Χάος σε νοσοκομεία του Λονδίνου από το κρασάρισμα, λόγω καύσωνα, των υπολογιστικών τους συστημάτων

Χάος σε νοσοκομεία του Λονδίνου από το κρασάρισμα, λόγω καύσωνα, των υπολογιστικών τους συστημάτων Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Unsplash
0

Δύο από τα κορυφαία νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου χρειάστηκε να ακυρώσουν επεμβάσεις, να ματαιώσουν ιατρικά ραντεβού και να μεταφέρουν ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση σε άλλα κέντρα τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, μετά την κατάρρευση των υπολογιστικών συστημάτων τους στο αποκορύφωμα του κύματος καύσωνα του περασμένου μήνα. 

Το «κρασάρισμα» του ΙΤ στα νοσοκομεία Guy’s και St Thomas’ hospitals στο Λονδίνο, προκάλεσαν χάος τόσο για γιατρούς όσο και για ασθενείς, εγείροντας φόβους για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής σε κέντρα δεδομένων που συλλέγουν και αποθηκεύουν ιατρικά, οικονομικά, δημόσιου τομέα στοιχεία. 

Ο διοικητής του ιδρύματος (στο οποίο εντάσσονται αμφότερα τα νοσοκομεία), καθηγητής Ίαν Αμπς, εξέδωσε ανακοίνωση απολογίας για την κατάρρευση των ηλεκτρονικών συστημάτων, την οποία χαρακτήρισε «εξαιρετικά σοβαρή». 

Χωρίς πρόσβαση στα ηλεκτρονικά αρχεία, οι γιατροί δεν ήταν σε θέση να διαπιστώσουν πώς ανταποκρίνονταν οι ασθενείς στις θεραπείες. «Κινούμαστε στα τυφλά. Το να παίρνουμε τα αποτελέσματα των εξετάσεων από τα εργαστήρια ήταν ο απόλυτος εφιάλτης με τους επιστάτες να πηγαινοφέρνουν χαρτιά από και προς τα εργαστήρια» αναφέρει γιατρός του Σεν Τόμας. 

«Παρόλα αυτά, οι άνθρωποι συχνά δε διευκρίνιζαν πού βρισκόταν ένας ασθενής στο νοσοκομείο με αποτέλεσμα οι μεταφορείς και το προσωπικό των εργαστηρίων να περιφέρονται στους διαδρόμους αναζητώντας στα τυφλά για έναν ασθενή. Ήταν ένα χάος» πρόσθεσε ο ίδιος. 

Η απώλεια των ψηφιακών αρχείων σήμαινε επίσης οι έλεγχοι δεδομένων που συνήθως βοηθούσαν στην αποτροπή λαθών, ήταν ανύπαρκτοι. 

Τα ψηφιακά αρχεία των ασθενών δεν έχουν ανανεωθεί από τις 19 Ιουλίου. Ενώ οι χημειοθεραπείες καρκινοπαθών ακυρώθηκαν την τελευταία στιγμή. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ