Χωρίς TikTok η Αλβανία για ένα χρόνο

Χωρίς TikTok η Αλβανία για ένα χρόνο Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

«Το TikTok είναι ο κακοποιός της γειτονιάς» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, πριν ανακοινώσει ότι αποφασίστηκε να αποκλειστεί η εφαρμογή από τη χώρα, για ένα χρόνο.

Οι Αλβανοί πολίτες δεν θα έχουν τη δυνατότητα χρήσης της πλατφόρμας, αρχής γενομένης από την έναρξη του 2025.

Ο αποκλεισμός του TikTok ακολουθεί τον πρόσφατο θάνατο 14χρονου μαθητή και τον τραυματισμό ενός άλλου σε σχολείο στα Τίρανα, μετά από καβγά που αναζωπυρώθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μετά από την έντονη κινητοποίηση εκπαιδευτικών και γονέων, ο Ράμα αποφάσισε να αποκλείσει την εφαρμογή. «Το TikTok είναι ο κακοποιός της γειτονιάς. Θα το κλείσουμε για ένα χρόνο και θα αρχίσουμε να αναπτύσσουμε προγράμματα που θα εξυπηρετούν την εκπαίδευση των μαθητών και θα βοηθούν τους γονείς να παρακολουθούν την πορεία των παιδιών τους» δήλωσε.

Με πληροφορίες από AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΛΩΝΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / Πολωνία: Βουλευτής της ακροδεξιάς επιδεικνύει ισραηλινή σημαία με σβάστικα στο κοινοβούλιο

«Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία μπροστά στα μάτια μας... είναι το νέο Τρίτο Ράιχ και η σημαία του θα έπρεπε να μοιάζει ακριβώς έτσι», δήλωσε ο Πολωνός βουλευτής, πριν εμφανίσει τη μεταποιημένη σημαία
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ

Διεθνή / Η Ισπανία εγκρίνει σχέδιο για τη νομιμοποίηση περίπου 500.000 μεταναστών χωρίς χαρτιά

Το σχέδιο προβλέπει τη χορήγηση άδειας διαμονής ενός έτους, με δυνατότητα ανανέωσης. Για να είναι κάποιος επιλέξιμος, θα πρέπει να διαμένει ήδη στην Ισπανία για τουλάχιστον πέντε μήνες και να μην έχει ποινικό μητρώο.
THE LIFO TEAM