H νταντά που σόκαρε με τον αποκεφαλισμό της 4χρονης ισχυρίζεται πως ήθελε να εκδικηθεί τον Πούτιν

H νταντά που σόκαρε με τον αποκεφαλισμό της 4χρονης ισχυρίζεται πως ήθελε να εκδικηθεί τον Πούτιν Facebook Twitter
Η 38χρονη Gulchehra Bobokulova λίγο πριν αρχίσει η σημερινή ακρόαση στο δικαστήριο
0


Η γυναίκα που σόκαρε όλο τον πλανήτη κραδαίνοντας το κομμένο κεφάλι του κοριτσιού που φρόντιζε, έξω από το σταθμό του μετρό της Μόσχας, φέρεται τώρα σύμφωνα με το Reuters, να κάνει λόγο για πράξη εκδίκησης με στόχο τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

 

Η 38χρονη Gulchehra Bobokulova της μουσουλμανικής πλειοψηφίας του Ουζμπεκιστάν, έδωσε την πρώτη λεπτομερή εξήγηση της για το περιστατικό, αλλά η κρατική τηλεόραση της Ρωσίας επέλεξε να μην αναφέρει.

 

«Πήρα εκδίκηση ενάντια σε εκείνους που έχυσαν αίμα. Ο Πούτιν έχυσε αίμα, τα αεροπλάνα που πραγματοποιούν βομβαρδισμούς. Γιατί οι μουσουλμάνοι σκοτώνονται; Θέλουν και αυτοί να ζήσουν."


Είπε επίσης ότι ήθελε να πάει να ζήσει στη Συρία, αλλά δεν είχε τα χρήματα να το κάνει. 


Ένας εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι αυτό που έκανε θα πρέπει να θεωρείται πράξη ανθρώπου που είναι ψυχικά ασθενής.

Η Bobokulova, η οποία εργαζόταν ως νταντά για μια οικογένεια στη Μόσχα, περιπλανήθηκε γύρω από ένα δρόμο κρατώντας το κεφάλι της μικρής και φώναζε συνθήματα για το Ισλάμ.


Ένας μάρτυρας δήλωσε στο Reuters την άκουσε να φωνάζουν για τη δολοφονία των παιδιών στη Συρία.


Μια πηγή της αστυνομίας δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax την Τετάρτη πως τα δύο άνδρες που συνδέονται με «διεθνή εξτρεμιστική ομάδα" είχαν  βρεθεί μεταξύ των επαφών της.

Ωστόσο, στη Ρωσία, οι ερευνητές έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να συνδέσουν το στυγερό έγκλημα με ψυχική ασθένεια  ή και σχιζοφρένεια, και όχι με τρομοκρατικά κίνητρα. 

Βίντεο από την κατάθεση που διέρρευσε:



0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Καμιά λύση» για τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη μετά τις συνομιλίες Πούτιν και Γουίτκοφ

Διεθνή / «Καμία λύση» για τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη μετά τις συνομιλίες Πούτιν και Γουίτκοφ

Ο Στιβ Γουίτκοφ, συνοδευόμενος από τον Τζάρεντ Κούσνερ, συζητούσε επί σχεδόν πέντε ώρες στο Κρεμλίνο με τον ρώσο ηγέτη σχετικά με το σχέδιο της Ουάσιγκτον που σκοπός του ειναι να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για ενδεχόμενο πόλεμο με την Ευρώπη

Διεθνή / Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις για το ενδεχόμενο πολέμου με την Ευρώπη

Της συνάντησης, προηγήθηκαν οι δηλώσεις Πούτιν ότι: «Δεν πρόκειται να πολεμήσουμε με την Ευρώπη, αλλά αν η Ευρώπη θέλει να πολεμήσει μαζί μας, είμαστε έτοιμοι τώρα»
LIFO NEWSROOM
Dave Coulier: Διαγνώστηκε με νέο τύπο καρκίνου 7 μήνες αφού κέρδισε τη μάχη με το λέμφωμα non-Hodgkin

Διεθνή / Dave Coulier: Διαγνώστηκε με νέο τύπο καρκίνου 7 μήνες αφού κέρδισε τη μάχη με το λέμφωμα non-Hodgkin

«Νιώθεις αυτή την ανακούφιση του “ουάου, έφυγε”, και μετά να κάνεις μια εξέταση που δείχνει ότι τώρα έχεις έναν άλλο τύπο καρκίνου», μοιράστηκε ο ηθοποιός του «Full House»
LIFO NEWSROOM
Σχεδόν 1 στις 4 γυναίκες πιστεύει ότι οι άνδρες τυγχάνουν καλύτερης μεταχείρισης από τους επαγγελματίες υγείας

Διεθνή / Ευρώπη: 1 στις 4 γυναίκες πιστεύει ότι οι άνδρες τυγχάνουν καλύτερης μεταχείρισης από τους επαγγελματίες υγείας

Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να ζητήσουν ιατρική βοήθεια από τους άνδρες, ωστόσο πολλές πιστεύουν ότι λαμβάνουν χειρότερη φροντίδα, σύμφωνα με νέα έκθεση
LIFO NEWSROOM