Χειρότερα από τη «ζούγκλα»: Οι πρόσφυγες σε στρατόπεδο στη Γαλλία αντιμετωπίζουν τις άθλιες συνθήκες και την εχθρότητα

Χειρότερα από τη «ζούγκλα»: Οι πρόσφυγες σε στρατόπεδο στη Γαλλία αντιμετωπίζουν τις άθλιες συνθήκες και την εχθρότητα Facebook Twitter
1

Στις άθλιες συνθήκες οι οποίες επικρατούν σε στρατόπεδο προσφύγων στο βόρειο τμήμα της Γαλλίας, αναφέρεται ρεπορτάζ του Russia Today, ενώ την ίδια ώρα η παρουσία τους προκαλεί και την ανησυχία των κατοίκων, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η ασφάλεια τους τίθεται σε κίνδυνο.  

Το στρατόπεδο βρίσκεται στο Grande-Synthe, κοντά στην Δουνκέρκη, και έχει ονομαστεί "Ο μικρός αδελφός" της "Ζούγκλας". «Ζούγκλα» είναι το στρατόπεδο στο Καλαί. Ο «μικρός αδελφός» λέγεται να φιλοξενεί 3.000 άτομα, και οι αριθμοί αυξάνονται καθημερινά.

Οι ντόπιοι είναι εξαιρετικά δυσαρεστημένοι με την κατάσταση, καθώς πολλοί πρόσφυγες κινούνται στους δρόμους.  «Αυτοί οι άνθρωποι είναι ένα πρόβλημα", είπε κάποιος κάτοικος στο κανάλι ενώ ένας νεαρός δήλωσε ότι φοβάται γιατί έχει δημιουργηθεί πρόβλημα με την ασφάλεια στην περιοχή.

 «Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εδώ, σε πολλές δύσκολες καταστάσεις. Δεν είναι δικό τους σφάλμα, νομίζω, αλλά συμμετέχουν και αυτοί σε επιθέσεις", τόνισε.

Το στρατόπεδο είναι κακοσυντηρημένο και σε άθλια κατάσταση. Στην περιοχή βρέχει εδώ και εβδομάδες και πολλοί πρόσφυγες έχουν βγεί από τις σκηνές τους που έχουν χωθεί στο λασπωμένο νερό. Υπάρχει μία μόνο τουαλέτα ανά 100 άτομα.

Εθελοντές από την Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και οι ίδιοι οι αιτούντες άσυλο, λένε ότι η κρίση επιδεινώνεται από τις αρχές που αρνούνται την είσοδο ειδών πρώτης ανάγκης.

"Η αστυνομία είναι εδώ όλη την ώρα. Κύριος στόχος τους είναι να περιορισθεί η ενίσχυση που πάει προς το στρατόπεδο, και  δεν μπορεί κάποιος να φέρει σκηνές ή οποιοδήποτε υλικό κατασκευής μέσα. Δεν είμαστε σε θέση να βελτιώσουμε τις συνθήκες των ανθρώπων εκεί," λέει η εθελόντρια Mandy Harris. Σύμφωνα με νόμο που εκδόθηκε από τις αρχές της Δουνκέρκης στο τέλος του Δεκεμβρίου οι μόνες παραδόσεις που επιτρέπονται στο στρατόπεδο είναι τα τρόφιμα και τα είδη ένδυσης.

Οι Γαλλικές αρχές έχουν δεσμευτεί να αναβαθμίσουν το κάμπινγκ με σκηνές, ντους και τουαλέτες αλλά μερικοί ντόπιοι φοβούνται ότι αυτό θα ενισχύσει την εισροή προσφύγων.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χαμένος παράδεισος: Η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα καλοκαίρια στην Ευρώπη

Περιβάλλον / Οι «χαμένοι παράδεισοι» της Ευρώπης: Πώς η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα καλοκαίρια μας

Η έντονη ζέστη, οι υψηλές θερμοκρασίες αλλά και οι μακροπρόθεσμες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής κάνουν τους πιο περιζήτητους προορισμούς της ηπείρου, τόπους προς αποφυγή
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Η αναφορά του στη λίστα Έπσταϊν - Ποιους αποκάλεσε «κακούς ανθρώπους»

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Η αναφορά του στη λίστα Έπσταϊν - Ποιους αποκάλεσε «κακούς ανθρώπους»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δέχεται επίθεση από υποστηρικτές του λόγω υποψιών ότι η κυβέρνησή του κρύβει λεπτομέρειες για τα εγκλήματα του Έπσταϊν για να προστατεύσει την πλούσια ελίτ — συμπεριλαμβανομένου του ίδιου
LIFO NEWSROOM
«Ένα μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος θα σέβεται το διεθνές δίκαιο, τις γυναίκες και τις συμφωνίες»

Διεθνή / «Ένα μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος θα σέβεται το διεθνές δίκαιο, τις γυναίκες και τις συμφωνίες»

Η πρώτη Παλαιστίνια ΥΠΕΞ, Βαρσέν Αγκχαμπεκιάν Σαχίν, μίλησε αποκλειστικά στο Euronews και κατήγγειλε αδράνεια της ΕΕ στη Γάζα - Υπόσχεται μεταρρυθμίσεις στην Παλαιστινιακή Αρχή
LIFO NEWSROOM
Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Συρία μετά από σφοδρές συγκρούσεις με εκατοντάδες νεκρούς στη Σουέιντα

Διεθνή / Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Συρία μετά από σφοδρές συγκρούσεις με εκατοντάδες νεκρούς στη Σουέιντα

Η κλιμάκωση στη νότια Συρία –με ταυτόχρονη εμπλοκή του Ισραήλ και πολιτική αστάθεια στην περιοχή της Σουέιντα– επαναφέρει το ζήτημα της εσωτερικής συνοχής στη Συρία
LIFO NEWSROOM
Η Λεπέν απειλεί να ανατρέψει τον Μακρόν λόγω κατάργησης αργιών και περικοπών 44 δισ. ευρώ

Διεθνή / Η Λεπέν απειλεί να ανατρέψει τον Μακρόν λόγω κατάργησης αργιών και περικοπών 44 δισ. ευρώ

«Η κυβέρνηση αυτή επιλέγει να επιτεθεί στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους αντί να κυνηγήσει τη σπατάλη», δήλωσε η Μαρίν Λεπέν, κλιμακώνοντας την πίεση προς τον πρωθυπουργό Φρανσουά Μπαϊρού
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια