Το Χονγκ Κονγκ καταδίκασε πολίτες επειδή έβγαλαν παιδικά βιβλία με το Πεκίνο σαν «λύκο»

Το Χονγκ Κονγκ καταδίκασε πολίτες επειδή έβγαλαν παιδικά βιβλία με το Πεκίνο σαν «λύκο» Facebook Twitter
Φωτ: Unsplash
0

Πέντε πολίτες του Χονγκ Κονγκ καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 19 μηνών επειδή εξέδωσαν παιδικά βιβλία, όπου τα μέλη του φιλοδημοκρατικού τοπικού κινήματος παρουσιάζονταν σαν πρόβατα που υπερασπίζονταν το χωριό τους από τους λύκους– δηλαδή το Πεκίνο.

Όλοι τους κρίθηκαν ένοχοι για «ανταρσία», με βάση έναν νόμο της βρετανικής αποικιοκρατίας ο οποίος χρησιμοποιείται από τις αρχές για να καταπνίγουν τη φωνή των αντιφρονούντων, παράλληλα με τον νόμο για την εθνική ασφάλεια που εγκρίθηκε το 2020.

Οι Λάι Μαν-λινγκ, Μέλοντι Γεούνγκ, Σίντνεϊ Ενγκ, Σάμιουελ Τσαν και Φονγκ Τσχο, όλοι τους ιδρυτικά μέλη του συνδικάτου δασκάλων ορθοφωνίας που είχε την πρωτοβουλία για την έκδοση των βιβλίων, είναι προφυλακισμένοι εδώ και πάνω από έναν χρόνο.

Τα βιβλία εκδόθηκαν το 2020, έναν χρόνο μετά τις ογκώδεις διαδηλώσεις του φιλοδημοκρατικού κινήματος στην πρώην βρετανική αποικία.

Σήμερα, απευθυνόμενοι στον δικαστή Κουόκ Ουάι-κιν, που χαρακτήρισε τα βιβλία «πλύση εγκεφάλου», οι τρεις από τους πέντε δήλωσαν ότι δεν μετανιώνουν.

Η Μέλοντι Γεούνγκ, 28 ετών, είπε μάλιστα ότι ελπίζει να παραμείνει με την πλευρά των προβάτων. «Λυπάμαι μόνο που δεν κατάφερα να εκδώσω περισσότερα βιβλία προτού να με συλλάβουν», πρόσθεσε.

Ο εισαγγελικές αρχές υποστήριζαν ότι τα εικονογραφημένα βιβλία στόχευαν «να υποκινήσουν το μίσος των αναγνωστών απέναντι στις αρχές της Κίνας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ