Χειρότερα από τη «ζούγκλα»: Οι πρόσφυγες σε στρατόπεδο στη Γαλλία αντιμετωπίζουν τις άθλιες συνθήκες και την εχθρότητα

Χειρότερα από τη «ζούγκλα»: Οι πρόσφυγες σε στρατόπεδο στη Γαλλία αντιμετωπίζουν τις άθλιες συνθήκες και την εχθρότητα Facebook Twitter
1

Στις άθλιες συνθήκες οι οποίες επικρατούν σε στρατόπεδο προσφύγων στο βόρειο τμήμα της Γαλλίας, αναφέρεται ρεπορτάζ του Russia Today, ενώ την ίδια ώρα η παρουσία τους προκαλεί και την ανησυχία των κατοίκων, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η ασφάλεια τους τίθεται σε κίνδυνο.  

Το στρατόπεδο βρίσκεται στο Grande-Synthe, κοντά στην Δουνκέρκη, και έχει ονομαστεί "Ο μικρός αδελφός" της "Ζούγκλας". «Ζούγκλα» είναι το στρατόπεδο στο Καλαί. Ο «μικρός αδελφός» λέγεται να φιλοξενεί 3.000 άτομα, και οι αριθμοί αυξάνονται καθημερινά.

Οι ντόπιοι είναι εξαιρετικά δυσαρεστημένοι με την κατάσταση, καθώς πολλοί πρόσφυγες κινούνται στους δρόμους.  «Αυτοί οι άνθρωποι είναι ένα πρόβλημα", είπε κάποιος κάτοικος στο κανάλι ενώ ένας νεαρός δήλωσε ότι φοβάται γιατί έχει δημιουργηθεί πρόβλημα με την ασφάλεια στην περιοχή.

 «Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εδώ, σε πολλές δύσκολες καταστάσεις. Δεν είναι δικό τους σφάλμα, νομίζω, αλλά συμμετέχουν και αυτοί σε επιθέσεις", τόνισε.

Το στρατόπεδο είναι κακοσυντηρημένο και σε άθλια κατάσταση. Στην περιοχή βρέχει εδώ και εβδομάδες και πολλοί πρόσφυγες έχουν βγεί από τις σκηνές τους που έχουν χωθεί στο λασπωμένο νερό. Υπάρχει μία μόνο τουαλέτα ανά 100 άτομα.

Εθελοντές από την Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και οι ίδιοι οι αιτούντες άσυλο, λένε ότι η κρίση επιδεινώνεται από τις αρχές που αρνούνται την είσοδο ειδών πρώτης ανάγκης.

"Η αστυνομία είναι εδώ όλη την ώρα. Κύριος στόχος τους είναι να περιορισθεί η ενίσχυση που πάει προς το στρατόπεδο, και  δεν μπορεί κάποιος να φέρει σκηνές ή οποιοδήποτε υλικό κατασκευής μέσα. Δεν είμαστε σε θέση να βελτιώσουμε τις συνθήκες των ανθρώπων εκεί," λέει η εθελόντρια Mandy Harris. Σύμφωνα με νόμο που εκδόθηκε από τις αρχές της Δουνκέρκης στο τέλος του Δεκεμβρίου οι μόνες παραδόσεις που επιτρέπονται στο στρατόπεδο είναι τα τρόφιμα και τα είδη ένδυσης.

Οι Γαλλικές αρχές έχουν δεσμευτεί να αναβαθμίσουν το κάμπινγκ με σκηνές, ντους και τουαλέτες αλλά μερικοί ντόπιοι φοβούνται ότι αυτό θα ενισχύσει την εισροή προσφύγων.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΔΑΝΙΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Δεν μπορείτε να προσαρτήσετε άλλες χώρες»: Δανία και Γροιλανδία απαντούν στον Τραμπ

Η νέα τοποθέτηση από τους πρωθυπουργούς της Δανίας και της Γροιλανδίας έρχεται μετά την ανακοίνωση του Τραμπ ότι διορίζει ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για το αρκτικό νησί
THE LIFO TEAM
Γάζα: «Δεν μπορώ να ξεχάσω τον τρόμο» περιγράφει μητέρα που γέννησε δύο φορές στη διάρκεια του πολέμου

Διεθνή / Γάζα: «Δεν μπορώ να ξεχάσω τον τρόμο» περιγράφει μητέρα που γέννησε δύο φορές στη διάρκεια του πολέμου

Καθημερινά, περίπου 130 μωρά γεννιούνται στη Λωρίδα της Γάζας, μέσα σε συνθήκες ασφυκτικής πίεσης, με το σύστημα υγείας να βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης και τις βασικές προμήθειες να εξαντλούνται
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια