονίας, του διαλόγου και των ειρηνικών μεθόδων», δήλωσε ο Ακάρ.

 

Η Τουρκία ζητά «διάλογο, ειρήνη και σχέσεις καλής γειτονίας», επανέλαβε και υποστήριξε ότι «Υπάρχει ρητορική συνεχών προκλήσεων, κρίσης, έλλειψης σεβασμού και απειλών από την ελληνική πλευρά».

 

Ο Χουλουσί Ακάρ κάλεσε τα τρίτα μέρη να δείχνουν αντικειμενικότητα «σε ζητήματα που σχετίζονται με τους γείτονές μας» και να τα προσεγγίζουν με λογικό τρόπο.

 

«Τα προβλήματα ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα δεν πρέπει να μετατραπούν σε προβλήματα με την ΕΕ, με τις ΗΠΑ», υπογράμμισε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.Αναφερόμενος στο Κυπριακό, δήλωσε πως είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορούν να υπάρξουν αποτελέσματα από την επαναδιαπραγμάτευση προτάσεων που έχουν δοκιμαστεί και έχουν αποδειχθεί ανεπιτυχείς. Η μόνη λύση, υποστήριξε, είναι εκείνη των δύο κρατών.

 

«Σεβόμαστε την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα όλων των γειτόνων μας, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, όμως δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα. Όλοι πρέπει να το συνειδητοποιήσουν αυτό», τόνισε ακόμη ο Ακάρ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα παιδί λάτρευε τον πουρέ μήλου με κανέλα. Μετά έπαθε δηλητηρίαση από μόλυβδο.

Διεθνή / Η παιδική τροφή που δηλητηρίαζε αργά το παιδί τους

Πώς 52 μικρά παιδιά δηλητηριάζονταν συστηματικά από μόλυβδο, μέχρι να γίνει σαφές ποιο ήταν το συστατικό εκείνο της διατροφής τους, που σταδιακά θα μπορούσε να τα οδηγήσει ακόμα και σε μόνιμες νευροαναπτυξιακές αναπηρίες
NEWSROOM