ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Χονγκ Κονγκ: Το μεγαλειώδες πρωτοχρονιάτικο σόου με πυροτεχνήματα ακυρώθηκε για λόγους ασφαλείας

Χονγκ Κονγκ: Το μεγαλειώδες πρωτοχρονιάτικο σόου με πυροτεχνήματα ακυρώθηκε για λόγους ασφαλείας Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Το φαντασμαγορικό σόου με πυροτεχνήματα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Χονγκ Κονγκ θα ακυρωθεί για πρώτη φορά εδώ και μια δεκαετία.

Το σόου ακυρώθηκε καθώς οι διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει εδώ και πάνω από έξι μήνες έκαναν εντονότερες τις ανησυχίες για την ασφάλεια, όπως ανακοίνωσε σήμερα το αρμόδιο Συμβούλιο Τουρισμού. Το σόου αυτό συνήθως προσελκύει χιλιάδες ντόπιους και τουρίστες στο γραφικό λιμάνι της Βικτόρια και η αντίστροφη μέτρηση για την έλευση του νέου έτους μεταδίδεται σε όλο τον κόσμο. Οι συνεχιζόμενες διαδηλώσεις στην πρώην βρετανική αποικία, που πυροδοτήθηκαν από ένα αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο που τώρα αποσύρθηκε και αφορούσε την έκδοση υπόπτων στην ηπειρωτική Κίνα, έχουν αποδεκατίσει τους κλάδους του τουρισμού και του λιανεμπορίου, με πολλές σημαντικές πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις να ακυρώνονται τους τελευταίους μήνες.

Τα πυροτεχνήματα θα αντικατασταθούν από τη «Συμφωνία των Φώτων», ένα πολυμεσικό σόου με φώτα, που περιλαμβάνει προβολές στους υψηλότερους ουρανοξύστες της πόλης τα μεσάνυκτα, σύμφωνα με αξιωματούχους του τουριστικού κλάδου. Η πρόσοψη του Συνεδριακού και Εκθεσιακού Κέντρου του Χονγκ Κονγκ θα μετατραπεί σε ένα τεράστιο ρολόι που θα μετρά αντίστροφα τον χρόνο ενώ από τις γειτονικές ταράτσες θα εκτοξευθούν μικρά πυροτεχνήματα. Το Συμβούλιο Τουρισμού «δίνει μεγάλη σημασία στη δημόσια ασφάλεια όλων των εκδηλώσεων που διοργανώνει», ανέφερε σε ανακοίνωση που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. «Λόγω της τρέχουσας κατάστασης στο Χονγκ Κονγκ, αποφασίσαμε να υιοθετήσουμε ένα νέο μοντέλο».

Το συμβούλιο ανακοίνωσε ότι οι τουριστικές αφίξεις στο Χονγκ Κονγκ σημείωσαν βουτιά 56% σε ετήσια βάση τον Νοέμβριο, που είναι η μεγαλύτερη μείωση εδώ και 15 χρόνια, όταν η πόλη χτυπήθηκε από την επιδημία του SARS.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

Διεθνή / «Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

O πρώην ποδοσφαιριστής Σουλεϊμάν αλ-Ομπέιντ, γνωστός ως «Παλαιστίνιος Πελέ», πέθανε την Τετάρτη στη νότα Γάζα, όταν ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν σε πολίτες που περίμεναν ανθρωπιστική βοήθεια
LIFO NEWSROOM
Ανησυχητική έκρηξη σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο - Νέα στοιχεία

Διεθνή / Ανησυχητική έκρηξη σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο - Νέα στοιχεία

Τεχνολογικές εταιρείες, όπως το Snapchat και το Facebook, δήλωσαν ότι μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2024 εντόπισαν πάνω από 9.600 περιστατικά διαδικτυακής παρενόχλησης και προσέγγισης ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Διεθνή / Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Στο επίκεντρο της συμφωνίας βρίσκεται η δημιουργία ενός νέου διαμετακομιστικού διαδρόμου, που θα ονομαστεί «Διαδρομή Τραμπ για Διεθνή Ειρήνη και Ευημερία»
LIFO NEWSROOM
Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Διεθνή / Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Η γενική εισαγγελέας χαιρέτισε την απόφαση, χαρακτηρίζοντας την προσπάθεια του Μπόζμπεργκ «αποτυχημένη δικαστική υπέρβαση» και «μεγάλη νίκη» για την ατζέντα του Τραμπ
LIFO NEWSROOM