Χεζμπολάχ: Νέα επίθεση στο Ισραήλ σε αντίποινα της δολοφονίας ηγετικού στελέχους

Χεζμπολάχ: Νέα επίθεση στο Ισραήλ σε αντίποινα της δολοφονίας ηγετικού στελέχους Facebook Twitter
Καπνός στον νότιο Λίβανο, μετά από χτύπημα του ισραηλινού στρατού, φωτ.: ΕΡΑ
0

Ανεβαίνουν οι τόνοι ξανά ανάμεσα στη Χεζμπολάχ και το Ισραήλ, καθώς η λιβανική οργάνωση ανακοίνωσε ότι επιτέθηκε με drone σε στρατιωτική βάση στο βόρειο Ισραήλ. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Χεζμπολάχ που δημοσιεύτηκε την Κυριακή, η οργάνωση εξαπέλυσε «drone με εκρηκτικά» κατά στρατιωτικής θέσης στο βόρειο Ισραήλ, σε αντίποινα για τον θάνατο ηγετικού στελέχους λιβανικού ισλαμιστικού κινήματος που πρόσκειται στην παλαιστινιακή Χαμάς, το οποίο σκοτώθηκε σε ισραηλινό πλήγμα στον ανατολικό Λίβανο. 

Το φιλοϊρανικό λιβανικό κίνημα δημοσίευσε επίσης νέο βίντεο, το οποίο δείχνει, σύμφωνα με το ίδιο, τοποθεσίες στο Ισραήλ με τις συντεταγμένες τους, χωρίς να τις κατονομάζει, πέντε ημέρες μετά τη δημοσίευση εικόνων της Χάιφα, οι οποίες ελήφθησαν, σύμφωνα πάντα με το ίδιο, από drone που πέταξε πάνω από το μεγάλο αυτό λιμάνι στο βόρειο Ισραήλ. 

Το Σάββατο, πηγή της λιβανικής ασφάλειας δήλωσε ότι αξιωματούχος της ισλαμιστικής οργάνωσης Τζαμάα Ισλαμίγια, η οποία πρόσκειται στην παλαιστινιακή Χαμάς, σκοτώθηκε σε ισραηλινό πλήγμα που είχε στόχο το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε στην Χιάρα, στην Μπεκάα. Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι «εξουδετέρωσε» αυτόν τον αξιωματούχο, ο οποίος κατηγορείται ότι προμήθευε με όπλα τη Χαμάς. 

Από το ξέσπασμα του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, η λιβανική Χεζμπολάχ και συμμαχικές της οργανώσεις, που υποστηρίζουν το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα, ανταλλάσσουν πυρά με τον ισραηλινό στρατό στα σύνορα μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ. 

Στη σημερινή της ανακοίνωση, η Χεζμπολάχ δηλώνει ότι οι μαχητές της εξαπέλυσαν «αεροπορική επίθεση με ένα drone με εκρηκτικά» σε στρατόπεδο του ισραηλινού στρατού στην Μπέιτ Χιλέλ σε «αντίποινα για την επίθεση του ισραηλινού στρατού στην Χιάρα». Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι ένα «εχθρικό drone που εξαπολύθηκε από τον Λίβανο» διείσδυσε στο βόρειο Ισραήλ, αλλά αυτό αναχαιτίστηκε. «Έπεσε στην περιοχή της Μπέιτ Χιλέλ χωρίς να προκαλέσει θύματα», σημείωσε. 

Στις ανταλλαγές πυρών που διαρκούν τώρα πάνω από 8 μήνες ανάμεσα στην Χεζμπολάχ και τον ισραηλινό στρατό στις μεθοριακές περιοχές έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 480 άνθρωποι στον Λίβανο, στην πλειονότητά τους μαχητές της Χεζμπολάχ και 93 άμαχοι, σύμφωνα με καταμέτρηση του AFP. 

Στην ισραηλινή πλευρά, έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 15 στρατιώτες και 11 άμαχοι, σύμφωνα με το Ισραήλ. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΙΡΑΝΟΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΡΤΑ

Διεθνή / ΗΠΑ: Αλλαγές στην Πράσινη Κάρτα μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη διαμονή Ιρανών

Οι Ιρανοί τους οποίους αφορούν οι μεταβολές ενδέχεται να χρειαστεί να απομακρυνθούν από τις ΗΠΑ μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία, υποστηρίζει η Αμερικανίδα βουλευτής Γιασαμίν Ανσάρι
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / CNN: Όλα δείχνουν ότι η δεύτερη θητεία Τραμπ αφορά κυρίως τον ίδιο

Η δεύτερη θητεία του προκαλεί ολοένα και περισσότερες αντιδράσεις, καθώς οι πολιτικές και προσωπικές του πρωτοβουλίες φέρνουν στο προσκήνιο κατηγορίες περί κατάχρησης εξουσίας και εντείνουν τη δυσαρέσκεια ακόμη και στο εσωτερικό των Ρεπουμπλικανών
THE LIFO TEAM
ΑΝΕΜΟΔΑΡΜΕΝΑ ΥΨΗ ΜΑΡΓΚΟΤ ΡΟΜΠΙ

Διεθνή / Ανεμοδαρμένα Ύψη: Η σκηνοθέτης μετάνιωσε που δεν έδειξε τις «εξαιρετικά τριχωτές μασχάλες» της Μάργκοτ Ρόμπι

Η Έμεραλντ Φένελ αποκάλυψε ότι γυρίστηκε μια σκηνή με ιστορική ακρίβεια, που τόνιζε την έλλειψη ξυραφιών της Κάθι, αλλά δεν συμπεριλήφθηκε στο τελικό μοντάζ
THE LIFO TEAM
CNN: Ιρανοί χάκερ στοχοποιούν εταιρείες αεροπορίας, πετρελαίου και φυσικού αερίου σε επιχείρηση κατασκοπείας

Διεθνή / CNN: Ιρανοί χάκερ στοχοποιούν εταιρείες αεροπορίας, πετρελαίου και φυσικού αερίου σε επιχείρηση κατασκοπείας

Η παραβίαση τέτοιων εταιρειών θα μπορούσε να δώσει στο Ιράν τη δυνατότητα να παρακολουθεί πτήσεις προς τη Μέση Ανατολή ή να αποκτά εικόνα για τις κινήσεις και τις στρατηγικές των αμερικανικών ενεργειακών εταιρειών
THE LIFO TEAM
Τραμπ: «Η εκδίκησή μας είναι θέμα χρόνου» - Θαυμαστής του Σουλεϊμανί σχεδίαζε να σκοτώσει την κόρη του

Διεθνή / Τραμπ: «Η εκδίκησή μας είναι θέμα χρόνου» - Θαυμαστής του Σουλεϊμανί σχεδίαζε να σκοτώσει την κόρη του

Ο Μοχάμαντ Μπακέρ Σαάντ Νταούντ Αλ-Σαάντι, ο οποίος εκδόθηκε στις ΗΠΑ για σχέδια εναντίον του Ισραήλ και των ΗΠΑ, ορκίστηκε να εκδικηθεί τον Σουλεϊμανί σκοτώνοντας την Ιβάνκα Τραμπ, προειδοποιώντας ότι η Μυστική Υπηρεσία δεν θα την προστατεύσει
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Ο πόλεμος στο Ιράν θα τελειώσει πολύ σύντομα»

Ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε αισιόδοξος για τον τερματισμό του πολέμου, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν φαίνεται να καταγράφουν πρόοδο, χωρίς ωστόσο να έχει επιτευχθεί ακόμη οριστική συμφωνία
THE LIFO TEAM