ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

Χαβάη: Οι τουρίστες θα πρέπει να κάνουν κράτηση για ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα

Χαβάη: Οι τουρίστες θα πρέπει να κάνουν κράτηση για ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Οι τουρίστες πλέον θα πρέπει να κάνουν κράτηση προκειμένου να επισκεφθούν ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Χαβάης

Πρόκειται για το Diamond Head- ή Lē'ahi για τους ντόπιους- για το οποίο θα απαιτείται κράτηση από τις 12 Μαΐου. Το σύστημα θα ανοίξει την Πέμπτη, καθώς οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να κάνουν κράτηση 14 ημέρες πριν από την επίσκεψη. 

Το Diamond Head είναι ένα πάρκο στο νησί Οάχου και αποτελεί ένα από τα αξιοθέατα με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στη Χαβάη. Ο τεράστιος κρατήρας που υπάρχει εκεί εκτιμάται ότι σχηματίστηκε πριν από περίπου 300.000 χρόνια, από έκρηξη. Το πάρκο είναι γνωστό για τα μονοπάτια του και την εκπληκτική πανοραμική θέα.  

Το σύστημα των κρατήσεων θα αφορά ανθρώπους που δεν έχουν εκδώσει δίπλωμα οδήγησης ή ταυτότητα στη Χαβάη. Οι κάτοικοι της πολιτείας θα έχουν δωρεάν πρόσβαση, χωρίς κράτηση, αλλά η είσοδος μπορεί να εξαρτάται από το αν έχουν απομείνει ελεύθερες θέσεις στάθμευσης. 

Η Χαβάη αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα που έχουν κάποια εθνικά πάρκα των ΗΠΑ, αλλά και η Βενετία. Υπερβολικά πολλοί τουρίστες επισκέπτονται αυτά τα σημεία ταυτόχρονα και ο συνωστισμός μπορεί να μετατρέψει σε κακή εμπειρία την επίσκεψη. Εξάλλου, σύστημα με κρατήσεις ετοιμάζεται να εφαρμόσει πιλοτικά και η Βενετία

«Το νέο σύστημα μπορεί να περιορίσει τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο από τη μεγάλη κίνηση, να μειώσει τη συμφόρηση από τα αυτοκίνητα στο πάρκο και τις γύρω περιοχές, να βελτιώσει την εμπειρία και να απολαύσουν οι επισκέπτες το μνημείο», ανέφερε η ανακοίνωση των τοπικών αρχών. Το Diamond Head είναι το τρίτο πάρκο στη Χαβάη στο οποίο απαιτούνται κρατήσεις. 

Με πληροφορίες από CNΝ

Διεθνή
0

ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ