Έπειτα από μήνες αναμονής, διαδηλώσεων και εκστρατειών, η Ταϊβάν έγραψε ιστορία την Τετάρτη αφού γίνεται η πρώτη χώρα της Ασίας που νομιμοποιεί την ισότητα στον ομόφυλο γάμο.

 

Την Τετάρτη, το Ανώτατο Δικαστήριο στη χώρα αποφάνθηκε ότι οι ισχύοντες νόμοι που απαγορεύουν τον γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου παραβιάσουν το δικαίωμα στην ισότητα και είναι αντισυνταγματικοί.

 

Με βάση την απόφαση του δικαστηρίου, το κοινοβούλιο έχει πλέον προθεσμία δύο ετών να αλλάξει τους ισχύοντες νόμους ή να ψηφίσει καινούργιους.

 

 

Όπως αναφέρει το BBC, αυτή η απόφαση - σταθμός έρχεται την ώρα που η LGBTQΙ+ κοινότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα αυξανόμενο κύμα διώξεων στην ευρύτερη περιοχή.

 

Σε δελτίο Τύπου που εκδόθηκε μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας, το δικαστήριο ανέφερε πως «η απαγόρευση δύο ανθρώπων του ίδιου φύλου να παντρευτούν για χάρη της περιφρούρησης των βασικών κανόνων ηθικής συνιστά «διαφορετική αντιμετώπιση» χωρίς «λογική βάση».

 

 

Το δικαστήριο έκρινε ότι αυτού του είδους η διαφορετική αντιμετώπιση είναι ασύμβατη με το πνεύμα και το νόημα του δικαιώματος της ισότητας όπως αυτό προστατεύεται από το Σύνταγμα της Ταϊβάν.

 

Η απόφαση προέκυψε όταν ένας ακτιβιστής ο Chi Chia-wei αμφισβήτησε την απόρριψη της κυβέρνησης της πόλης της Ταϊπέι για την αίτηση γάμου του ίδιου και του συντρόφου του το 2013.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr