Χιλή: Στάχτη 150 σπίτια από πυρκαγιά στο Βαλπαραΐσο

Χιλή: Στάχτη 150 σπίτια από πυρκαγιά στο Βαλπαραΐσο Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Πυρκαγιά μαίνεται από χθες Τρίτη τα ορεινά περίχωρα της τουριστικής πόλης Βαλπαραΐσο στη δυτική Χιλή, η οποία έχει καταστρέψει 150 σπίτια, έχει αφήσει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα σχεδόν 2.000 ανθρώπους και έχει προκαλέσει τον τραυματισμό 12 πυροσβεστών.

Η πυρκαγιά σάρωσε τους λόφους Ροκουάντ και Σαν Ροκέ και ένα 24ωρο αφότου ξέσπασε, «150 σπίτια καταστράφηκαν» και «1500 στρέμματα γης» μετατράπηκαν σε στάχτη, έγινε γνωστό από τον υπουργό Εσωτερικών Γκονζάλο Μπλουμέλ, σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε. «Καταγράφουμε πρόοδο στις προσπάθειες να περιορίσουμε τη φωτιά, εντούτοις παραμένει ανεξέλεγκτη» συμπλήρωσε.

Χιλή: Στάχτη 150 σπίτια από πυρκαγιά στο Βαλπαραΐσο Facebook Twitter
ΕΡΑ

Η φωτιά ξέσπασε χθες κατακαίοντας χαμηλή βλάστηση προτού εξαπλωθεί ταχέως σε σπίτια, φτιαγμένα από ξύλο και λαμαρίνες. Μπροστά στην εξάπλωση της φωτιάς, η αστυνομία, η πυροσβεστική και ο στρατός απομάκρυναν δεκάδες οικογένειες, που ετοιμάζονταν να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα. Πολλοί αναγκάστηκαν να περάσουν τη νύχτα σε καταφύγια. «Δώδεκα εθελοντές πυροσβέστες τραυματίστηκαν και 1.715 νοικοκυριά στην περιοχή παραμένουν στο σκοτάδι» ανακοίνωσε το Εθνικό Γραφείο Εκτάκτων Περιστατικών (Onemi).

Χιλή: Στάχτη 150 σπίτια από πυρκαγιά στο Βαλπαραΐσο Facebook Twitter
ΕΡΑ
Χιλή: Στάχτη 150 σπίτια από πυρκαγιά στο Βαλπαραΐσο Facebook Twitter
ΕΡΑ

Μια ακόμη πυρκαγιά έκαψε 90 στρέμματα βλάστησης στην περιοχή, σύμφωνα με το Onemi. Οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα για να καθορίσουν τα αίτια των δύο πυρκαγιών, για την κατάσβεση των οποίων κινητοποιήθηκαν 12 ομάδες πυροσβεστών, στρατιωτικοί, επτά αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Ο Έλον Μασκ στο πλευρό του ακροδεξιού Τόμι Ρόμπινσον

Διεθνή / Βρετανία: Ο Έλον Μασκ στο πλευρό του ακροδεξιού Τόμι Ρόμπινσον

Ο Τόμι Ρόμπινσον, γνωστός ακροδεξιός ακτιβιστής, υποστηρίζει ότι ο Έλον Μασκ πληρώνει τα νομικά του έξοδα στη δίκη του - Τι κρύβεται πίσω από την υπόθεση και γιατί η σχέση τους προκαλεί θύελλα αντιδράσεων στη Βρετανία
LIFO NEWSROOM
Νορβηγία: Έκλεισε η πρεσβεία της Βενεζουέλας «χωρίς εξήγηση»

Διεθνή / Νορβηγία: Έκλεισε η πρεσβεία της Βενεζουέλας «χωρίς εξήγηση» - Πώς εμπλέκεται η φετινή νικήτρια του Νόμπελ Ειρήνης

«Ενημερωθήκαμε από την πρεσβεία της Βενεζουέλας ότι θα κλείσει τις πόρτες της, χωρίς να δώσει εξήγηση», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του νορβηγικού υπουργείου Εξωτερικών
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Οι αραβικές χώρες συνεργάζονταν με το Ισραήλ κρυφά παρά τις καταδίκες

Διεθνή / Γάζα: Οι αραβικές χώρες συνεργάζονταν με το Ισραήλ κρυφά παρά τις καταδίκες

Διαρρεύσαντα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι ενώ τα αραβικά κράτη καταδίκασαν δημόσια τον πόλεμο στη Γάζα, ενίσχυσαν κρυφά τη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ – μια συνεργασία που μπορεί να διαμορφώσει τη μελλοντική εκεχειρία
LIFO NEWSROOM