Χαλάρωση των μέτρων ανακοίνωσε η Μέρκελ- Το «όριο ασφαλείας» για την επαναφορά του lockdown

Χαλάρωση των μέτρων ανακοίνωσε η Μέρκελ- Το «όριο ασφαλείας» για την επαναφορά του lockdown Facebook Twitter
ΕPA
0

Η Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε χαλάρωση των μέτρων που έχουν επιβληθεί στη Γερμανία στον κορωνοϊό, δηλώνοντας ότι έχει περάσει η πρώτη φάση της επιδημίας, αλλά ακόμη πρέπει να διανυθεί αρκετός δρόμος.

«Μπορούμε να δείξουμε λίγο θάρρος, αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στη χαλάρωση των μέτρων», είπε η καγκελάριος. «Είμαστε σε ένα σημείο που έχει επιτευχθεί ο στόχος για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του κορωνοϊού και έχουμε καταφέρει να προστατεύσουμε το σύστημα υγείας», σημείωσε η Μέρκελ.

Όμως, στο πλάνο χαλάρωσης- στο οποίο συμφώνησε με τους ηγέτες των 16 κρατιδίων της Γερμανίας- υπάρχει και ένας μηχανισμός έκτακτης ανάγκης, ένα όριο ασφαλείας για επαναφορά των μέτρων. Σε περίπτωση που σε μια περιοχή καταγραφούν πάνω από 50 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανά 100.000 κατοίκους σε διάστημα επτά ημερών, τότε θα επιβληθεί lockdown.

Στη Γερμανία οι νεκροί από τον κορωνοϊό έφτασαν τους 6.996, καθώς τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 165 θάνατοι, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει καθημερινά το Robert Koch-Institut. Επιπλέον, καταγράφηκαν 947 νέα κρούσματα του ιού, τα οποία πλέον ανέρχονται σε 164.807. 

Με βάση τα όσα ανακοίνωσε η Άνγκελα Μέρκελ, άνθρωποι που ζουν σε διαφορετικά σπίτια θα μπορούν πλέον να συναντηθούν, ενώ αίρεται η απαγόρευση άθλησης σε εξωτερικούς χώρους. Τα καταστήματα ανοίγουν, ανεξαρτήτως μεγέθους, αλλά σε όλες αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να τηρείται η απόσταση 1,5 μ., ενώ παραμένει υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Αναφορικά με τη Bundesliga, η Μέρκελ δήλωσε ότι το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου μπορεί να ξεκινήσει ξανά το δεύτερο μισό του Μαΐου. Σε ό,τι αφορά πανεπιστήμια, παιδικούς σταθμούς, σχολεία, εστιατόρια, μπαρ και ξενοδοχεία, οι αποφάσεις θα ληφθούν από τις τοπικές κυβερνήσεις.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Απαράδεκτο»: Η Γερμανία απορρίπτει το σχέδιο «φουσκωμένου» προϋπολογισμού €1,8 τρισ. της φον ντερ Λάιεν

Διεθνή / «Απαράδεκτο»: Η Γερμανία απορρίπτει το σχέδιο «φουσκωμένου» προϋπολογισμού €1,8 τρισ. της φον ντερ Λάιεν

Το Βερολίνο στέλνει ηχηρό μήνυμα απόρριψης στο σχέδιο της Κομισιόν – Προειδοποιεί για «λάθος σήμα» σε επιχειρήσεις και ζητά εξορθολογισμό δαπανών
LIFO NEWSROOM
Τι θα συμβεί αν ο Τραμπ απολύσει τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ

Διεθνή / Τι θα συμβεί αν ο Τραμπ απολύσει τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ

Μία ενδεχόμενη απόλυση του Τζερόμ Πάουελ από τον Τραμπ θα μπορούσε να προκαλέσει «δραματικό σοκ» στις αγορές, να οδηγήσει σε δικαστική διαμάχη και να δοκιμάσει τα όρια της ανεξαρτησίας της Fed
LIFO NEWSROOM
Τι γλυκαίνει την Coca-Cola στις ΗΠΑ; Η ανάρτηση Τραμπ και η διπλωματική απάντηση της εταιρείας

Διεθνή / Τι γλυκαίνει την Coca-Cola στις ΗΠΑ; Η ανάρτηση Τραμπ και η διπλωματική απάντηση της εταιρείας

Η εταιρεία φέρεται να χρησιμοποιεί σιρόπι καλαμποκιού, το οποίο ο Τραμπ ζητά να αντικατασταθεί με «φυσική» ζάχαρη, στο πλαίσιο της καμπάνιας της κυβέρνησής του για μια «υγιέστερη» Αμερική
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: Στο ναδίρ της 2ης θητείας του το ποσοστό των Αμερικανών που εγκρίνουν την πολιτική του για τη μετανάστευση

Διεθνή / Τραμπ: Στο ναδίρ της 2ης θητείας του το ποσοστό των Αμερικανών που εγκρίνουν την πολιτική του για τη μετανάστευση

Μόλις το 28% του δείγματος σε δημοσκόπηση απάντησε καταφατικά στο ερώτημα αν οι συλλήψεις μεταναστών σε χώρους δουλειάς σε εφόδους των αρχών είναι κάτι «καλό για τη χώρα», ενώ το 54% διαφώνησε
LIFO NEWSROOM