Χωρίς κοινή συνέντευξη Τύπου η συνάντηση Μπάιντεν- Πούτιν στη Γενεύη

Χωρίς κοινή συνέντευξη Τύπου η συνάντηση Μπάιντεν- Πούτιν στη Γενεύη Facebook Twitter
Ο Τζο Μπάιντεν με τον Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνάντηση στη Μόσα, τον Μάρτιο του 2011. EPA/MAXIM SHIPENKOV
0

Ο Τζο Μπάιντεν θα παραχωρήσει μόνος συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς αυτή είναι η πιο κατάλληλη μορφή για να επικοινωνήσει με σαφήνεια με τον «ελεύθερο Τύπο», δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του Κρεμλίνου στις 16 Ιουνίου, στη Γενεύη, με θέματα στρατηγικής πυρηνικής σταθερότητας και την επιδεινούμενη σχέση ανάμεσα στο Κρεμλίνο και τη Δύση να βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων.

«Αναμένουμε ότι αυτή η συνάντηση θα είναι ειλικρινής και ευθεία. Μια "σόλο" συνέντευξη Τύπου είναι η κατάλληλη μορφή για να επικοινωνήσουμε με σαφήνεια στον ελεύθερο Τύπο τα θέματα που εγέρθηκαν [θα έχουν εγερθεί] στη συνάντηση - τόσο σε ό,τι αφορά τις περιοχές όπου μπορεί να συμφωνήσουμε όσο και τις περιοχές όπου έχουμε σημαντικές ανησυχίες», δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε πριν από τη συνάντηση κορυφής πως οι σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στο χαμηλότερο σημείο τους εδώ και χρόνια. Απαντώντας σε ερώτηση για τον χαρακτηρισμό «φονιάς» που του απέδωσε ο Μπάιντεν σε συνέντευξη τον Μάρτιο, ο Πούτιν είπε πως έχει ακούσει δεκάδες τέτοιες κατηγορίες. «Δεν είναι κάτι που με ανησυχεί στο ελάχιστο», είπε ο Πούτιν.

Ο Λευκός Οίκος έχει πει πως ο Μπάιντεν θα εγείρει θέματα επιθέσεων Ransomware που προέρχονται από τη Ρωσία, την επιθετικότητα της Μόσχας εναντίον της Ουκρανίας, τη φυλάκιση αντιφρονούντων και άλλα θέματα που έχουν πλήξει τη σχέση των δύο χωρών.

Ο Μπάιντεν έχει πει πως οι ΗΠΑ δεν επιδιώκουν μια σύγκρουση με τη Ρωσία, αλλά η Ουάσιγκτον θα απαντήσει με στιβαρό τρόπο αν η Μόσχα εμπλακεί σε επιβλαβείς δραστηριότητες.

Η Ρωσία λέει πως η Δύση έχει καταληφθεί από αντιρωσική υστερία και πως θα υπεραμυνθεί των συμφερόντων της με όποιον τρόπο θεωρεί κατάλληλο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP    

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Διεθνή / Στην Κούβα ο αρχηγός της CIA: Η ενεργειακή κρίση βαθαίνει στη χώρα

Εκατοντάδες πολίτες βγήκαν ξανά στους δρόμους της Αβάνας διαμαρτυρόμενοι για τις πολύωρες διακοπές ρεύματος και τις σοβαρές ελλείψεις καυσίμων, την ώρα που η ενεργειακή κρίση στην Κούβα βαθαίνει ολοένα και περισσότερο
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: «Έχω πλήρη επίγνωση των λαθών μου στο παρελθόν, έχω αναλάβει την ευθύνη»

Ο πρίγκιπας Χάρι προειδοποιεί για την ανησυχητική αύξηση του αντισημιτισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, τονίζοντας ότι το μίσος προς τις κοινότητες πρέπει να αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα και χωρίς σιωπή
THE LIFO TEAM
NEW YORK TIMES ΙΣΡΑΗΛ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΗΝΥΣΗ

Διεθνή / Ισραήλ: Μηνύει τους NYT για άρθρο που καταγράφει βιασμούς Παλαιστινίων κρατουμένων

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε τους New York Times ότι «συκοφαντούν τους στρατιώτες του Ισραήλ» και επιχειρούν να δημιουργήσουν «ψευδή εξίσωση» ανάμεσα στη Χαμάς και τον ισραηλινό στρατό
THE LIFO TEAM