Χονγκ Κονγκ: Η λιγότερο προσιτή αγορά ακινήτων για 11η χρονιά

Χονγκ Κονγκ: Η λιγότερο προσιτή αγορά ακινήτων για 11η χρονιά Facebook Twitter
EPA
0

Το Χονγκ Κονγκ παρέμεινε η λιγότερο προσιτή αγορά ακινήτων στον κόσμο, για 11η χρονιά.

Αυτό προκύπτει από έκθεση δύο think tank, των Urban Reform Institute και Frontier Centre for Public Policy, που εξετάζουν το πόσο προσιτά είναι τα ακίνητα, σε σύγκριση με το μέσο εισόδημα σε κάθε πόλη.

Η έκθεση περιλαμβάνει έρευνα σε 92 μεγάλες αγορές (μητροπολιτικές περιοχές), σε Αυστραλία, Καναδάς, Χονγκ Κονγκ, Ιρλανδία, Ν. Ζηλανδία, Σιγκαπούρη, Βρετανία και ΗΠΑ.

Με βάση αυτά τα στοιχεία, το Χονγκ Κονγκ παρέμεινε στην κορυφή, καθώς η μέση τιμή ακινήτου είναι 20,7 φορές μεγαλύτερη από το μέσο εισόδημα, καταγράφοντας ελαφρά πτώση σε σύγκριση με πέρυσι (20,8).

Ο συνδυασμός της μείωσης του εισοδήματος και της ανόδου των τιμών ακινήτων πέρυσι επιδείνωσε την κατάσταση σε ό,τι αφορά το πόσο προσιτή είναι η στέγη στις περισσότερες πόλεις.

Το Βανκούβερ παρέμεινε στη δεύτερη θέση, καθώς η τιμή ακινήτου είναι πλέον 13 φορές (από 11,9) μεγαλύτερη από το μέσο εισόδημα νοικοκυριού. Το Σίδνεϊ είναι όπως και πέρυσι στην τρίτη θέση, ενώ το Όκλαντ ανέβηκε από την έκτη στην τέταρτη.

«Η επιδείνωση σε ό,τι αφορά την προσιτή στέγη αντιπροσωπεύει μια υπαρξιακή απειλή για τα νοικοκυριά μέσου εισοδήματος. Σημαντικό μέρος της ήδη μεγαλύτερης ανισότητας που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες δεκαετίες οφείλεται στην αύξηση του κόστους στέγασης», επισημαίνει η έκθεση των δύο think tank.

Με πληροφορίες από Bloomberg

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ