Χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους της Ρώμης διαδήλωσαν για τους Κούρδους της Συρίας

Χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους της Ρώμης διαδήλωσαν για τους Κούρδους της Συρίας Facebook Twitter
0

Χιλιάδες άνθρωποι, 10.000 σύμφωνα με τους διοργανωτές, διαδήλωσαν σήμερα στη Ρώμη για να συμπαρασταθούν στους Κούρδους της Συρίας, που σκοτώθηκαν κατά εκατοντάδες και εκτοπίστηκαν κατά χιλιάδες στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, μετά την τουρκική επίθεση στην παραμεθόριο αυτή ζώνη.

Κρατώντας πλακάτ με συνθήματα υπέρ των Κούρδων της Συρίας, οι διαδηλωτές, μεταξύ αυτών εκατοντάδες Κούρδοι και χιλιάδες Ιταλοί μέλη αριστερών οργανώσεων, κατήγγειλαν την «τουρκική επιθετικότητα».

Στην κορυφή της πορείας βρίσκονταν 12 γυναίκες, οι περισσότερες Κούρδισσες, που κρατούσαν φωτογραφίες με τους «μάρτυρες» της «επανάστασης της Ροζάβα», της κουρδικής περιοχής της Συρίας, μεταξύ αυτών μαχητών της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού.

Σε μία φωτογραφία εικονιζόταν η Εβρίν Χαλάφ, 35 ετών, η γενική γραμματέας του κόμματος Μέλλον της Συρίας, που βρισκόταν σε μια ομάδα αμάχων τους οποίους «εκτέλεσαν» Σύροι έφεδροι στον τουρκικό στρατό, μόλις είχε ξεκινήσει η τουρκική επιδρομή στη Συρία.

Η Χαλάφ ήταν μέλος της διοίκησης του Συριακού Δημοκρατικού Συμβουλίου, του πολιτικού βραχίονα της συμμαχίας των κουρδικών και αραβικών δυνάμεων, συμμάχων της Ουάσιγκτον στη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και τη δολοφονία της καταδίκασαν οι ΗΠΑ.

Σε άλλες φωτογραφίες αποτίουν φόρο τιμής στην Αϊσέ Ντενίζ Καρατζαϊλ, μιας νεαρής Τουρκάλας, ηλικίας 25 ετών, που υποστήριζε τους Κούρδους κι αναδείχθηκε σε ηρωίδα της μάχης στο Κομπάνι (Σεπτέμβριος 2014). Σκοτώθηκε στις συγκρούσεις μεταξύ των Γυναικείων Μονάδων Προστασίας και του Ισλαμικού Κράτους τον Μάιο του 2017 στη Ράκα της Συρίας.

Οι ομιλητές που πήραν τον λόγο φώναζαν συνθήματα όπως «όχι στον τουρκικό πόλεμο στη βορειοανατολική Συρία».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ ΚΙΝΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Η ατζέντα της συνόδου Τραμπ - Σι: Δασμοί, τεχνολογία και Ιράν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων 

Τον Αμερικανό πρόεδρο συνοδεύουν κορυφαίοι εκπρόσωποι αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων και τεχνολογικών εταιρειών, μεταξύ αυτών ο Έλον Μασκ και ο Τιμ Κουκ της Apple
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / «Κανείς δεν γλίτωνε από τις σεξουαλικές επιθέσεις»: Οι καταγγελίες Παλαιστινίων για κακοποίηση από ισραηλινούς δεσμοφύλακες

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του γνωστού δημοσιογράφου των ΝΥΤ που καταγράφει μαρτυρίες ανδρών, γυναικών και ανηλίκων που υποστηρίζουν ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση κατά την κράτησή τους μετά την 7η Οκτωβρίου
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Ιταλία: «Ciao Kate» - Το πλήθος αποθέωσε την Κέιτ Μίντλετον στο πρώτο της διεθνές ταξίδι μετά τον καρκίνο

Η Κέιτ Μίντλετον παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ιταλία, με πολλούς να τη συγκρίνουν με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, βλέποντας στοιχεία της στο δημόσιο προφίλ της
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΚΙΝΟ

Διεθνή / Politico: Γιατί η σύνοδος Τραμπ - Σι έχασε τη δυναμική της

Οι φιλοδοξίες του προέδρου των ΗΠΑ για τη σύνοδο με τον Κινέζο ηγέτη φαίνεται πως περιορίστηκαν σημαντικά, καθώς από την επιδίωξη μιας «μεγάλης συμφωνίας» κατέληξαν σε έκκληση για βοήθεια με στόχο το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
THE LIFO TEAM