Χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους της Ρώμης διαδήλωσαν για τους Κούρδους της Συρίας

Χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους της Ρώμης διαδήλωσαν για τους Κούρδους της Συρίας Facebook Twitter
0

Χιλιάδες άνθρωποι, 10.000 σύμφωνα με τους διοργανωτές, διαδήλωσαν σήμερα στη Ρώμη για να συμπαρασταθούν στους Κούρδους της Συρίας, που σκοτώθηκαν κατά εκατοντάδες και εκτοπίστηκαν κατά χιλιάδες στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, μετά την τουρκική επίθεση στην παραμεθόριο αυτή ζώνη.

Κρατώντας πλακάτ με συνθήματα υπέρ των Κούρδων της Συρίας, οι διαδηλωτές, μεταξύ αυτών εκατοντάδες Κούρδοι και χιλιάδες Ιταλοί μέλη αριστερών οργανώσεων, κατήγγειλαν την «τουρκική επιθετικότητα».

Στην κορυφή της πορείας βρίσκονταν 12 γυναίκες, οι περισσότερες Κούρδισσες, που κρατούσαν φωτογραφίες με τους «μάρτυρες» της «επανάστασης της Ροζάβα», της κουρδικής περιοχής της Συρίας, μεταξύ αυτών μαχητών της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού.

Σε μία φωτογραφία εικονιζόταν η Εβρίν Χαλάφ, 35 ετών, η γενική γραμματέας του κόμματος Μέλλον της Συρίας, που βρισκόταν σε μια ομάδα αμάχων τους οποίους «εκτέλεσαν» Σύροι έφεδροι στον τουρκικό στρατό, μόλις είχε ξεκινήσει η τουρκική επιδρομή στη Συρία.

Η Χαλάφ ήταν μέλος της διοίκησης του Συριακού Δημοκρατικού Συμβουλίου, του πολιτικού βραχίονα της συμμαχίας των κουρδικών και αραβικών δυνάμεων, συμμάχων της Ουάσιγκτον στη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και τη δολοφονία της καταδίκασαν οι ΗΠΑ.

Σε άλλες φωτογραφίες αποτίουν φόρο τιμής στην Αϊσέ Ντενίζ Καρατζαϊλ, μιας νεαρής Τουρκάλας, ηλικίας 25 ετών, που υποστήριζε τους Κούρδους κι αναδείχθηκε σε ηρωίδα της μάχης στο Κομπάνι (Σεπτέμβριος 2014). Σκοτώθηκε στις συγκρούσεις μεταξύ των Γυναικείων Μονάδων Προστασίας και του Ισλαμικού Κράτους τον Μάιο του 2017 στη Ράκα της Συρίας.

Οι ομιλητές που πήραν τον λόγο φώναζαν συνθήματα όπως «όχι στον τουρκικό πόλεμο στη βορειοανατολική Συρία».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

SAVANNAH GUTHRIE ΑΠΑΓΩΓΗ NANCY GUTHRIE

Διεθνή / Savannah Guthrie: «Ποτέ δεν είναι αργά να κάνετε το σωστό» - Το νέο μήνυμα προς τους απαγωγείς της μητέρας της

«Έχουν περάσει δύο εβδομάδες από τότε που πήραν τη μαμά μας. Και απλώς ήθελα να βγω και να πω ότι ελπίζουμε ακόμη», δήλωσε, μεταξύ άλλων, η Αμερικανίδα παρουσιάστρια
THE LIFO TEAM
Οι φυλακές της Ιαπωνίας μοιάζουν όλο και περισσότερο με οίκους ευγηρίας

Διεθνή / Οι φυλακές της Ιαπωνίας μοιάζουν όλο και περισσότερο με οίκους ευγηρίας

Σε μία από τις χώρες με το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής στον κόσμο, το 13% των κρατουμένων είναι ηλικιωμένοι, πολλοί από τους οποίους διαπράττουν μικροαδικήματα για να εξασφαλίσουν στέγη και τροφή πίσω από τα κάγκελα.
THE LIFO TEAM